S.A. arkadaşlar
Yıl sonu deviri için carilerin BORC ve ALACAK larını yeni döneme aktarmak için şu sql kodunu yazdım ve carilerin bakiyelerini cari harekete dönem devrii olarak aktarmayı başardım.Fakat alt toplamı aldıramıyorum.
cari_hesap_ekle1.Close;
cari_hesap_ekle1.SQL.Clear;
cari_hesap_ekle1.SQL.Add('update cari_kayit set borc_top=(Select SUM(BORC) from CARI_HESAP where dno=:kno),alacak_top=(Select SUM(ALACAK) from CARI_HESAP where dno=:kno)');
cari_hesap_ekle1.ExecSQL;
yardımcı olursanız sevinirim..
Hayırlı çalışmalar...
En son ertline tarafından 05 Nis 2006 06:47 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
mantık olarak cevap yazmak istedim, ayrıca denemedim.
aynı kod bloğu içinde önce update veya insert işlemini yaptırdıktan sonra query yi clos ederek sum komutlarını yazmanız çözüm olurmu acaba veya aynı trans a bağlı iki query kullanarak
kolay gelsin
Şefkat-u Merhamette Güneş Gibi Ol.
Başkalarının Kusurunu Örtmekte Gece Gibi Ol.
Sehavet-u Cömertlikte Akarsu Gibi Ol.
Hiddet-u Asabiyette Ölü Gibi Ol.
Tevazu-u Mahviyette Toprak Gibi Ol.
Ya Olduğun Gibi Görün Ya Göründüğün Gibi Ol.
çıkarınca tamamında işlemi yapıyorsa sanırım parametre vermede hata oluyor. parametre vererek neleri süzerek işlem yapması gerektiğini bildirmen gerekli diye düşünüyorum.
kolay gelsin
Şefkat-u Merhamette Güneş Gibi Ol.
Başkalarının Kusurunu Örtmekte Gece Gibi Ol.
Sehavet-u Cömertlikte Akarsu Gibi Ol.
Hiddet-u Asabiyette Ölü Gibi Ol.
Tevazu-u Mahviyette Toprak Gibi Ol.
Ya Olduğun Gibi Görün Ya Göründüğün Gibi Ol.
//...
cari_hesap_ekle1.Close;
cari_hesap_ekle1.SQL.Clear;
cari_hesap_ekle1.SQL.Add('update cari_kayit ck set ck.borc_top=(Select SUM(BORC) from CARI_HESAP where dno=:kno and cari_hesap_no = ck.cari_hesap_no), alacak_top=(Select SUM(ALACAK) from CARI_HESAP where dno=:kno and cari_hesap_no = ck.cari_hesap_no)');
cari_hesap_ekle1.ExecSQL;
//...
Her iki tabloda da cari_hesap_no diye eşsiz/unique bir anahtar/key alanı olduğunu varsaydım. Başka bir isim de olabilir, her ne ise UPDATE tablosuna lakap/alias atayıp and ile benzer şekilde eklemelisin