arkadaşlar selam 5 yılık win32 programcılığından .net teknolojisine girmeye niyetlendik.forumlardan filan basitce bişey yapıp select * from tablo adı sorgusunu datagridde ekrana getirdik.
sorum ise şu mesela webformda bir textbox1 var kullanıcı buraya XXX yazdığında USER_TABLO da xxx yazan kaydı nasıl bulup datagrid ile listeleyebilirim.Buna uygun olecommand.text örneği verirmisiniz.
textbox a girilen değeri arama..
lazio hocam cevap için sağol ama dediğin gibi olmuyor malesef...
mesela delphi7 de yazdığım şu sorgunun karşılığı delphi 2005 de web formlarında karşılığı nedir.?
.net projemde acces kullancam şimdilik.yukarıdaki kod firebird veritabanı içindi gerçi bir özelliği yok standart SQL komutları.Velasılıkelam bu kodun karşılığını aspx için aynen yazabilirsen bu örnekten ben zaten bir çok olayı çözerim.Lütfen yardım lazio hocam..
mesela delphi7 de yazdığım şu sorgunun karşılığı delphi 2005 de web formlarında karşılığı nedir.?
Kod: Tümünü seç
urunler.Close;
urunler.SelectSQL.Clear;
urunler.SelectSQL.Add('select * from fiyatlar where kayit_id is not null');
if e1.text<>'' then urunler.SelectSQL.Add('and urunadi like '+Quotedstr('%'+E1.Text+'%'));
if e2.text<>'' then urunler.SelectSQL.Add('and urungrubu like '+Quotedstr('%'+E2.Text+'%'));
if e3.text<>'' then urunler.SelectSQL.Add('and tedarikci like '+Quotedstr('%'+E3.Text+'%'));
if C1.text<>'' then urunler.SelectSQL.Add('and fiyat1 like '+Quotedstr('%'+C1.Text+'%'));
urunler.Open;
// oleconnection, dataadapter bağlantıları vs vs..
oleCommand.text := 'select * from fiyatlar where kayit_id is not null';
if e1.text <> '' then
oleCommand.text := oleCommand.text + ' and urunadi like %''' + E1.Text + '%');
....
....
// dataadapterdeki kayıtları dataset e doldur..
DataGrid1.DataBind;
daha önce tek tablodan kayıt çektiğini söylediğin için connection ları felan yapmışsındır..
oleCommand.text := 'select * from fiyatlar where kayit_id is not null';
if e1.text <> '' then
oleCommand.text := oleCommand.text + ' and urunadi like %''' + E1.Text + '%');
....
....
// dataadapterdeki kayıtları dataset e doldur..
DataGrid1.DataBind;
daha önce tek tablodan kayıt çektiğini söylediğin için connection ları felan yapmışsındır..
Eywallah lazio hocam eline sağlık..Kaydetmeyi,kayıt çekmeyi,yeni pencere açmayı filan da öğrendim(win32 içinde ilk başta bunları yapmak için çok uğraştım hey gidi günler hey)..
hocam problemmi değilmi tam bilmiyorum ama birde şöyle bir problemim var delphi 2005 de F9 ile derleme yapınca ilk başta internet explorer sayfa görüntülenemiyor diyor.internet explorerdaki Git butonuna bikaç kez bastıktan sonra aspx sayfası geliyor.Bu neden olur acaba projeyi web de yayınlayıncada aynı problem olurmu diye merak ediyorum..cevap için tekrar sağol...
hocam problemmi değilmi tam bilmiyorum ama birde şöyle bir problemim var delphi 2005 de F9 ile derleme yapınca ilk başta internet explorer sayfa görüntülenemiyor diyor.internet explorerdaki Git butonuna bikaç kez bastıktan sonra aspx sayfası geliyor.Bu neden olur acaba projeyi web de yayınlayıncada aynı problem olurmu diye merak ediyorum..cevap için tekrar sağol...
Aslını istersen böyle bişeyle hiç karşılaşmadım. İstersen Run lamadan önce Ctrl+F9 ile derle daha sonra F9 ile çalıştır. PC nin konfigrasyonunu bilmiyorum ama hızdan kaynaklanan birşey olabilir belki..
yada Kullandığın Local sunucudan kaynaklanabilir. Sanırım ISS kurulu değilse Delphi2005 farklı bir sunucuyu çalıştırıp (Cassini Web Server) ona yönlendiriyor
yada Kullandığın Local sunucudan kaynaklanabilir. Sanırım ISS kurulu değilse Delphi2005 farklı bir sunucuyu çalıştırıp (Cassini Web Server) ona yönlendiriyor