transparent gropbox,radiogroup, v.s.
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
transparent gropbox,radiogroup, v.s.
Bu soru daha öncede sorulmuş fakat cevap alınamamış. Aramalarımdan öyle gördüm. Yada farklı hazır companentler tavsiye edilmiş. Elimdeki bir bir companenti transparent yapmak istiyorum. label'in vcl'ine bakıp groupbox'a da benzer kodlar eklemeye çalıştım ama başaramadım. Bunun yapılması imkansız mı? Sanırım değil çünkü label ile groupbox'da sonuçta aynı temelden geliyor. Teşekkürler.
-
- Kıdemli Üye
Re: transparent gropbox,radiogroup, v.s.
Burada aynı temelden kasıt nedir?Label GraphicControl'e dayanır, GroupBox WinControl'e..Eğer olmayan bir yordam ya da metodu gömmek istiyorsan ata sınıfın bunu desteklediği durumlarda ilgili propertyi çoğu zaman get ve set etmeden eklemen durumunda çözüm olur.Yok harici bir metod gömmek istiyorsan yazman gereklidir ki bahsettiğin durumlarda canvas metodunu optimize ederek bunu yapabilirsin.mkysoft yazdı:Sanırım değil çünkü label ile groupbox'da sonuçta aynı temelden geliyor.
Kolay gele..
-
- Kıdemli Üye
Kod: Tümünü seç
TGruopBox
TCustomGroupBox
TCustomControl
TWinControl
TControl
TComponent
Kolay gele..
-
- Kıdemli Üye
Arkadaşlar benimde image nesnesinin transparanlığı ile ilgili bi sorunum var. Farklı başlık açmak yerine burada cevap bulabileceğimi düşündüm.
image'nin transparan özelliği var ama resmin transparan olması için hangi özelliklere sahip olması gerek bilmiyorum. Bazı resimler transparan olurken bazıları olmuyor. Resim uzantılarıda aynı.
Yardımcı olursanız sevinirim.
Kolay Gelsin...
image'nin transparan özelliği var ama resmin transparan olması için hangi özelliklere sahip olması gerek bilmiyorum. Bazı resimler transparan olurken bazıları olmuyor. Resim uzantılarıda aynı.
Yardımcı olursanız sevinirim.
Kolay Gelsin...
Varmı Beni İçinizde Tanıyan?
Yaşanmadan Çözülmeyen Sır Benim
Kalmasada Şöhretimi Duymayan,
Kimliğimi Tarif etmek zor Benim.
Kimsesizim hısmım da çok, hasmım da,
Görünmezim cismim de yok, resmim de,
Dil üzmezim, tek hece var ismimde,
Barınağım Delphi denen yer Benim..!
Merhaba,
Tam tecrübe etmemekle şunu gördüm ki yaptığım projelerde jpg resimler transparan olmuyordu ve ben bunları photoshop ta bmp olarak farkı kaydetme yöntemi ile transparana yani arka fonunu göstermeme yolunu uyguladım. birde şu yöntem olabilir resmi tam kenarlarından kesip farklı kaydetmek. tabi bu belli sınırları olan resimde olur ama bir manzara resminde olmaz.
Kolay gelsin
Tam tecrübe etmemekle şunu gördüm ki yaptığım projelerde jpg resimler transparan olmuyordu ve ben bunları photoshop ta bmp olarak farkı kaydetme yöntemi ile transparana yani arka fonunu göstermeme yolunu uyguladım. birde şu yöntem olabilir resmi tam kenarlarından kesip farklı kaydetmek. tabi bu belli sınırları olan resimde olur ama bir manzara resminde olmaz.
Kolay gelsin
Şefkat-u Merhamette Güneş Gibi Ol.
Başkalarının Kusurunu Örtmekte Gece Gibi Ol.
Sehavet-u Cömertlikte Akarsu Gibi Ol.
Hiddet-u Asabiyette Ölü Gibi Ol.
Tevazu-u Mahviyette Toprak Gibi Ol.
Ya Olduğun Gibi Görün Ya Göründüğün Gibi Ol.

Başkalarının Kusurunu Örtmekte Gece Gibi Ol.
Sehavet-u Cömertlikte Akarsu Gibi Ol.
Hiddet-u Asabiyette Ölü Gibi Ol.
Tevazu-u Mahviyette Toprak Gibi Ol.
Ya Olduğun Gibi Görün Ya Göründüğün Gibi Ol.

bobasturk kardeş cevabın için teşekkür ederim ama ben jpg resmi transparan yaptım.
Benim sorunum dediğim resim transparan olurken başka bi jpg uzantılı resim transparan olmuyor. bmp uzantısınıda kullandım ama yine olmadı. Kenarlarından kesip başka boş bi sayfaya yapıştırdım ve öyle kaydettim yine olmadı. arkadaki beyazlığı yok edemedim bi türlü.
Resmin bilmediğim bi özelliğe mi sahip olması gerekiyor acaba.
buradaki çalışma mantığı nedir?
Benim sorunum dediğim resim transparan olurken başka bi jpg uzantılı resim transparan olmuyor. bmp uzantısınıda kullandım ama yine olmadı. Kenarlarından kesip başka boş bi sayfaya yapıştırdım ve öyle kaydettim yine olmadı. arkadaki beyazlığı yok edemedim bi türlü.
Resmin bilmediğim bi özelliğe mi sahip olması gerekiyor acaba.
buradaki çalışma mantığı nedir?
Varmı Beni İçinizde Tanıyan?