Sel.al.arkadaşlar.firebird 1.5 vt de daha önce bi proje geliştirmedim bu ilk projem.size programımın bir bölümündeki işlem sıralarını anlatacağım.bu konu hakkında tecrübelerinizi paylaşırsanız sevinirim.
öncelikle 5 ayrı tablom var.ilk 4 tablodan birer adet kayıt çekiyorum.(örneğin stok kodu 1 olanları gibi).daha sonra 4 ayrı tablodan çekilen kayıtlar üzerinde işlemler yapıyorum ve çıkan sonucu 5.ci tabloya yazıyorum.4 adet sp var ve bu splerin her biri 4 tabloya dan çalışıp 1 adet kayıt döndürüyor.işlem sıram şu şekilde bi
1.nci tablonun sp si çalıştı 1 adet kayıt döndürüldü değişkenlere atıldı(sp lerin hepsinde 4 adet output parametresi var)
1.nci tablo spsi ile işimiz bitti.transaction kapatıldı.
2.nci tablonun sp si çalıştı 1 adet kayıt döndürüldü
değişkenlere atıldı
2.nci tablo spsi ile işimiz bitti.transaction kapatıldı.
3.nci tablonun sp si çalıştı 1 adet kayıt döndürüldü
değişkenlere atıldı
3.nci tablo spsi ile işimiz bitti.transaction kapatıldı.
4.nci tablonun sp si çalıştı 1 adet kayıt döndürüldü
değişkenlere atıldı
4.nci tablo spsi ile işimiz bitti.transaction kapatıldı.
5.splerden gelen sonuçlar tablo 5 e yazıldı.(splerden gelen
değerlere göre matematiksel işlemler yapılıyor.)
işlem sıram bu şekilde arkadaşlar.programım yaklaşık 30-ile 60 arası terminal de çalışacak.benim burda öğrenmek istediğim şey .sp leri ben sıra sı ile çalıştırıyorum gerekli bilgiyi aldıktan sonra kapatıyorum.bu tarz bi işlemin performansa etkisi ne olur.bu tarz bi işlemde hiç sp kullanmadan query kullansam çok fark edermi.projelerinde buna benzer bi kullanıma ihtiyaç duyup yapan arkadaşlar varmı.bu konuda bana fikir verirseniz çok sevinirim arkadaşlar hepinize iyi çalışmalar.
Beş ayrı tabloda yapılan işlem.yapılış yöntemi hakkında.
Transaction olayını bir bütün olarak düşünüp (her ne kadar SP lerde ve ara işlemlerde ne yaptığını bilmesek de) işlem sonunda kapatmalısın. Yoksa arada herhangi bir hata oluştuğunda kapanan transaction sonucu işlemin yarısı yapılmış yarısı yapılmamış olarak veritabanı tutarlılığı bozulacaktır 

Bilgiyi paylaşarak artıralım! Hayatı kolaylaştıralım!!