MasterSource Sorunu
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
MasterSource Sorunu
s.a. arkadaşlar..
şimdi ben kayıtlar için adotable kullanıyorum.
mastersource yi datasource ile bağlıyorum ve gerekli bağlantılaları yapıyorum...
programı çalıştırınca soruncuz çalışıyor ve doğru kayıtları getiriyor..
ancak birkaç kayıt sonrasında sapıtıyor ve tabloya tüm kayıtları birden getiriyor..
ne demek istediğimi anlatabildim sanırım...
nedir olay bu hata ile karşılaşan arkadaşlar var mı...
programa olan güven azalıyor bu sorun yüsünden...
şimdi ben kayıtlar için adotable kullanıyorum.
mastersource yi datasource ile bağlıyorum ve gerekli bağlantılaları yapıyorum...
programı çalıştırınca soruncuz çalışıyor ve doğru kayıtları getiriyor..
ancak birkaç kayıt sonrasında sapıtıyor ve tabloya tüm kayıtları birden getiriyor..
ne demek istediğimi anlatabildim sanırım...
nedir olay bu hata ile karşılaşan arkadaşlar var mı...
programa olan güven azalıyor bu sorun yüsünden...
merhaba,
kayıtları nasıl getiriyorsun hangi vt falan gibi bilgilerini ve kayıt çağırdığın kodu gönderirsen ustalar daha iyi yanıt verecektir. bu şekilde anca aklıma sangi sorgu çekiyorsun kayıtlar geliyor işlem yapıyorsun sonra tekrar sorgu çekiyorsun ama kritere uygun kayıt olmadığı için kod yapısından dolayı tüm kayıtları çekiyormuş gibi geliyor. daha ayrıntılı bilgi verirsen daha iyi cevap alabilirsin
kolay gelsin
kayıtları nasıl getiriyorsun hangi vt falan gibi bilgilerini ve kayıt çağırdığın kodu gönderirsen ustalar daha iyi yanıt verecektir. bu şekilde anca aklıma sangi sorgu çekiyorsun kayıtlar geliyor işlem yapıyorsun sonra tekrar sorgu çekiyorsun ama kritere uygun kayıt olmadığı için kod yapısından dolayı tüm kayıtları çekiyormuş gibi geliyor. daha ayrıntılı bilgi verirsen daha iyi cevap alabilirsin
kolay gelsin
Şefkat-u Merhamette Güneş Gibi Ol.
Başkalarının Kusurunu Örtmekte Gece Gibi Ol.
Sehavet-u Cömertlikte Akarsu Gibi Ol.
Hiddet-u Asabiyette Ölü Gibi Ol.
Tevazu-u Mahviyette Toprak Gibi Ol.
Ya Olduğun Gibi Görün Ya Göründüğün Gibi Ol.

Başkalarının Kusurunu Örtmekte Gece Gibi Ol.
Sehavet-u Cömertlikte Akarsu Gibi Ol.
Hiddet-u Asabiyette Ölü Gibi Ol.
Tevazu-u Mahviyette Toprak Gibi Ol.
Ya Olduğun Gibi Görün Ya Göründüğün Gibi Ol.

