S.a. arkadaşlar yaptığımız bir programın güvenlik duvarı tarfından engelenip engellenmediğini nasıl anlarız.
ilgi ve alakalarınız için şimdiden tşk.
XP Güvenlik duvarı
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Tam olarak anlaşılır mı emin değilim ama şu şekilde bi şey olabilir. Bi timeout süresi belirlersiniz bu süre zarfında iletişimi sağlanmaz ise mesaj verdirebilirsiniz. Ki zaten sisteminde bi hata mesajı döndürmesi lazım gelir.
Kullandığınız programda yapmak istediğiniz tam olarak nedir onuda belirtirseniz daha iyi olur. Kullandığınız iletişim protokolu ve tam olarak ne yaptırmak istiyorsunuz?
Güvenlik duvarı açmada şu şekilde.
Denetim Masası->Windows Güvenlik Duvarına girin

Bağlantı Ekle'yi tıklayın.

Gelen ekranda
Ad: alanına bağlantınıza koymak istediğiniz ismi
Bağ. nok. No: alanına da açmak istediğiniz port numarasını ve alt kısımdanda Tcp veya Udp türünden hangisin açmak istiyorsanız onu seçin. İşlem bu kadar.
Kullandığınız programda yapmak istediğiniz tam olarak nedir onuda belirtirseniz daha iyi olur. Kullandığınız iletişim protokolu ve tam olarak ne yaptırmak istiyorsunuz?
Güvenlik duvarı açmada şu şekilde.
Denetim Masası->Windows Güvenlik Duvarına girin
Bağlantı Ekle'yi tıklayın.
Gelen ekranda
Ad: alanına bağlantınıza koymak istediğiniz ismi
Bağ. nok. No: alanına da açmak istediğiniz port numarasını ve alt kısımdanda Tcp veya Udp türünden hangisin açmak istiyorsanız onu seçin. İşlem bu kadar.
Merhaba,
yapmaya çalıştığın uygulama nedir bilmiyorum ama
kullanmak istediğin port için öncelikle kendi uygulamanı hem Server hemde Client olarak düşünürsen olur bence.
yani falanca port üzerinden 127.0.0.1 e veri göndereceksin ve bu gönderdiğin veriyide aynı uygulama karşılayacak.
hatta veri göndermene bile gerek kalmadan portu açmaya çalıştığında firewall uyarı vs verecktir durumuna göre..
firewal programları kullanıcı onayına kadar portu kullanmaya çalışan uygulamayı bekletir.
TimeOut sanırsam işine yaramayabilir..
Delphi 5 ve 6 da olan FastNet içerisindeki NMMsg nesnesi vardır..
üst sürümlerde Indy idi sanırsam.. bunlar işine yarar...
mesela
Sağlıcakla..
yapmaya çalıştığın uygulama nedir bilmiyorum ama
kullanmak istediğin port için öncelikle kendi uygulamanı hem Server hemde Client olarak düşünürsen olur bence.
yani falanca port üzerinden 127.0.0.1 e veri göndereceksin ve bu gönderdiğin veriyide aynı uygulama karşılayacak.
hatta veri göndermene bile gerek kalmadan portu açmaya çalıştığında firewall uyarı vs verecktir durumuna göre..
firewal programları kullanıcı onayına kadar portu kullanmaya çalışan uygulamayı bekletir.
TimeOut sanırsam işine yaramayabilir..
Delphi 5 ve 6 da olan FastNet içerisindeki NMMsg nesnesi vardır..
üst sürümlerde Indy idi sanırsam.. bunlar işine yarar...
mesela
Kod: Tümünü seç
try
NMMsg1.Connect;
except
Caption := 'firewaşll';
end;
benimde aklıma ilk gelen söylediğiniz tarz bi çözüm olmuştu ama ne bilim registırda yada bi yerlerde yasaklı programların listesi varmıdır diye merak ettim.Bir iki programda görmüştüm programın firewall engeline takıldığı uyarısını veriyordu.Demeki onlarda bu tarz bi sistem kullanıyorlar.Yaptığım program sürüm kontrolü için internete bağlı olduğu zaman kontrol yapıyor.
Herkeşe teşekkür.
Herkeşe teşekkür.