Kurulum Sonrası

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
Kullanıcı avatarı
xor
Üye

Kurulum Sonrası

Mesaj gönderen xor »

Bu ara biraz fazla soru sordum ama bi iki sorum olacak.Program bitti setup hazırlayacaz son exe yi build all projects diyerek yapmıyo muyuz.
İkincisi de istoolla setup ı hazırladım.innosetup la compile ettim.Setup hazırlandı.programı kurdum.Program değişiklikleri algılıyo ama kaydet butonuna tıklıyorum.Hiçbi tepki yok.Veritabanını görüyo nerden biliyorum.Deneme amaçlı eski veritabanını yenisiyle değiştiriyorum.Kayıtları görüyor ama kayıt etmiyor.Bu neden kaynaklanıyor.

Şimdiden teşekkürler...
Kullanıcı avatarı
xor
Üye

Mesaj gönderen xor »

Bu arada forumu biraz karıştırdıktan sonra interbase manager ile fb guardianın aynı anda çalıştığını fark ettim.Projem interbase manager (yada guardian neyse) onu durdurunca çakılıyodu.Yani firebirdle alakası yok gibiydi.Daha sonra interbase manager ve fb guardianı kaldırdım.Sonra GDS32.DLL yi silip fb yi bi daha kurdum.Şimdi yine Delphi de run dediğimde normal çalışıyor.Ama setup tan çıkan exe hala kayıt yapmıyor.Anlamıyorum :(
Kullanıcı avatarı
hbahadir
Kıdemli Üye
İletişim:

Mesaj gönderen hbahadir »

veri tabanı dosyan readonly olmasın ?
Kullanıcı avatarı
xor
Üye

Mesaj gönderen xor »

Hocam her sorumda ilgileniyorsunuz teşekkür ederim.Saçma sapan bi nedenden oluyomuş.Delirmek üzereydim.En sonunda buldum.yani before post ta bi string boş diye post işlemini yapmıyomuş.Hala neden Delphi ide de run dediğimde çalışıp kurulum sonrası exe de çalışmadığını anlamadım ama.Artık merak da etmiyorum.