Arkadaşlar Query de 4 alanı nasıl birşeltirebilirim Table de MasterSource vardı ama query de nasıl yapacağımı bilmiyorum yardım ederseniz sevinirim.
ROKOD,SISKOD,TAKSITKOD,CARIKOD alanları.
bir Edit alanım var ve ben bu alana mesela 142 yazdığım zaman 142 ile ilgili alanları DBGrid1,2,3,4 alanlarına listeleyecem.Kısaca bu kod ile ilgili işlemleri tek formda 4 Dbgride izleyecek.
Query de alan birleştirme.
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
SELECT içinde || (çift bar) ile karakter/string alanları birleştirebilirsin, kastettiğin buysa.. Tipleri uymuyorsa kullandığın vt nin desteklediği bir çevrim / convert / cast fonksiyonu kullanman gerekir. Fakat sorunun devamını okudukça tam olarak ne yapmak istediğini anlayamadım doğrusu 

Bilgiyi paylaşarak artıralım! Hayatı kolaylaştıralım!!
merhaba,
sorudan aynı tablodan mı yoksa farklı tablolardan mı veri alacağın belli olmuyor. farklı tablolar ise master detail bağlantı ile dört tablonun aynı olan (verdiğin misalde 145 e karşılık gelen alan) alanlarını ana tablo alanına bağlaman ve gridlerde görmek istediğin alanları ayarlaman yeterli
kolay gelsin
sorudan aynı tablodan mı yoksa farklı tablolardan mı veri alacağın belli olmuyor. farklı tablolar ise master detail bağlantı ile dört tablonun aynı olan (verdiğin misalde 145 e karşılık gelen alan) alanlarını ana tablo alanına bağlaman ve gridlerde görmek istediğin alanları ayarlaman yeterli
kolay gelsin
Şefkat-u Merhamette Güneş Gibi Ol.
Başkalarının Kusurunu Örtmekte Gece Gibi Ol.
Sehavet-u Cömertlikte Akarsu Gibi Ol.
Hiddet-u Asabiyette Ölü Gibi Ol.
Tevazu-u Mahviyette Toprak Gibi Ol.
Ya Olduğun Gibi Görün Ya Göründüğün Gibi Ol.

Başkalarının Kusurunu Örtmekte Gece Gibi Ol.
Sehavet-u Cömertlikte Akarsu Gibi Ol.
Hiddet-u Asabiyette Ölü Gibi Ol.
Tevazu-u Mahviyette Toprak Gibi Ol.
Ya Olduğun Gibi Görün Ya Göründüğün Gibi Ol.