arkadaslar ben bir elektronik bir kaynaktan yaklasık 12 tane kanaldan bilgi alacagım daha kolayı varsada ben bilmiyorum benim bilgi alacagım cihazlar sensorler bunun için hangi portu kullanacagım yada nasıl bir sistem geliştirecegim
formda arattım fakat her soru bir yerden sonra anlasılabilir ben henüz cok az bir bilgiye sahibim
bana birasda olsun bilgi verebilirmisiniz
portlarla
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Sensörler bilgiyi bir voltaj değeri olarak verir senin bunu bilgisayara alabilmen için Analog Digital Converter dan geçirip alman lazım.
bilgisyara takıla bilen bu tür kartlar var bir soruştur ve uygun olanı alıp kullan
- ben yıllar evvel -termocouple dan sıcaklık okumak için kullanmıştım-
kolay gelsin
bilgisyara takıla bilen bu tür kartlar var bir soruştur ve uygun olanı alıp kullan
- ben yıllar evvel -termocouple dan sıcaklık okumak için kullanmıştım-
kolay gelsin
selam, paralel portta 8 bit DI/O var, ayrıca 5 bitte sistem bitleri var, bunlardan birkaçı giriş birkaçı çıkış tam hatırlamıyorum ama bunları kullanabiliyorsunuz. işiniiz görebilir.
8251 miydi tam hatırlamıyorum, pci slota takılabilir bir bus chipi var. 3 ayrı byte(3x8bit) çıkış alabiliyorsunuz. ama kartı imal etmeniz lazım. bence paralel portla olur
profesyonel olurmu orasına karışamam 
8251 miydi tam hatırlamıyorum, pci slota takılabilir bir bus chipi var. 3 ayrı byte(3x8bit) çıkış alabiliyorsunuz. ama kartı imal etmeniz lazım. bence paralel portla olur

.-.-.-.-.-.-.-. ^_^