bde kurulumu
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
-
- Üye
- İletişim:
bde kurulumu
ben gizli olarak bde kurulumu yapmak istiyorum bde kalsörlerini kopyaladım orda sorun yok ama ginede bde çalışmıyor bunu nasıl hallede bilirim
viewtopic.php?t=12392&highlight=inno+setup
linkte firebird'un sessiz kurulumu için inno setup ve istool programı ile yapımının video anlatımı var. Aynı mantık ile yapabilirsiniz sanıyorum.
linkte firebird'un sessiz kurulumu için inno setup ve istool programı ile yapımının video anlatımı var. Aynı mantık ile yapabilirsiniz sanıyorum.
İlk Offline arşivinde kullandığım bir çözümüm vardı tekrar alıntı yapayım, belki işine yarar
Alt kısımda da Paradoks dosya oluşturma örneği var.

Ayrıca diğer bir mesaj daha..rsimsek 02.04.2004 - 09:21:44
Bunlara ek olarak registery de de bazı değişiklikler gerekiyor.
Eskiden kullandığım EXE içinden BDE yi kuran bir kısmı gönderiyorum
DataModule de;
Kod: Tümünü seç
procedure TDM.BDE_Set(xDir: string); begin // xdir := BDE File`larının bulundugu directory. /// BRegistry := TRegistry.Create; /// BRegistry.RootKey := DBRoot; /// BRegistry.LazyWrite := False; BRegistry.CreateKey(xKey + '\BLW32'); BRegistry.CreateKey(xKey + '\Database Engine\Settings\DRIVERS\DBASE\INIT'); BRegistry.CreateKey(xKey + '\Database Engine\Settings\DRIVERS\DBASE\TABLE CREATE'); BRegistry.CreateKey(xKey + '\Database Engine\Settings\DRIVERS\PARADOX\INIT'); BRegistry.CreateKey(xKey + '\Database Engine\Settings\DRIVERS\PARADOX\TABLE CREATE'); BRegistry.CreateKey(xKey + '\Database Engine\Settings\SYSTEM\FORMATS\DATE'); BRegistry.CreateKey(xKey + '\Database Engine\Settings\SYSTEM\FORMATS\NUMBER'); BRegistry.CreateKey(xKey + '\Database Engine\Settings\SYSTEM\FORMATS\TIME'); BRegistry.CreateKey(xKey + '\Database Engine\Settings\SYSTEM\INIT'); //-------------------------------------------------------------------------------------- BRegistry.OpenKey(xKey + '\BLW32', False); BRegistry.WriteString('BLAPIPATH', xDir); BRegistry.WriteString('LOCALE_LIB1', xDir + '\USA.BLL'); BRegistry.WriteString('LOCALE_LIB2', xDir + '\EUROPE.BLL'); BRegistry.WriteString('LOCALE_LIB3', xDir + '\OTHER.BLL'); BRegistry.WriteString('LOCALE_LIB4', xDir + '\CHARSET.BLL'); BRegistry.WriteString('LOCALE_LIB5', xDir + '\CEEUROPE.BLL'); // idapi32.dll, idpdx32.dll, blw32.dll, charset.cvb, bantam.dll, // ceeurope.btl, idr20009.dll BRegistry.CloseKey; //-------------------------------------------------------------------------------------- BRegistry.OpenKey(xKey + '\Database Engine', False); BRegistry.WriteString('CONFIGFILE01', xDir + '\IDAPI32.CFG'); BRegistry.WriteString('DLLPATH', xDir); BRegistry.WriteString('RESOURCE', '0009'); BRegistry.WriteString('SaveConfig', 'WIN32'); BRegistry.WriteString('UseCount', '1'); BRegistry.CloseKey; //-------------------------------------------------------------------------------------- BRegistry.OpenKey(xKey + '\Database Engine\Settings\DRIVERS\DBASE\INIT', False); BRegistry.WriteString('LANGDRIVER', 