Netsis Entegre Üretim Projesi

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
Kullanıcı avatarı
mmnckr
Üye

Netsis Entegre Üretim Projesi

Mesaj gönderen mmnckr »

Arkadaşlar selamlar, bir üretim programı projesine başladım. Yazacağım üretim programının bazı modüllerinin netsis ile entegre olması gerekiyor.Stok,üretim modülü gibi. Bu konuda bana tavsiyeleriniz nelerdir nelere dikkat etmem gerekir. Bir de mesala kendi üretim programımdan üretim kaydı yaptığım zaman otomatik olarak netsis serbest üretim sonu kaydına işlensin istiyorum bu netsiste hangi table ları etkiliyo,hangi alanlara yazmam lazım, birbirine bağlı tablolar neler bunları nasıl öğrenebilirim? Yardımlarınızı bekliyorum.
mmnckr
Kullanıcı avatarı
pro_imaj
Kıdemli Üye

Mesaj gönderen pro_imaj »

Merhaba;

Ben Güneş Seri4 programları ile entegre çalışan yazılımlar programlıyorum.

Bence yazmadan önce çok iyi analiz etmen gerekiyor. daha önce hiç ara yazılım yaptınmı bilmiyorum ama bu işin normal bir yazılım yapmaktan ne kadar zor, zahmetli bir iş olduğunu ve sabrını deneyeceksin inş. netsiste güneş gibi saçma sapan (benim anlamadığım :)) alanlar ve yapılar kullanmamıştır.

Tek avantajın çok biçimli ve düzenli bir vt ile çalışıyor olman avantaj olacak eğer yapıyo bilmiyorsanız bence sizin önce netsisin vt yapısını oluşturmanız çözmeniz vtye bilgi yazıp okumanız vs işlemleri yapmanızı öneririm.

Örn: Güneş prog entegre çalışan barkodlu sevkiyat, üretim prog yaptım 2 sayfaya yakın sql kodunun tutuğunu biliyorum vede işin zor kısmı yaptığınız işlemleri o prog tarafından algılanması kısmı buda ayrı bir konu tabi sizin işlemleri yaptıktan sonra kullanıcı birde servis işlemlerini çalıştırsa vay halinize.

Bence uzun sözün kısası Sorun Çözme Algoritmasını belirleyip ona göre hareket etmeniz gerek unutmayınki kağıt üzerinde ve mantiken bitmememiş bir prog. sonu gelmez.

Saygılarımla
Çalışmalarınızda başarılar.
Gün gelecek, dilleri, elleri ve ayakları yapmış oldukları bütün kötülükleri tek tek bildirerek aleyhlerinde şahitlik edecektir. [Nur Suresi 24]

Mesaj gönderen musti »

Merhaba,
Ben pegasoft adlı programın Mrp uygulamasına bir arkadasımın ozel rapor uygulaması yaptığına şahit oldum. Yarım saatte hallettiler nasılmı takıldıgı yerde pegasoft.com.tr mail attı ortaki programıcılar hemen yardım ettiler. Kimsin nesin veya su kadar para demeden profesyonelce çalışıyorlar. İstersen bir onlarla görüş adamlar çoğu şeyi aşmışlar gibi.
Kullanıcı avatarı
sunye
Üye

program ile ilgili.

Mesaj gönderen sunye »

Merhaba;

Daha önce Netsis programı için Ek Barkod modülü yazdım. Netsis ile ilgili sorunlarına yardımcı olabilirim. Yalnızca istediğini açıkça belirt.
Bildiğim tek şey, hiç bir şey bilmediğim.
Kullanıcı avatarı
mmnckr
Üye

Mesaj gönderen mmnckr »

