s.a arkadaşlar
bir fdb dosyasında diğer fdb dosyasına veri aktaracağım şuanda yapıyorum fakat döngüyle olduğu için çok kayıtta hata veriyor sql ile yapmak istiyorum şuanda yaptığım kod aşağıda;
Forumda pekçok kez konuşuldu. Ararsanız çeşitli yöntemler bulabilirsiniz.
Benim aklıma ilk gelen ibExpert verileri insert cümlelerine dönüştürebiliyor. Tam menülerini hatırlamıyorum. FDB dosyasından export edip, diğerinde çalıştırın.
mustafa hocam nasıl aratacağımı bilmiyorum sql yazsam bir sürü şey çıkar tam karşılamaz burdan yardımcı olsanız daha iyi olur, devamlı arama yapın diyoruz ama ozaman foruma soru sormanın anlamı ne olacak aradığmız şey birebirr tam olarak bulabilseydim bu yola baş vurmayacaktım ...
"Kula bela gelmez Hak yazmayınca,Hak bela yazmaz kul azmayınca..." MEVLANA
huseyinert yazdı:mustafa hocam nasıl aratacağımı bilmiyorum sql yazsam bir sürü şey çıkar tam karşılamaz burdan yardımcı olsanız daha iyi olur, devamlı arama yapın diyoruz ama ozaman foruma soru sormanın anlamı ne olacak aradığmız şey birebirr tam olarak bulabilseydim bu yola baş vurmayacaktım ...
Hocam aklına gelen herşeyi deneyeceksin, özellikle anahtar kelimeleri. Ben bazen birşeyi bulmak için 10-15 kelime ile aratıyorum. Bir süre sonra zaten olayı çözüyorsunuz ve ilk aramalarda çözüme ulaşmaya başlıyorsunuz. Örnek olarak ben olsam şöyle aratırdım :
- firebird veri aktarımı
- firebird export
- firebird diğer
...
Merhaba Hocam,
Ibexpert kullanıyorsanız. içinde veri olan table ı çift tıklayıp açtıktan sonra,
Sol üst köşedeki table seçeneğini seçiyorsunuz. Ordan Export Data Into script seçeneğini seçiyorsunuz.
Gelen menüden almak istediğiniz alanları check li bırakıyorsunuz.
Export into : kısmını Clipboard bırakıyorsunuz
Export as :kısmını Insert statements bırakıyorsunuz.
sonra export butonuna basıyorsunuz.
Bundan sonra diğer vtdeki table ınıza gideceksiniz. Sonra Tools menüsünden Script Executive seçeneğini seçeceksiniz.
Script kısmına Shift+Insert tuşları ile clipboardakini yapıştıracaksınız. Daha sonra f9 tuşuna basıp scripti çalıştırıyorsunuz.
Bu aşamadan sonra bilgilerin gelmesi lazım.
Yanlız autoinc alanları almamanız lazım. yoksa problem çıkabilir. İşinizi tam görmüyorsa biraz daha ayarlarla oynayarak istediğinizi alırsınız.
openx hocam ben program içinden bunu yapmak istiyorum, yukarda verdiğim kod çalışıyor ama döngüden dolayı fazla kayıtta hata veriyor kasılıyor, bunu değiştimem lazım bu yıl sonunda yeni döneme devir işleminde kullanılacak...
ofenx hocam şöyle olacak iki tane fdb dosyamız ve ikininde ayrı database nesnesi ve iki tane transaction olacak ve ikinin ayrı dataset leri olacak bu durumda yazdığnız kod nasıl o olacak, yani table lar arasında değil veri tabanı dosyları arasında dosya transfferi olacak ve hatta detail tablelar da da aktar yapmam gerekiyor... kodu nasıl olmalı daha açıklayıcı yazabilirmisiniz...
tşk. ederim
Merhaba hocam,
dünden beri internet bağlantımda sorunum vardı. Size bahsettiğim şeyi denemeye fırsatım olmadı ama helpte tam sizin işinizi karşılayacak bir şey buldum. Bi deneyin belki size uyar.
s.a arkadaşlar
ofenx hocanın verdiği kod çalışıyor fakat şöyle bir sorun var, master tablolarda sorun yok aktarabiliyorum, detail tablolarda aktarırken yeni veritabanına giden master tablodaki kayıtların kno(otomatik sayı alanı)değeri değiştiği için, detail tabloda foreing key alanım DNO ya farklı kno numarası giitiği için ilişki bozuluyor, eski veritabanındaki tablolardan yeni veritabanına aktarma yaparken böyle bir sorun oluyor, ofenx hoca ibsql kullanmış ama biz query kullandık çünkü generator ve trigger kullanmak gerekiyor, burda master tablonun kno sunu detail tablonun dno na yeni değerini nasıl atabiliriz...
iyi çalışmalar...