'DB857TR0'); BRegistry.WriteString('TYPE', 'FILE'); BRegistry.WriteString('VERSION', '4.0'); BRegistry.CloseKey; //-------------------------------------------------------------------------------------- BRegistry.OpenKey(xKey + '\Database Engine\Settings\DRIVERS\DBASE\TABLE CREATE', False); BRegistry.WriteString('LEVEL', '5'); BRegistry.WriteString('MDX BLOCK SIZE', '1024'); BRegistry.WriteString('MEMO FILE BLOCK SIZE', '1024'); BRegistry.CloseKey; //-------------------------------------------------------------------------------------- BRegistry.OpenKey(xKey + '\Database Engine\Settings\DRIVERS\PARADOX\INIT', False); BRegistry.WriteString('LANGDRIVER', 'TURK'); BRegistry.WriteString('TYPE', 'FILE'); BRegistry.WriteString('VERSION', '4.0'); BRegistry.CloseKey; //-------------------------------------------------------------------------------------- BRegistry.OpenKey(xKey + '\Database Engine\Settings\DRIVERS\PARADOX\TABLE CREATE', False); BRegistry.WriteString('BLOCK SIZE', '2048'); BRegistry.WriteString('FILE FACTOR', '95'); BRegistry.WriteString('LEVEL', '4'); BRegistry.WriteString('STRICTINTEGRTY', 'TRUE'); BRegistry.CloseKey; //-------------------------------------------------------------------------------------- BRegistry.OpenKey(xKey + '\Database Engine\Settings\SYSTEM\FORMATS\DATE', False); BRegistry.WriteString('FOURDIGITYEAR', 'FALSE'); BRegistry.WriteString('LEADINGZEROD', 'FALSE'); BRegistry.WriteString('LEADINGZEROM', 'FALSE'); BRegistry.WriteString('MODE', '0'); BRegistry.WriteString('SEPARATOR', '/'); BRegistry.WriteString('YEARBIASED', 'TRUE'); BRegistry.CloseKey; //-------------------------------------------------------------------------------------- BRegistry.OpenKey(xKey + '\Database Engine\Settings\SYSTEM\FORMATS\NUMBER', False); BRegistry.WriteString('DECIMALDIGITS', '2'); BRegistry.WriteString('DECIMALSEPARATOR', '.'); BRegistry.WriteString('LEADINGZERON', 'TRUE'); BRegistry.WriteString('THOUSANDSEPARATOR', ','); BRegistry.CloseKey; //-------------------------------------------------------------------------------------- BRegistry.OpenKey(xKey + '\Database Engine\Settings\SYSTEM\FORMATS\TIME', False); BRegistry.WriteString('AMSTRING', 'AM'); BRegistry.WriteString('MILSECONDS', 'FALSE'); BRegistry.WriteString('PMSTRING', 'PM'); BRegistry.WriteString('SECONDS', 'TRUE'); BRegistry.WriteString('TWELVEHOUR', 'TRUE'); BRegistry.CloseKey; //-------------------------------------------------------------------------------------- BRegistry.OpenKey(xKey + '\Database Engine\Settings\SYSTEM\INIT', False); BRegistry.WriteString('AUTO ODBC', 'FALSE'); BRegistry.WriteString('DATA REPOSITORY', 'Borland Data Dictionary'); BRegistry.WriteString('DEFAULT DRIVER', 'DBASE'); BRegistry.WriteString('LANGDRIVER', 'DB857TR0'); BRegistry.WriteString('LOCAL SHARE', 'FALSE'); BRegistry.WriteString('LOW MEMORY USAGE LIMIT', '32'); BRegistry.WriteString('MAXBUFSIZE', '2048'); BRegistry.WriteString('MAXFILEHANDLES', '48'); BRegistry.WriteString('MINBUFSIZE', '128'); BRegistry.WriteString('SHAREDMEMLOCATION', ''); BRegistry.WriteString('SHAREDMEMSIZE', '2048'); BRegistry.WriteString('SQLQRYMODE', ''); BRegistry.WriteString('SYSFLAGS', '0'); BRegistry.WriteString('VERSION', '4.0'); BRegistry.CloseKey; Application.MessageBox('BDE Yüklendi. Programa yeniden girin', 'Bilgi', mb_IconInformation + mb_OK); // Application.Terminate; end;