Sevgili sunye ilgine çok teşekkürler,benim istediğim olay şu;
Yazacağım üretim programından, bir stok kartı açıldığı zaman bunun netsisede işlenmesi ve serbest üretim sonu kaydını kendi üretim modülümden yapabilmek. Tabi bu işlemlerde çok dikkatli olup, netsisin yazdığı tüm table ve alanları bilmek lazım.Ayrıca işin muhasebeleşme kısmında sanırım netsis in bir .dll dosyası varmış bunun kullanımı.Bununla ilgili olarak benim programdaki table ve alan yapısıda (stok ve üretim ile ilgili)netsisle aynımı olmak zorunda?Ayrıca yapmış olduğun barkod programıyla ilgilide senle görüşmek ve bilgi almak istiyorum.
mmnckr
Kullanıcı avatarı
delphist
Üye

Mesaj gönderen delphist »

S.a. Hocam Oracle kullanıyorsan sql server daki gibi bir profiler desteği yok diye biliyorum...Ama sql server kullanıyorsan netsis üzerinde gerekli kayıtları işlemleri yaparken profilerdan izleyerek yazılımın neler yaptığını hangi kayıtlara etki ettiğini ayrıca trigger ve sp lerede dikkat etmen gerekiyor bu şekilde halledebilirsin. Yanlız netsisdeki güncellemeler çok sık olduğundan dolayı Netopenx dll kullanmanı tavsiye ederim. Netopenx dll lisanslı bir ürün ama Delphi add type library den dll projene ekleyebilir ve kullanabliirsin. Netsis üzerinden yapacağın her kayıdı bence netopenx ile yapmalı dışarda bazi bilgiler tutup anlamlı bir hale getirdikten sonra yani anlamlı derken kastım. Netsise kayıt edilebilecek bir hale getirdikten sonra netopenx üzerinden Netsis tarafına kayıt yapmaktır baya bir modülde netopenx in desteği var..Ayrıca netopenxin kullanıcı başına lisansınında tahminen 200 ytl civarında olduğunu biliyorum...Yardımcı oluruz problem değil...

Saygılarımla.
hbulus
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen hbulus »

S.a. Netopenx'in kullanabilmek için ne yapmam gerekir, sıraıyla anlatabilir misiniz? İmport type library' e ekledim fakat beceremedim. Nasıl ekleyip kullanabiliriz? Şimdiden teşekkürler. :?:
Erbab-ı kemâli çekemez nakıs olan, rencide olur Dide-i Huffaş ziyadan....
Kullanıcı avatarı
conari
Üye

Mesaj gönderen conari »

Selam Netsis Üzerine çalışmıştım.
Bahsettiğin konu ile ilgili TBLStsabit stok kart ana tablo ve TBLStsabitek ve TBLESNSTMAS(Esnek yapılandırma kullanan firmalar için) tabloları var stok kartı açımında bu tablolara kayıt atman lazım.

Üretim sonu kaydı yapmadan önce ise stokla ilgili bir reçete tanımı olması lazım ki üretim yapabilesin .Bunun için..de ilk olarak TBLStokUrm tablosuna reçetelerini oluşturman lazım..Üretim Sonu kaydını da TBLSTokURS tablosuna yazman oluşacak Stok hareketlerini Mamül diğer hammadde ve yarımamül için TBLsthar tablosuna yazmam lazım

Kolay gelsin
Netopenx.dll ile işlerini hızlandırabilirsin.DLL i eklemen yeterli..
doganzorlu
Kıdemli Üye
İletişim:

Mesaj gönderen doganzorlu »

Selam,

NetOpen ın birsürü bug ı var. Onun API ı ile kaydı atıp ardından güncellemeyi unuttuğu alanları sql ile güncellemek gerekiyor (!). Nereden bildiğimi soracak olusanız sektörel bir uygulamanın cari/muhasebe bağlantılarını yapmıştım Netsis e oradan. Bu nedenle test veritabanında yapacağınız herbir kaydın Netsis de düzgün çıktığından emin olun. Üstelik bir yerden değil değişik yerlerden kontrol edin. Production a geçince çok üzülürsünüz sonra.

Kolay gelsin,
Doğan Zorlu, İzmir

------------------------
"Bu Kitap'ı sana yalnız şunun için indirdik: Hakkında ayrılığa düştükleri şeyi onlara iyice açıklayasın ve Kitap, iman eden bir topluluk için kılavuz ve rahmet olsun." (NAHL 64)