SQL SERVER 2005 Delphi 2006 ile uzak VT bağlantısı

MS SQL Server veritabanı ve SQL komutlarıyla ilgli sorularınızı sorabilirsiniz. Delphi tarafındaki sorularınızı lütfen Programlama forumunda sorunuz.
Kullanıcı avatarı
capuera
Üye

SQL SERVER 2005 Delphi 2006 ile uzak VT bağlantısı

Mesaj gönderen capuera »

Merhabalar.
Öncelikle merhabalar arkadaşlar. Delphi 7 den delphi 2006 ya projelerimizi taşıyorduk ve daha önce yoğun olarak kullandığımız Firebird yerinede SQL Server 2005 kullanalım dedik. Asp.Net ile projenin web tarafını sql server 2005 üzerinden halletdik. 2003 server üzerinde gayet iyi çalışıyor. Fakat yazdığımız client dosyasından ado kullnarak uzaktaki veti tabanına ulaşamıyoruz. Sql server 2005 mixed modda yani sql server authantication hemde windows authantication gerçi tüm modlarla denedik yeteri kadar da permission verdik. Ayrıca 1433 nolu engelleyebilecek tüm firewall larıda kapattık ama hala uzak veri tabanına client dan ulaşamıyoruz. ado yerine sdac v.3 componenti de kullandık ama olmadı. Sql Server 2005 de yeniyiz eğer bilgisi olan arkadaş varsa paylaşırsa seviniriz iyi çalışmalar..
Hayalet etmek başarmaktır...
Kullanıcı avatarı
hbahadir
Kıdemli Üye
İletişim:

Mesaj gönderen hbahadir »

ODBC üzerinden aşağıdaki connection string ile bağlanabilirsiniz.

Kod: Tümünü seç

Driver={SQL Native Client};Server=ANAMAKINA;Database=VTADI;UID=sa;PWD=sifre;
Kullanıcı avatarı
capuera
Üye

Mesaj gönderen capuera »

conection stringleri zaten denemiştik. Fakat olmadı. Acaba bizim sorunumuz Sql server 2005 in yetkilendirmelerindemi.? sql server 2005 de Sql Server Management studio var Database in user ları dbo,guest,information_shema,sys ( Normalde ayrıca sa olması gerekmiyormu?) ayrıca tablolarada tüm kullancılara With grant seçeneklerini işaretledik buradada (guest,public) kullanıcları var. daha önce kurup kaldırdığımız sql serverda sa kullanıcısı her alanda görünüyordu sql i sıfırdan baştan kurduk. Fakat hala bağlanamıyoruz..Sql server surface area controller dan da baktığımızda hem (Local and remote connections using both TCP/IP and named pipes )olduğu halde çalışmıyor. Sql server da güvenlikde mixed modda. Acaba 2003 serverın haklarıyla ilgilimi bişey var desekyeterince yetki verdiğimi sanıyorum. İşin adımlarını yanlış yapıyorsak yardımcı olabilirmisiniz.. gözünü sevdiğimin firebirdü diyorum ama Sql Server 2005 i çözmemiz lazım.. sorun güvenlik ve haklar ama bu kadar da bizi yormaması lazım... Cevaplarınızı bekliyorum teşekkür ederim şimdiden
Kullanıcı avatarı
hbahadir
Kıdemli Üye
İletişim:

Ben daha önce 2005 express edition ' u denemek için kurup bağlantı yapmıştım. Şu an makinalarımda yüklü deil (2000 yüklü). Ama sql server 2005'e bağlanmıştım. Hata mesajını yazarsanız belki daha fazla yardımımız olabilir. (connection stringe "Trusted_Connection=yes" eklemenizde belki faydalı olabilir.)
Kullanıcı avatarı
capuera
Üye

Mesaj gönderen capuera »

hbahadir yazdı:Ben daha önce 2005 express edition ' u denemek için kurup bağlantı yapmıştım. Şu an makinalarımda yüklü deil (2000 yüklü). Ama sql server 2005'e bağlanmıştım. Hata mesajını yazarsanız belki daha fazla yardımımız olabilir. (connection stringe "Trusted_Connection=yes" eklemenizde belki faydalı olabilir.)
Ben sorunu hallettim çok sağolun sorun sql server 2005 enterprice daymış. Fazladan tanımladığımız protokeller yüzündenmiş. sa kullanıcısına şifre verip Sql configration managerdan sadece tcp/ip protokolünü açarsak sorun olmuyor. Bir kaç protokol ekleyince protokoller olduğu halde sql service ler başalayamıyor.. Şu an New Yorkda ki servera çok rahat ve hızlı bir şekilde veri girebiliyor. Ordanda Türkiyedeki Server a çok rahat bir şekilde veriler girilebiliyor performansı gerçekten iyi.Web kısmı asp.net olduğu için zaten performanslı. Projeleriniz için Tavsiye ederim..
Kullanıcı avatarı
hbahadir
Kıdemli Üye
İletişim:

capuera yazdı:Ben sorunu hallettim çok sağolun sorun sql server 2005 enterprice daymış. Fazladan tanımladığımız protokeller yüzündenmiş. sa kullanıcısına şifre verip Sql configration managerdan sadece tcp/ip protokolünü açarsak sorun olmuyor. Bir kaç protokol ekleyince protokoller olduğu halde sql service ler başalayamıyor.. Şu an New Yorkda ki servera çok rahat ve hızlı bir şekilde veri girebiliyor. Ordanda Türkiyedeki Server a çok rahat bir şekilde veriler girilebiliyor performansı gerçekten iyi.Web kısmı asp.net olduğu için zaten performanslı. Projeleriniz için Tavsiye ederim..
Sorununuzun çözümünü ve düşüncelerinizi bizimle paylaştığınız için forum adına bende tşk ederim.