merhaba
ben stok ve stok hareket veri tabanları ile ilişki kurmak isityorum. Paradoxta oluşturdum. Her iki tabloda da ortak alan Stok Kodu. Birinci tabloda birincil, ikinci tabloda ikincil olarak tanımladım. ancak sürekli
Index is out of date hatası alıyorum. Bir türlü çözemedim. yardımcı olursanız sevinirim
iyi çalışmalar
Stok ve Stok Hareket Dosyası arasında ilişki
-
- Üye
Re: Stok ve Stok Hareket Dosyası arasında ilişki
Büyük ihtimal paradox (içinde master detail ilişkisi olmasından ve) belirli miktarda veriyi kaldırabilmesinden dolayı çöküyor ya da bozuluyordur.ekin yazdı:merhaba
ben stok ve stok hareket veri tabanları ile ilişki kurmak isityorum. Paradoxta oluşturdum. Her iki tabloda da ortak alan Stok Kodu. Birinci tabloda birincil, ikinci tabloda ikincil olarak tanımladım. ancak sürekli
Index is out of date hatası alıyorum. Bir türlü çözemedim. yardımcı olursanız sevinirim
iyi çalışmalar
Birde paradoxla çalışırken, özellikle benim gibi bir acemi iseniz yazdığınız koddan kaynaklanan bozulmalar, ya da veri içerisinde çok fazla ileri geri hareket etmekten kaynaklanan bozulmalar da meydana gelebilir. Ben bir uygulamada 16,500 kayıt bariyerini geçememiştim. Sonra bu forum sayesinde FB ile tanıştım. Şimdi sorunlar büyük oranda ortadan kalktı ve olan sorunlar da benim acemiliğimden kaynaklanıyor. Saygılarımla ve başarılar.
merhaba
paradox ta master detail işlemini bir türlü yapamadım. acaba böyle bir işlemi başka hangi yolla yapabilirim. Paradoxta böyle bir işlemi yapmak zor mu. form wizard ı kullandım. stok ismini seçtiğimde o isimde harekette kayıt varsa görüntülüyor. ancak harekete veri girmeye kalktığımda yine index is out of date hatası alıyorum
paradox ta master detail işlemini bir türlü yapamadım. acaba böyle bir işlemi başka hangi yolla yapabilirim. Paradoxta böyle bir işlemi yapmak zor mu. form wizard ı kullandım. stok ismini seçtiğimde o isimde harekette kayıt varsa görüntülüyor. ancak harekete veri girmeye kalktığımda yine index is out of date hatası alıyorum
DataSet (Table, Query) yi birbirine bağlayıp yapabilirsin.. Örnek olarak, master tablo olarak Table1 ve bağlı DataSource1 olsun. detail tablo da Table2 ve Bağlı DataSource2 olsun. Table2 nin Properties inden MasterSource una DataSource1 yapıp master tabloyu bağlayıp, MasterField de de ilişkilendirilecek alanları seçip ekliyorsun. Varsa yapıya uygun indeksi de seçmelisin.. Bu olayı Query kullanarak yapmaya çalışırsan Query nin Properties DataSource una master tabloyu (DataSet-DataSource1) i ekleyip (seçip), SELECT içinde de şeklinde dediğinde önündeki iki nokta üst üste den alanın (:MASTER_KODU) nun DataSource e bağlı DataSet ten geldiğini anlıyor. Dolaysıyla bu master tabloda herhangi bir kayıta konumlandığında detay tabloda da sadece o şartı sağlayan kayıtlar gözükecektir. Burada güncelleme/edit yapılacaksa RequestLive ın True olması gerekmekte.. Sadece basit SELECT / sorgu ifadeleri kullanılabilmektedir 
Kod: Tümünü seç
SELECT * FROM DETAY_TABLO
WHERE DETAY_KODU = :MASTER_KODU

Bilgiyi paylaşarak artıralım! Hayatı kolaylaştıralım!!