taksitlendirme

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
similyan
Üye
İletişim:

taksitlendirme

Mesaj gönderen similyan »

program içinde
öğrencilerin borçlarının taksitlendirmesi ile ilgili bi yerde takıldım
kısaca bahsetmek gerekirse toplam borç yazılacak peşinat yazılacak taksit
adedi taksidin başlama tarihi yazılacak ona göre taksitleri hesaplayıp
dbgrid e yazacak ve veritabanında saklanacak nasıl bi yol takip
edebilirim yardımcı olursan sevinirim
mkysoft
Kıdemli Üye
İletişim:

Mesaj gönderen mkysoft »

genelde kimse taksitlendirmeyi kullanmaz. illaki taksit tarihleri bazen değişir yada ilk 3 ay farklı sonraki aylarda farklı ödemek isterler. Bu nedenle manuel girilmesi kolay bir giriş yapmanı tavsiye ederim.
Kolay gelsin.
Kullanıcı avatarı
mussimsek
Admin
İletişim:

Mesaj gönderen mussimsek »

Ben tamamen DB'den bağımsız ayrı bir form yapmıştım. Adamın toplam borcuna ve yapılan taksit faiz değerlerine göre taksitleri hesaplıyordu.

Atıyorum 500 YTL, %0 faiz (hesaplaması kolay olsun :) ) ve 5 taksit seçti, ayın 15 inde de girecek dedi. Ben 15.04.2005'te 100 YTL ödeyecek, 15.05.2005'te 100 YTL ödeyecek gibi hesaplatıyordum. Burda kullanıcıya da esneklik verdim, Nisanda 150, mayısta 50 YTL taksit ödemek isteyebilir müşteri. İstediği gibi elle değiştiriyordu. Ben formu kapatırken toplam düzgün mü ona bakıyordum. Adam 50 yerine 40 yazabilir mesela. Daha sonra tamam budur deyince DB'ye kaydediyordum.

Kolay gelsin.
similyan
Üye
İletişim:

similyan

Mesaj gönderen similyan »

anladım sanırsam yalnız bilgileri dbedit ler içerisini alıp sonra dbgrid e gönderecem dimi.Ya bi türlü aklımda şekillenemiyor ama taksitlerin manuel girilmesi ve daha sonra arka planda bi takım hesaplamaların yapılması fikri güzel yalnız işte dbgridde birden fazla girdiyi aynı anda nasıl alacaz yani tüm taksit tutarlarını aynı alıp nasıl dbgridde yyazacam...