OnCreate ı de;
kolay gelsin.Kod: Tümünü seç
procedure TDM.DMCreate(Sender: TObject); var xDir: string; bKeyBak: boolean; begin try Database1.Connected := False; except end; BRegistry := TRegistry.Create; BRegistry.RootKey := HKEY_LOCAL_MACHINE; BRegistry.LazyWrite := False; xDir := fmBelgeKay.BKKDir; if xDir[length(xDir)] = '\' then xDir := copy(xDir, 1, length(xDir) - 1); bKeyBak := BRegistry.OpenKey(xKey + '\BLW32', False); // BRegistry.CloseKey; // BRegistry.Free; if not bKeyBak then begin if FileExists(xDir + '\IDAPI32.DLL') then begin if Application.MessageBox('BDE Yüklenecek', 'Soru', mb_IconQuestion + mb_YesNo + mb_DefButton1) = idYes then BDE_Set(fmBelgeKay.BKKDir) else begin Application.MessageBox('İşlem iptal edildi.!.', 'Uyarı', mb_IconExclamation + mb_Ok); Halt; end end else begin Application.MessageBox('BDE dosyaları bulunamadı.!.', 'Uyarı', mb_IconStop + mb_Ok); Halt; end; end; if Database1.Connected then Database1.Connected := False; Database1.Params[0] := 'PATH=' + fmBelgeKay.BKKDir; Database1.Connected := True; if not FileExists('Renkler.db') then with Renkler do begin TableType := ttParadox; with FieldDefs do begin Clear; Add('RenkKodu', ftInteger, 0, False); Add('RenkAdi', ftString, 20, False); end; with IndexDefs do begin Clear; Add('', 'RenkKodu', [ixPrimary]); end; CreateTable; end; if not FileExists('Renkler.px') then with Renkler do begin Exclusive := True; Open; AddIndex('', 'RenkKodu', [ixPrimary]); end; if not Renkler.Active then Renkler.Open; end;
mepc 01.04.2004 - 20:30:33
forumu karıştırıken dikkatimi çekti, eski bir mevzuu ama yinede faydalı olabilir
ben kullanıyorum ve her bilgisayarda çalışıyor
gerekli dosyalar şunlar (exe ile aynı dizinde olacak)
bantam.dll
blw32.dll
ceeurope.btl
charset.cvb
europe.btl
idapi32.dll
idasci32.dll
idbat32.dll
iddr32.dll
idpdx32.dll
idr200009.dll
idsql32.dll
other.btl
usa.btl
Bilgiyi paylaşarak artıralım! Hayatı kolaylaştıralım!!
ben daha üşengeç çıktım galiba
delphi kurulu makinadaki bde klasörünü alıp müşteri pc sindeki programın klasörüne yapıştırıyorum
exe leri (bdeadmin,datapump) siliyorum.
tamam onlarıda silmediğimde oluyor 

.-.-.-.-.-.-.-. ^_^
Kardeş yarışma mı vardı ki, tüh keşke önceden söyleseydin de daha sıkı cevap verseydiktuanna yazdı:Kesinlikle En mükemmel cevap bu emin ol bir çokmarifeti var...instalsheild 10 ve 11 sürümlerini bulman lazım..
hbahadir yazdı:InstallShield zaten programınla birlikte bde kurulumunuda (hatta istediğin alias ları bile tanımlayabiliyorsun) yapıyor...

Bilgiyi paylaşarak artıralım! Hayatı kolaylaştıralım!!