haklısın galiba.. ama uzun uzun anlatıp sıkmak istemedim... Neyse;
ayrıntılar şöyle:
ms access veritabanı kullanıyorum,
adoconnection ile db ye bağlandıktan sonra adotable ve adoquery ler ile verileri çağırıyorum..
bi tane beyanname no ve tarihlerin bulunduğu tablom var. buraya girdiğim beyannamelirin içersine faturalarda olduğu gibi kalemler ekliyorum. bu kalemleri eklerken beyanname nolarının bulunduğu tablodan aratarak bulduğum beyannamyi açıyorum. sonrasında kalemlerin olduğu tabloya bilgileri giriyorum. (byn nolarını da girmeyi unutmadan).
kayıtları tamamlayınca ortaya bi nevi fatura işleme mantığı çıkıyor. fatura nosuna göre mastersource ile iki tabloyu birbirine bağlamak gibi bişey..
neyse sonuçta tablolar birbirine bağlanıyor. ancak programı kullanırken ve kalem tablosuna kayıtlar yapılırken (ki bu kalem tablosu mastersource ları diğer tabloya bağlı) birkaç kayıt sonrasında kaydet dedikten sonra bağlantı kopuyor ve sadece beyanname tablosundaki kayıtları getirmesi gerekirken bütün kayıtları bi arada getiriyor.
yani configürasyonda bi sorun yok diye tahmin ediyorum.. birkaç kayıt sonra yapması kafamı karıştırıyor.. ve bunu sadece kaydet deyince değil bazen iptal yada insert deyince de yapabiliyor. ilginç değil mi?
burada bi şeyi belirtemek istiyorum.. ben otomatik sayı ile tabloları birbirine bağlamadım. yani mastersource u kurarken byn_tarih ve byn_no larından birbirine bağladım ve bunların her ikisi de metin olarak tanımlı!
sanırım anlatmayı başardım. anlaşılmayan yerler olursa uyarınızı bekliyorum.
ayrıntılar şöyle:
ms access veritabanı kullanıyorum,
adoconnection ile db ye bağlandıktan sonra adotable ve adoquery ler ile verileri çağırıyorum..
bi tane beyanname no ve tarihlerin bulunduğu tablom var. buraya girdiğim beyannamelirin içersine faturalarda olduğu gibi kalemler ekliyorum. bu kalemleri eklerken beyanname nolarının bulunduğu tablodan aratarak bulduğum beyannamyi açıyorum. sonrasında kalemlerin olduğu tabloya bilgileri giriyorum. (byn nolarını da girmeyi unutmadan).
kayıtları tamamlayınca ortaya bi nevi fatura işleme mantığı çıkıyor. fatura nosuna göre mastersource ile iki tabloyu birbirine bağlamak gibi bişey..
neyse sonuçta tablolar birbirine bağlanıyor. ancak programı kullanırken ve kalem tablosuna kayıtlar yapılırken (ki bu kalem tablosu mastersource ları diğer tabloya bağlı) birkaç kayıt sonrasında kaydet dedikten sonra bağlantı kopuyor ve sadece beyanname tablosundaki kayıtları getirmesi gerekirken bütün kayıtları bi arada getiriyor.
yani configürasyonda bi sorun yok diye tahmin ediyorum.. birkaç kayıt sonra yapması kafamı karıştırıyor.. ve bunu sadece kaydet deyince değil bazen iptal yada insert deyince de yapabiliyor. ilginç değil mi?
burada bi şeyi belirtemek istiyorum.. ben otomatik sayı ile tabloları birbirine bağlamadım. yani mastersource u kurarken byn_tarih ve byn_no larından birbirine bağladım ve bunların her ikisi de metin olarak tanımlı!
sanırım anlatmayı başardım. anlaşılmayan yerler olursa uyarınızı bekliyorum.
-
- Kıdemli Üye
imkansız olduğunu ben de biliyorum ve bunu sürekli yapsa anlarım...
şöyle diyelim a ve b tabloları var. ve b tablosunu a tablosunun id field ine bağladık (mastersource ile).
a tablosunda id=12 seçili iken b tablosunda da id=12 olan kayıtlar gelecektir. ve a tablosundaki id yi değiştirince b tablosundaki kayıtlar da değişecektir. buraya kadar herşey normal. ama ben b tablosuna kayıt sırasında after insert olayına b tablosunun id sini a tablosunun id sine eşitliyorum ve kaydı bu şekilde yapıyorum. sorun çıkmıyor.
benim sorunum şu: kayıt yaparken birkaç kayıt sonrasında b tablosu a tablosundan kopuyor ve b tablosundaki tüm kayıtlar listeleniyor (a tablosundaki id ile filtrelenmesi gerekirken).
bu durumda tabloyu false true edince normale dönüyor. ama bu anormal bir durum sanırım. yani bağlantının kopmaması gerekmez mi?..
sorunu şimdilik afterpost olayına
adotable1.active:=false;
adotable1.active:=true;
yu ekleyerek çözüyorum ama bence buna gerek kalmamalı?
en azından eskiden böyle oluyordu!...
sorun nereden kaynaklanıyor olabilir. bu sorunu yaşayan başka biri var mı?
şöyle diyelim a ve b tabloları var. ve b tablosunu a tablosunun id field ine bağladık (mastersource ile).
a tablosunda id=12 seçili iken b tablosunda da id=12 olan kayıtlar gelecektir. ve a tablosundaki id yi değiştirince b tablosundaki kayıtlar da değişecektir. buraya kadar herşey normal. ama ben b tablosuna kayıt sırasında after insert olayına b tablosunun id sini a tablosunun id sine eşitliyorum ve kaydı bu şekilde yapıyorum. sorun çıkmıyor.
benim sorunum şu: kayıt yaparken birkaç kayıt sonrasında b tablosu a tablosundan kopuyor ve b tablosundaki tüm kayıtlar listeleniyor (a tablosundaki id ile filtrelenmesi gerekirken).
bu durumda tabloyu false true edince normale dönüyor. ama bu anormal bir durum sanırım. yani bağlantının kopmaması gerekmez mi?..
sorunu şimdilik afterpost olayına
adotable1.active:=false;
adotable1.active:=true;
yu ekleyerek çözüyorum ama bence buna gerek kalmamalı?
en azından eskiden böyle oluyordu!...
sorun nereden kaynaklanıyor olabilir. bu sorunu yaşayan başka biri var mı?
-
- Kıdemli Üye
Şimdi ilk alıntıyla bunu karşılaştırdığımızda söylemlerin farklı olduğu ortada.Kayıt işleminden sonra bağlantı kopuyor demişsin, bunu nasıl tespit ettiğini merak ettim.DataSource(master) nesnesinin OnDataChange eventine ya da bunu kontrol edebileceğin herhangi bir evente ilgili dataset nesnelerinin aktif kaydındaki id alanlarını herhangi bi yolla check ederek dene.Son olarak dataset nesnelerinin on..eventlerine kod yazmayı kişisel olarak tasvip etmediğimi belirtmek isterim.naklov67 yazdı:ve b tablosundaki tüm kayıtlar listeleniyor (a tablosundaki id ile filtrelenmesi gerekirken).
Kolay gele..
aslında bu tarz projelerle uğraşan arkadaşlar ne demek istediğimi en başta anlamış olmalı. en basit yolla anlatmaya çalıştım ama sanırım anlaşılmadı.
blue elone arkadaşım "Kayıt işleminden sonra bağlantı kopuyor demişsin, bunu nasıl tespit ettiğini merak ettim." demişsin. bunu anlamak çok basit
tablo grid içinde görünüyor. bağlantı kopmadığında 2 kayıt varsa bağlantı kopunca tablo içindeki tüm kayıtlar görünüyor.
blue elone arkadaşım "Kayıt işleminden sonra bağlantı kopuyor demişsin, bunu nasıl tespit ettiğini merak ettim." demişsin. bunu anlamak çok basit
tablo grid içinde görünüyor. bağlantı kopmadığında 2 kayıt varsa bağlantı kopunca tablo içindeki tüm kayıtlar görünüyor.
-
- Kıdemli Üye
-
- Kıdemli Üye
demek istediğimi nasıl anlamadığını hala anlamış değilim..
mastersource'nin kaç farklı kullanılışı var merak etmeye başladım..
mastersource nin işini yapmaması durumunu anlatmaya çalışıyorum.
yani a tablosu ile b tablosu arasındaki ilişkinin kopmasından bahsediyorum..
bunda anlaşılmayacak bi şey yok
neyse belki anlayışlı biri çıkar da ne demek istediğimi anlar.

