oto arıza tesbit programı
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
- kadirkurtoglu
- Üye
oto arıza tesbit programı
s.a.
başlıktan da anlaşılacağı üzere oto arıza tesbit programı üzerinde çalışmalara başlamak istiyorum... ancak, nasıl bir yol izlenmesi gerektiği konusunda bilgim yok. işin mantığında araç üzerinde bulunan beyin olarak adlandırılan kutuya bağlanılan iletişim adaptörleriyle merkezi beyin ünitesine ulaşan arızanın öğrenilmesi... Bildiğim kadarıyla konuyla ilgilenen türk firması yok, hem adaptörler hem de yazılımlar yurt dışında üretiliyor.. konuyla ilgili çalışması olan arkadaşlardan yardımlarını bekliyorum.
başlıktan da anlaşılacağı üzere oto arıza tesbit programı üzerinde çalışmalara başlamak istiyorum... ancak, nasıl bir yol izlenmesi gerektiği konusunda bilgim yok. işin mantığında araç üzerinde bulunan beyin olarak adlandırılan kutuya bağlanılan iletişim adaptörleriyle merkezi beyin ünitesine ulaşan arızanın öğrenilmesi... Bildiğim kadarıyla konuyla ilgilenen türk firması yok, hem adaptörler hem de yazılımlar yurt dışında üretiliyor.. konuyla ilgili çalışması olan arkadaşlardan yardımlarını bekliyorum.
Bir mum, yanındaki mumları tutuşturmakla,
ışığında hiç bir şey kaybetmez.
Mevlana
OS win.10, IDE Delphi 10.3, RDBMS Firebird and MSSQL, BROWSER Chrome
ışığında hiç bir şey kaybetmez.
Mevlana
OS win.10, IDE Delphi 10.3, RDBMS Firebird and MSSQL, BROWSER Chrome
Ben mercedes'te staj yaparken bu cihazlardan cok gordum. Program yerli firma tarafindan yazilmisti. Ama DVD olarak geliyordu. Bilgisayarda kurduktan sonra kesinlikle DVD'nin kırılmasını istiyordu.
Bahsettiğiniz adaptör bilgisayarın comport'una bağlı. Ayrıca bu adaptörü biraz yakından inceledim. İçinde baya devre var. Oradaki kişilerin söylediğine göre sistem şifreli olarak haberleşiyormuş. Bilgisayarın fazla bir fonksiyonu yokmuş. Arabadan bilgileri alan bu adaptörmüş.
Şunu söylemek gerekirse arabaların yazılımları bile direk Almanyadan arabaya yükleniyordu. Ellerinde yoktu yani. Ayrıyeten şu bilgileri vereyim mercedes araçlarda 3 tane beyin bulur.
Biri ABS sistemini kontrol eder
İkincisi motoru kontrol eder.
Üçüncüsü ise ana beyin INS'dir.
Bu beyinler kendi arasında şifreli olarak haberleşir. Yani bu beyinlerden birini söküp başka araca taksanız çalışmaz. Almanya'dan yüklenen yazılım işte bu işe yarar.
Teknik eğitim atölyesinde eski model bir unimog vardı. Öğrencilerin dediğine göre hocaları bile hnüz tam olarak bu beyinin işlevlerini çözememiş. Basit şeyler yaptırabiliyormuş sadece.
Arkadaşın deği gibi en iyisi servislere takılmak ama o bile az gelebilir.
Piysada bu iş için küçük cihazlar satılıyordu ama bu ilk çıkan beyin türleri içindi. Sanırım artık eskisi gibi bu ufak cihazlardan yok.
Kolay gelsin.
Bahsettiğiniz adaptör bilgisayarın comport'una bağlı. Ayrıca bu adaptörü biraz yakından inceledim. İçinde baya devre var. Oradaki kişilerin söylediğine göre sistem şifreli olarak haberleşiyormuş. Bilgisayarın fazla bir fonksiyonu yokmuş. Arabadan bilgileri alan bu adaptörmüş.
Şunu söylemek gerekirse arabaların yazılımları bile direk Almanyadan arabaya yükleniyordu. Ellerinde yoktu yani. Ayrıyeten şu bilgileri vereyim mercedes araçlarda 3 tane beyin bulur.
Biri ABS sistemini kontrol eder
İkincisi motoru kontrol eder.
Üçüncüsü ise ana beyin INS'dir.
Bu beyinler kendi arasında şifreli olarak haberleşir. Yani bu beyinlerden birini söküp başka araca taksanız çalışmaz. Almanya'dan yüklenen yazılım işte bu işe yarar.
Teknik eğitim atölyesinde eski model bir unimog vardı. Öğrencilerin dediğine göre hocaları bile hnüz tam olarak bu beyinin işlevlerini çözememiş. Basit şeyler yaptırabiliyormuş sadece.
Arkadaşın deği gibi en iyisi servislere takılmak ama o bile az gelebilir.
Piysada bu iş için küçük cihazlar satılıyordu ama bu ilk çıkan beyin türleri içindi. Sanırım artık eskisi gibi bu ufak cihazlardan yok.
Kolay gelsin.
mkysoft yazdı:Bilgisayarda kurduktan sonra kesinlikle DVD'nin kırılmasını istiyordu.
pardon burasını anlayamadım. DVD kırılmazsa ne oluyordu? Program DVD kırılmazsa bunu algılayıp duruyor muydu?
En son cozturk tarafından 28 Mar 2006 09:58 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
- fevzi_reis
- Üye
Öneri
Öncelikle bu işi yapan firmalarla
bi irtibata geç derim
bak bi nasıl yamışlar nasıl sunmuşlar v.b. sonra da yapmaya başla
bu bir öneri.
kolay gelsin başarılar.
fevzi_reis
bi irtibata geç derim
bak bi nasıl yamışlar nasıl sunmuşlar v.b. sonra da yapmaya başla
bu bir öneri.
kolay gelsin başarılar.
fevzi_reis
f e v z i _ r e i s ® //
« Mazluma Umut, Zalime Korku »
« Mazluma Umut, Zalime Korku »
bosh esitronic
selam arkadaslar bosh esitronic 2006 DVD sine ihtiyaci olan varsa deneme amacli verebilirim 7 GB