selam arkadaşlar..
Benim bu delphi.net ile ilgili bikaç kavram karmaşam varda bilgisi veya fikri olan arkadaşlar yazarsa sevinirim.
Şimdi bu .net denilen meret OS dan bağımsız programlar yazmak için öne sürüldü ama nasıl yapcaz bunu yani delphi.net de winform for .net ile bir program yazdığımızda bu OS (işletim sistemi) den bağımsızmı olacak yani ilerde linux için .net framework çıktığında bu program linuxda veya MacOS da çalışacakmı yoksa .net demek aslında ASP.net mi demek ben pek anlayamadım.Diğer bir şeyde delphi.net webcontrol componentleri hakkında programla gelenler oldukça sınırlı aslında çok iyi 3.parti bileşenler var bu bileşenleri indirirken merak ettiğim VS.net ile Delphi.net componentleri farklımı oluyor acaba mesela devexpressin aspxgrid bileşeni.yani VS.net ile uyumlu webcontrol bileşenleri aslında delphi.net ilede kullanılabilirmi işin özeti.
Delphi.net kavramları hakkında..
.net uygulamaları .net framework olan heryerde çalışırlar. linux için (mono), mobil cihazlar için .net framework ler mevcut. asp.net de framework u kullanıyor. web kontrol lere gelince bildiğim kadarıyla *.dll olarak oluşturduğun webcontrolleri, class lar vs gibi yapıları istediğin .net dilinde kullanabilirsiniz.