çok kullanıcılı program

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
Kullanıcı avatarı
ulash
Üye

çok kullanıcılı program

Mesaj gönderen ulash »

Arkadaşlar forumda arattım ama işime yarar birşey bulamadım. Eğer varda ben göremediysem şimdiden özür dilerim.
Yapı denetim firmasında çalışıyorum ve forum sayesinde bir yapı denetim programı yaptım.Herşey güzel hoş ama tek bilgisyara göre yazılmış bir program. Benim istediğim programın her bilgisayara kurulması ama veritabanının bir bilgisayarda saklanarak ordan çalışması ve bütün kayıtların ordan çalıştırılması.
programda veritabanı olarak access kulanıyorum. tablolara adoquery kullanarak bağlanıyorum. tasarım zamanında adoconnectiondan başak bir bilgisayrdaki veritabanına bağlanabiliyorum yani onu nasıl yapabileceğimi çözdüm. sorunum şu çalışma zamanında yada tasarım zamanında herhangi bir şirket ağındaki diğer bilgisayarın ne ip sini ne de ağdaki adını biliyorum. bilgisayara ilk programı kurarken ben bir kere veritabanının nerde olduğunu göstererek kurmasını istiyorum. bundan sonra program hep o veritabnından çalışacak şekilde ayarlansın istiyorum.
kısaca özetlemek gerekirse ağda çalışcak çok kullanıcılı bir program hiç yapmadım ve bu konuda hiç bir fikrim yok. Bana ne gibi örnekler ve fikirler verebilirsiniz.
Mesajın uzunluğu anlatımdaki bozukluklar için tekrar özür dilerim. umarım sorunumu anlatabilmişimdir.
teşekkürler.
Kullanıcı avatarı
mussimsek
Admin
İletişim:

Mesaj gönderen mussimsek »

Access bu konuda çokta iyi bir seçim değil. Access ile bu tarz bir proje hiç yapmadım, düşünmemde.

Eğer bir SQL veritabanı seçerseniz, mesela güçlü, bedava, Delphi uyumu çok iyi olan FireBird... Yapmanız gereken hiçbir extra olay yok. Programı sanki tek bilgisayarda kullanılacakmış gibi yazarsınız, tüm kullanıcılarınız kullanır. Firebird gereken şeyleri kendisi halleder.

Kolay gelsin.
Kullanıcı avatarı
aslangeri
Moderator
İletişim:

Mesaj gönderen aslangeri »

s.a.
acces kullanmadım ama
conneciton stringini bi ayar dosyasından okutursan sanırım sıkıntın çözülür.
kolay gelsin.
Duyduğun Şeylerin Söylediklerim Olduğuna Eminim Ama
Anladığın Şeylerin Anlatmak İstediklerim Olduğuna Emin Değilim
Kullanıcı avatarı
ulash
Üye

Mesaj gönderen ulash »

aslangeri yazdı:s.a.
acces kullanmadım ama
conneciton stringini bi ayar dosyasından okutursan sanırım sıkıntın çözülür.
kolay gelsin.
nasıl yapabilirim? örnek gönderebilirmisiniz?
Kullanıcı avatarı
hbahadir
Kıdemli Üye
İletişim:

Mesaj gönderen hbahadir »

lütfen arkadaşlar forum arama seçeneğini kullanalım ...

viewtopic.php?t=7258

viewtopic.php?p=75225#75225