paralel port kontrolü xp de problemsiz oluyormu

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
Kullanıcı avatarı
ebekir
Üye

paralel port kontrolü xp de problemsiz oluyormu

Mesaj gönderen ebekir »

arkadaşlar ya xp de paralel port kont problemsiz yapılabiliyormu okuduğum kaynaklardan olmaz diyor dll falan lazım diyor anlamadım yardım edermisiniz lütfen yapmam lazım led yakıp söndürmeyi
mkysoft
Kıdemli Üye
İletişim:

Mesaj gönderen mkysoft »

bu tür şeyleri yapabilirsin tabiki. normal her hangi bir companent kullanabilirisin. bir kaç gün önce led konusu konuşuldu bu arada.

Olmaz denilen şey :

XP mimarisi donanımlara yazılımların direk erişmesine izin vermiyor. Bu nedenle veri aktarımında bazı gecikmeler olabiliyor. Ayrıca eski programlar çalışmıyor.

Eskiden paralel portun kullandığı adreslere direk veri yazılarak işlem yapılabiliyordu xp'de bu mümkün değil. Verilerinin windows'a veriyorsunuz o sizin yerinize paralel porta iletiyor. Bu noktada hazır companentleri kullanmanızı tavsiye ederim. ASM ilede yapmak mümkündür tabi ama örneği elimde yok.
Kullanıcı avatarı
ebekir
Üye

Mesaj gönderen ebekir »

mkysoft arkadaşım cevabın için öncelikle teşekkür ederim smallport diye bir component le oluyormuş galiba onu sorunsuz kullanabilirmiyim birde ASM nin ne olduğunu bilmiyorum açıklayabilirmisin
Akin_Delphi
Üye

Mesaj gönderen Akin_Delphi »

ebekir yazdı:mkysoft arkadaşım cevabın için öncelikle teşekkür ederim smallport diye bir component le oluyormuş galiba onu sorunsuz kullanabilirmiyim birde ASM nin ne olduğunu bilmiyorum açıklayabilirmisin
ASM assembler demek ancak yine de ASM kullanarak Win32 ortamında (yani Windows ortamında) ASM bile kullansan, portlara doğrudan erişim sağlayamazsın.

Saygılarımla ve Başarılar.
mkysoft
Kıdemli Üye
İletişim:

Mesaj gönderen mkysoft »

ASM ile erişmek mümkün. Elimde calisan bir proje var. Dijital termometre programi var. AD comvertor devresinden degerleri okuyor. Aktarm kismi companent yerine ASM ile yazilmisti. Suan bulamadım programi nereye koydugumu. Bulunca gondereyim.

Her ne kadar kod ASM olsada Delphi derleyicisi bunun windows tarafindan islenmesini sagliyor.
Akin_Delphi
Üye

Mesaj gönderen Akin_Delphi »

mkysoft yazdı:ASM ile erişmek mümkün. Elimde calisan bir proje var. Dijital termometre programi var. AD comvertor devresinden degerleri okuyor. Aktarm kismi companent yerine ASM ile yazilmisti. Suan bulamadım programi nereye koydugumu. Bulunca gondereyim.

Her ne kadar kod ASM olsada Delphi derleyicisi bunun windows tarafindan islenmesini sagliyor.
Haklısınız Delphi'nin inline assembler özelliğiyle, bu mümkün ben daha çok doğrudan ASM kullanımını kastetmiştim.

Saygılarımla,
Kullanıcı avatarı
Hancet
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen Hancet »

S.A. arkadaşlar
ben geçen sene delphi'de LPT portu kullanarak ledleri yakan bi program yapmıştım. o zamanlar bilgisayarda 98 kuruluydu. sonra xp'ye geçince 98'de çalışan program çalışmadı. bi hata veriyordu ama şimdi tam olarak hatırmayamadım. ASM kullanmıştım kodlarda ama yine olmadı.

Forumda gezerken kubra_21 kardeşinde bunla ilgili bi sorunu olduğunu gördüm. Component varmış sanırım. tam bi bilgim yok ama banada LPT portunu kontrol etmem için kod veya component lazım.

elinde olan arkadaş varsa paylaşırsa çok sevinirim.

Kolay Gelsin
Varmı Beni İçinizde Tanıyan?
Yaşanmadan Çözülmeyen Sır Benim
Kalmasada Şöhretimi Duymayan,
Kimliğimi Tarif etmek zor Benim.
Kimsesizim hısmım da çok, hasmım da,
Görünmezim cismim de yok, resmim de,
Dil üzmezim, tek hece var ismimde,
Barınağım Delphi denen yer Benim..!
ulu coder
Üye

Mesaj gönderen ulu coder »

Kullanıcı avatarı
undefined
Moderator
İletişim:

Mesaj gönderen undefined »

NT çekirdekli sistemlerde direk sistem portlarına erişim yapan in/out gibi assembly instructionları kullanılamıyor. Eskiden çıkış portlarına bunlarla ulaşılıyordu. 95,98 buna izin veriyordu. Xp'de bunlara file api'leriyle erişebiliyoruz.
Kullanıcı avatarı
ebekir
Üye

arkadaşlar abiler cevaplarınız için teşekkürler

Mesaj gönderen ebekir »

ardaşlar burası gerçekten süper bir forum hepinizden Allah razı olsun yani anladığım kadarıyla smallportla sorunsuz yapabilirm deneyecem.