memory table lar hakkında

Firebird ve Interbase veritabanları ve SQL komutlarıyla ilgli sorularınızı sorabilirsiniz. Delphi tarafındaki sorularınızı lütfen Programlama forumunda sorunuz.
meron06
Üye

memory table lar hakkında

Mesaj gönderen meron06 »

Arkadaşlar cümleten Sel.Al. ben projemde şöyle bişey yapmak istiyorum.örneğin bi dbgridim var bu dbgrid in programımın database i ile bağlantısı olsun istemiyorum.örneğim 15 adet kayıt bu gride girilecek sonra kullanıcı kaydet diyince asıl database i me kaydolacak.vt olrak fire bird kullanıyorum.database imle ben kaydet demeden hiç bi bağlantısı olsun istemiyorum.forumda memory table larla ilgili biçok başlık var .bu tarz bişeyi memory table larla yapabilirmiyim.bende jedi componentlerinin memory table ı var.bu tarz bi uygulama yapan arkadaşlar varmı.memory table daha önce hiç kullanmadım.en azından mantık açısından örnek bi kod varsa çok sevinirim arkadaşlar. yardımlarınız için şimdiden çok teşekkür ederim arkadaşlar iyi çalışmalar.
Kullanıcı avatarı
mussimsek
Admin
İletişim:

Mesaj gönderen mussimsek »

Evet yapabilirsiniz.

Memory Table adı üstünde verileri hafızada tutuyor. Aynen dataset gibi çalışıyorsunuz, verilere dataset gibi ulaşıyorsunuz : Append, Post, First, Next ...

Verileri hafızada tutar, sonra gerekince gerçek DB'ye yazarsınız.

Kolay gelsin.
Kullanıcı avatarı
rsimsek
Admin

Mesaj gönderen rsimsek »

Transaction la da istediğini yapabilirsin. Ek bir şey yapmana gerek yok. Transaction.CommitRetaining; diyene kadar yazdıkların sadece ekranda kalır.
Bilgiyi paylaşarak artıralım! Hayatı kolaylaştıralım!!
meron06
Üye

Mesaj gönderen meron06 »

transactionlar la da oluryo tabiki ama memory table larda sql sorgusu kullanabilirsem .yani query le memory table bağlanabilirsem tam benim istediğim şey .ama daha yapamadım.querylerle memory table lardan sorgu çekebiliyormuyum
Kullanıcı avatarı
mege
Admin
İletişim:

Mesaj gönderen mege »

kbmmemtable ile sql kullanamıyorsunuz, sadece filtreleme desteği var(dı, hala öylemi bilmem ben kullanalı bir yıl oldu), onun yerine SQL ...
arayalım bulalım :D
viewtopic.php?p=10381#10381
.-.-.-.-.-.-.-. ^_^
Kullanıcı avatarı
rsimsek
Admin

Mesaj gönderen rsimsek »

IBQuery ile bilgileri çekip MemTable a atayabilirsin :wink:
kbmMemTable ın LoadFromDataSet diye bir yordamı var. TÜm Query yi bir seferde aktarıyor.
Bilgiyi paylaşarak artıralım! Hayatı kolaylaştıralım!!
meron06
Üye

Mesaj gönderen meron06 »

Arkadaşlar yardımlarınız için çok teşekkür ederim .hepinize iyi çalışmalar.