Hata alıyorum [expecting: LargeInt actual: BCD]-Çözüldü

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
Kullanıcı avatarı
naile
Admin

Hata alıyorum [expecting: LargeInt actual: BCD]-Çözüldü

Mesaj gönderen naile »

Programda sorgulama esnasında şu hatayı alıyorum:

Kod: Tümünü seç

AQrGirisCikis: Type mismatch for field 'ID', expecting: LargeInt actual: BCD
AQrGirisCikis, AdoQuery, kullandığım ID alanı tabloda biging tipinde. Adoqueryde ekli olan fieldın tipi largeint ve autoincrement bir alan.

Kullandığım veritabanı ms sql server. 30 a yakın makinalardan sadece bir tanesi bu hatayı veriyor.

İnternette biraz araştırma yaptım adoquerynin EnabledBCD sini false yapın demiş. Denedim ama olmadı maalesef.

Bu hata ile karşılaşmış olan var mı? Acaba bölgesel ayarlarla alakalı olabilir. Gerçi bölgesel ayarlarını inceledim hata veren makinanın ve bir değişiklik yok gibiydi ama.
En son naile tarafından 24 Mar 2006 04:34 tarihinde düzenlendi, toplamda 2 kere düzenlendi.
Kullanıcı avatarı
mege
Admin
İletişim:

Mesaj gönderen mege »

ado hiç kullanmadım,ama kullandığımız bir programda ado ile vt ye bağlanıyordu, bir pc de bir türlü bağlanamadı, sorunu şirkete sorunca xp güncellemerinden kaynaklı dendi, önce sallıyorlar demiştim ama güncelleyince düzeldi gerçekten :D isterseniz bir deneyin :)
.-.-.-.-.-.-.-. ^_^
Kullanıcı avatarı
naile
Admin

Mesaj gönderen naile »

Makinada 2000 kurulu ve güncellemesi devamlı yapılıyor, sistem adminimizi aradım o da kontrol etti güncellenmemiş birşeyi yokmuş.
Kullanıcı avatarı
naile
Admin

Mesaj gönderen naile »

Ya yanlış yazmışım pardon :oops: ilk mesajıda değiştirdim buna göre. Kayıt işlemini başka bir query ile yapıyorum AqrGirisCikis select yaptığım bir query
Hakan Can
Üye

Mesaj gönderen Hakan Can »

Herhalde AqrGirisCikis'ın Field'larını designtime'da create etmiyorsunuzdur. Eğer ettiyseniz bunları silip runtime'da autocreate edilmesine müsaade ederek deneyiniz. Gerçi ben hata mesajından sanki designtime'da create ediliyor gibi algıladım.

Eğer sorun yine devam ediyorsa ve diğer bilgisayarlardan 2000 kurulu olanlar var ve onlarda sorun yoksa geriye Ado DLL'lerinin veya Ado ile ilgili ODBC ayarlarının (eğer varsa) aynı olup olmadıklarının kontrol edilmesini tavsiye edebilirim. (Tabi bunun en kestirme çözümü 2000'in veya daha da iyisi XP'nin yeniden kurulması olacaktır.)

İyi çalışmalar.
Kullanıcı avatarı
naile
Admin

Mesaj gönderen naile »

Fieldlarımı designtime de oluşturuyorum.

Bigint yerine int kullanınca bir sorun oluşmuyor, ben de bu şekilde değiştirdim ama eğer bu hata hakkında yorumu veya bilgisi olan varsa öğrenmek isterim.
ikra
Üye

Mesaj gönderen ikra »

naile hanim kolay gelsin.

Query nin Fieldlist ine eklediginiz Field ler den birinin tipini vt den daha sonra degistirmissiniz. simdiki field tipi ile fieldlist teki veritibi birbiri ile ayni degil. Fieldlist i acip hepsini bir bosaltin. daha sonra connection u true yapip fieldlist i tekrar dan doldurun. güncel olan field leri dolduracak ve bu sorun ortadan kalkacak tir...

basarilar.
kıdemsiz üye
Kullanıcı avatarı
pro_imaj
Kıdemli Üye

Mesaj gönderen pro_imaj »

ikra yazdı:Query nin Fieldlist ine eklediginiz Field ler den birinin tipini vt den daha sonra degistirmissiniz. simdiki field tipi ile fieldlist teki veritibi birbiri ile ayni degil. Fieldlist i acip hepsini bir bosaltin. daha sonra connection u true yapip fieldlist i tekrar dan doldurun. güncel olan field leri dolduracak ve bu sorun ortadan kalkacak tir...
Böyle bişey olması mümkün değil çünkü naile hanım diğer makinalarda çalıştığını belirtmiş.

Kolay gelsin.
Gün gelecek, dilleri, elleri ve ayakları yapmış oldukları bütün kötülükleri tek tek bildirerek aleyhlerinde şahitlik edecektir. [Nur Suresi 24]

Mesaj gönderen ikra »

o kismi gözümden kacmis olmali :oops:
kıdemsiz üye
Kullanıcı avatarı
naile
Admin

Mesaj gönderen naile »

Evet diğer makinalarda çalışıyor ve tip uyuşmazlığı olmadığına eminim çünkü zaten değişiklik yaptığımda da silip yeniden ekliyor ne eklediğini de kontrol ediyorum. Ama yine de belirttiğiniz fikirler için teşekkür ederim.

Artık int e çevirdim, bu şekilde kullanıyorum şuanda.
Kullanıcı avatarı
naile
Admin

Mesaj gönderen naile »

Mdac' ı güncelleyince sorun çözülüyor.