arkadaslar gekiştirmeye calıştığım proje de , proje geç açılıyor..
yanı çalıştır dediğimde bayağı geç açılıyor.. adım adım çalıştırdım .. ozellikle Qreport nesnelerinin olduğu formlar craete olurken takılıyor.
bir de cxcontainers diye bir unit e dallanıp orda sonsuz donguye giriyor. ama o uniti kullanmadım . ve cx nesnelerinde de herhangi bir dallanma gormedim..
bu ağırlığın sebebı ne olabilir.. yanı yaklaşık bir dakika
formları create ederken
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
formları create ederken
İnsanca.... Pek insanca....
-
- Üye
Selamberken yazdı:özellikle formlar show olurken donuyor bazen ..
Profiler türü bir program deneyiniz. Ben process explorer diye bir program kullanıyorum. Bu program kanalları (threads) vs.'yi oldukça iyi bir şekilde analiz edebiliyor.
Ayrıca belki bastırmış olduğunuz bazı istisnalar da bu duruma neden olabilir.
Hiç Madshi'yi denediniz mi? MadExcept diye bir component var. Bu komponent her türlü exception'ı vs.'yi gösteriyor. Belki bir yerlerde bir exception çıkarıyordur.
Yani alışkanlık itibariyle kodunuzda her şeyi try except end bloğuyla koruma eğilimindeyseniz (ki ben öyleyim) bu koruma nedeniyle bazen istisnalar tam olarak görüntülenmiyor.
Ancak MadExcept hemen hemen her türlü istisnayı gösterebiliyor. Yukarıdaki profiler ile birlikte kullanırsanız bence sorunlarınızın çoğunu çözebilirsiniz. Saygılarımla ve Başarılar.
Projenizde ilk açılışta gerekmeyen formları otomatik create etmeyin (Project / Options / Forms / Available-forms a taşıyın). Özellikle raporlama formlarını raporu yazdırma veya önizleme anında create edin. Yerine göre ya; yada;
Kod: Tümünü seç
try
frm_Giris := Tfrm_Giris.Create(Application);
frm_Giris.ShowModal;
finally
frm_Giris.Free;
frm_Giris:= nil;
end;
Kod: Tümünü seç
try
if Assigned(frm_Form1) then
frm_Form1.BringToFront
else
begin
frm_Form1 := Tfrm_Form1.Create(Application);
frm_Form1.Show;
end;
except
Application.MessageBox('frm_Form1 formu açılırken hata oluştu!..',
PChar(Application.Title), MB_OK + MB_ICONERROR);
end;
Bilgiyi paylaşarak artıralım! Hayatı kolaylaştıralım!!
arkadaslar ilginize tesekkur ederim..
onları daha denemedim.. ama dedikleriniz iyi fikirler.. ama benım kafama takılan bu ağırlaşma her zaman olmuyor.. yanı bazen gayet normal çalışıyor..
exe sini çalıştırıyorum o da bazen normal bazen çok ağır çalışıyor.. başka bilgisayarda deniyorum orda hiç olmuyor..
yine de teşekkur ederim ilginize..
onları daha denemedim.. ama dedikleriniz iyi fikirler.. ama benım kafama takılan bu ağırlaşma her zaman olmuyor.. yanı bazen gayet normal çalışıyor..
exe sini çalıştırıyorum o da bazen normal bazen çok ağır çalışıyor.. başka bilgisayarda deniyorum orda hiç olmuyor..
yine de teşekkur ederim ilginize..
İnsanca.... Pek insanca....