Arkadaslar kolay gelsin ,
Visual Basicde
"
FOR q = 1 TO 20
LPRINT "TESTELEKTRONIKTEST&&&&TESTELEKTRONIKTEST"; ""
NEXT q
LPRINT CHR$(27); CHR$(112); CHR$(0); CHR$(250)
LPRINT CHR$(27); CHR$(74)
"
Böyle bir kod satırı ile Pos yazıcı testi alıyoruz Xp de normal çalıştıgı halde 98 de "Device Fault Hatası" veriyor Dos ortamında yazıcı tanımlanmadıgı için ben bu işlemi delphide yapmak istiyorum formu 2 gündür arastırıyorum birşeyler olustu kafamda ama ...
Ekrana girilen bilgileri bound sayısı kesme hızı falan dosa aşagıdaki şekilde uygulatabilirmiyim 98 de yazıcı tanımlı olmasa bile programdan seçilen yazıcıya bilgi göndermek mümkünmüdür ?
"mode com1:96,n,8,,p
mode lpt1:=com1"
Bu sekilde arka planda hazırlayıp test tusuna bastıkları zaman com porta takılı olan yazıcıya test çıktısı üretecek kagıt kes, ileriü geri..vb kodlarını girecegim.
Yardımlarınız ve göstereceginiz yollar için çok teşekkür ederim sürekli veritabanı uygulamaları ile ugrastıgım için biraz zayıfım bu konularda.
Kolay gelsin iyi çalışmalar...
Windows 98 de Thermal Yazıcı Testi....
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
- itsmylife38
- Üye
- İletişim:
Windows 98 de Thermal Yazıcı Testi....
Ismail ULUSOY
it is my life
( Hayat bizim peki Kontrolu kimde? )
it is my life
Merhaba,
yaşlılık belirtisi sanırsam....
iki defa okudum olayı tam anlayamadım ama...
programı delphide win uygulaması olarak yapacaksan bir Seriport Componenti kullanmalısın bence. buda CPort olabilir.
Kullandığın cihaz ile birlikte Dll benzeri veya protokolünü anlatan doc lar olmalı.. gerçi yukarda yazmışın basic için..
Cport un Port, BaundRate DataBit vs gibi parametreleri ile cihazın parametrelerini eşitlemelisin.
göndereceğin veride anladığım kadarıyla CheckSum yok..
yani giden verinin doğrulunun kontrol olayı..
sadece yapman gereken basic deki örnek kodda oluşan String ifadeyi delphide oluşturup cihaza yollamak...
Sağlıcakla...
yaşlılık belirtisi sanırsam....
iki defa okudum olayı tam anlayamadım ama...
programı delphide win uygulaması olarak yapacaksan bir Seriport Componenti kullanmalısın bence. buda CPort olabilir.
Kullandığın cihaz ile birlikte Dll benzeri veya protokolünü anlatan doc lar olmalı.. gerçi yukarda yazmışın basic için..
Cport un Port, BaundRate DataBit vs gibi parametreleri ile cihazın parametrelerini eşitlemelisin.
göndereceğin veride anladığım kadarıyla CheckSum yok..
yani giden verinin doğrulunun kontrol olayı..
sadece yapman gereken basic deki örnek kodda oluşan String ifadeyi delphide oluşturup cihaza yollamak...
Sağlıcakla...
Şunu deneyebilirsin

Kod: Tümünü seç
var
fPrn: TextFile;
begin
AssignFile(fPrn, 'COM1');
ReWrite(fPrn);
WriteLn(fPrn, 'YAZILACAK');
//...
WriteLn(fPrn, #12); // sayfa başı
CloseFile(fPrn);
//...
end;
Bilgiyi paylaşarak artıralım! Hayatı kolaylaştıralım!!
- itsmylife38
- Üye
- İletişim:
Teşekkür ederim
Merhaba ilginiz için, ben bunu daha çok windows98 de yapmak istiyorum CPORT komponenti benim notebookta comport olmadıgı için yüklenemiyor sanırım
veya q basic bilginiz varsa onu 98 ve dosta nasıl çalıştırabilirim acaba
Sizin kodlarınızıda denedim teşekkür ederim

Sizin kodlarınızıda denedim teşekkür ederim
Ismail ULUSOY
it is my life
it is my life