mastersource'nin kaç farklı kullanılışı var merak etmeye başladım..
mastersource nin işini yapmaması durumunu anlatmaya çalışıyorum.
yani a tablosu ile b tablosu arasındaki ilişkinin kopmasından bahsediyorum..
bunda anlaşılmayacak bi şey yok

neyse belki anlayışlı biri çıkar da ne demek istediğimi anlar.

-
- Kıdemli Üye
ben de sevmiyorum aslında..
elimden geldiğince kibar olmaya çalışıyorum.
farkettiysen yazdıklarım çok uzun şeylerdi.
çok fazla kullanılan bir yöntem olarak tahmin ettiğim için basitçe anlatmaya çalıştım..
bu yöntemi kullananların ne demek istediğimi anlayacağını düşündüm.
istersen sana bir örnek göndereyim.. ama örnekte o hata olmayabilir.
ama mastersource fonksiyonunun görevini yapmaması ne demek onu anlatmakta faydalı olabilir!
elimden geldiğince kibar olmaya çalışıyorum.
farkettiysen yazdıklarım çok uzun şeylerdi.
çok fazla kullanılan bir yöntem olarak tahmin ettiğim için basitçe anlatmaya çalıştım..
bu yöntemi kullananların ne demek istediğimi anlayacağını düşündüm.
istersen sana bir örnek göndereyim.. ama örnekte o hata olmayabilir.
ama mastersource fonksiyonunun görevini yapmaması ne demek onu anlatmakta faydalı olabilir!