delphi programının barkod sistemiyle uyumu

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
Kullanıcı avatarı
huseyinert
Üye

delphi programının barkod sistemiyle uyumu

Mesaj gönderen huseyinert »

s.a arkadaşlar
bi tane stok cari tarzı program yazdım içerisinde perakende satış vb mödüller var, marketlerde olan sistem gibi barkod okuyucuyla satış yapılabilmesini istiyorum fakat bu barkod sisteminde yazdığım program nasıl uyumlu olacak onlar okuyucudan okutup stoktan düşürüyorlar benim programda da var bu fakat o sisteme nasıl aktarılacak bilgisayardan programla bağlantı kurulup veriler vt. nına nasıl yansıyacak bunu pek anlayamadım ve nasıl olacağını bilmiyorum.
bu konuda bilgissi olan arkadaşlar sistemi açıklarsa sevinirim...
"Kula bela gelmez Hak yazmayınca,Hak bela yazmaz kul azmayınca..." MEVLANA
Kullanıcı avatarı
mussimsek
Admin
İletişim:

Mesaj gönderen mussimsek »

A.S.

:ara Arama yaparsan bu konu pekçok kez konuşuldu.

Biz şöyle birşey yapmıştık. Klavye girişine takılan barkod okuyucular var. Klavyeyi ona, onu da klavye girişine takıyorsun. Barkodu okuttuğun zaman, Windowsta nerdeysen barkodu oraya yapıştırıyor. Sanki klavyeden girmiş gibi. İstersen sonuna Enter karakteri de ayarlayabiliyorsun.

Giren kişi bizim programı açıyordu. Orda 3 tane Edit var, kutunun içinde okutunca edit'e barkodu alıyor ve Enter'la diğer edite geçiyordu. Öyle öyle çok seri kaydediyordu.

Kolay gelsin.
Kullanıcı avatarı
huseyinert
Üye

mustafa hocam sizin dediğiniz konu değil yanlış anlattım sanırım, bilgisayar klavyesi yerine yazarkasa klavyesi var z raporu falan alıyorlar ve farklı bir program var ondan normal bilgisayardaki programa aktarıyor zannedersem bu tarz bişey...
Kullanıcı avatarı
aslangeri
Moderator
İletişim:

Mesaj gönderen aslangeri »

s.a.
yazarkasaların kitapçiklarında bu tarz bilgiler olması lazım.
kolay gelsin.
Duyduğun Şeylerin Söylediklerim Olduğuna Eminim Ama
Anladığın Şeylerin Anlatmak İstediklerim Olduğuna Emin Değilim
Kullanıcı avatarı
huseyinert
Üye

yazar kasa kitapçığı bulmak biraz sorun sistemin nasıl yürüdüğünü anlamak istiyorum
Kullanıcı avatarı
mussimsek
Admin
İletişim:

Mesaj gönderen mussimsek »

Hocam bahsettiğim gibi pekçok kez konuşuldu bu konu. Geçin arama kısmına yazın yazarkasa vs. gibi öğrenmek istediğiniz konuları, çıkan sonuçları inceleyin.

Kolay gelsin.
Kullanıcı avatarı
ofenX
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen ofenX »

Merhaba,
Bu tarz programları hiç kullanmadım ama onlarda ön büro arka büro diye bir şey var.

arka bürodan fiyatları stokları falan ön büroya (yani yazarkasaya) aktarıyorsunuz. Daha sonra akşam olunca veya sizin belirleyeceğiniz bir zamanda ön bürodaki bilgileri arka büroya yani ana vt nize aktarıyorsunuz.

Onların çalışma mantığı bu şekilde çalışıyor diye biliyorum. Yanılmış da olabilirim.

Kolay gelsin.
http://www.aysbergbilgisayar.com
Logo Go özel eğitim, web tasarım, teknik servis
mkysoft
Kıdemli Üye
İletişim:

Mesaj gönderen mkysoft »

Gerçek bir sistemde işler online olur. Yazar kasaların network çıkışları vardır. Her kasaya bir ip verirsiniz. TCP IP üzerinden tıpkı comportdan erişir gibi işletişim yapar. Yazar kasa barkodu okuyunca ana sisteme fiyatını sorar. Tabiki direk veri tabanına bağlanamaz. Bu nedenle dinleyici ve cevap verici bir ara uygulama yazarsın.

Küçük işlermelerde bulunan yazar kasalar bu işler için uygun değildir(bir çoğu). Network çıkışlı yazar kasa olması lazım. Tabi comport'dan çalışanlarıda var. Ama o kadar comport bağlayacağın bir server bulmak zordur.
kolay gelsin.