editle dbgrid
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
editle dbgrid
edit teki bi yazıyı direk olarak dbgrid teki belirlenen bi alana aktarabilirmiyiz.
form2 de bi seçme alanı yapacam seçilen bilgi form1 deki dbgridde yer alan bölüme kaydolacak şimdiden teşekkürler...
form2 de bi seçme alanı yapacam seçilen bilgi form1 deki dbgridde yer alan bölüme kaydolacak şimdiden teşekkürler...
s.a.
dbgridin bağlı olduğu tabloya yazdırırsan editi direk olur zaten.
mesela
gibi.
sorunu doğru mu anladım acaba?
dbgridin bağlı olduğu tabloya yazdırırsan editi direk olur zaten.
mesela
Kod: Tümünü seç
form1.table1.edit;
form1.table1ad.text:= edit1.text;
form1.table1.post;
sorunu doğru mu anladım acaba?
form1.adotable3.append;
form1.dbgrid1.Fields[1].Text:=form2.edit1.text;
form1.ADOTable3.Post;
form2 deki veritabanıyla alakası olmayan bi edite girilen bilginin form1de bulunan dbgrid'in alakalı alanına yazdırılıcak hepsi bu ama nasıl....
-
- Üye
-
- Üye
Sayın Arkadaşım,hasguc yazdı:arkadaşım ikitane form var form1 ve form2
form1 de dbgridde gösterilmek üzere adotable3 ait bilgiler olacak ve birde form2 vvar form2 de bulunan boş bir edit1 var bunun içerisine yazılacak olan bilgi form1 de bulunan dbgridin ilgili alanına edite girilir girilmez yazılacak..
Peki DBGrid'in ilgili sütunu yerine, ilgili ADOTable veya her ne table kullanıyorsan o tablonun ilgili alanının değerini değiştirmeyi denedin mi?
Bir keresinde, benim başıma da garip bir durum gelmişti!...
Ben de sizin gibi Veri Bilinçli bileşenin değerini değiştirmeye çalışıyordum ve post etmeme rağmen kaydolmuyordu.
Varsayalım ki, bir DBEditHasan isimli bir DBEdit'imiz var (DBEdit'i seçtim çünkü Columns Fields vs.'yle uğraşmamak için) ve bu DBEDit'imiz'in DataSource özelliği DSHasaninVeriKaynagi, ve DataField özelliği ise HasaninTablosuMusteriAdresi olsun.
Şimdi eğer programsal olarak verileri değiştirmek istiyorsanız DBEdit'in değerini (Yani DBEditHasan.Text özelliğini) değil, DBEditHasan'ın bağlı olduğu tablonun ilgili alanının değerini değiştireceksiniz.
Yani
DBEditHasan.Text := 'Ne mutlu Türküm Diyene";
HasaninTablosuMusteriAdresi.AsString := 'Ne Mutlu Türküm Diyene.';
Elindeki Delphi versiyonu nedir bilmiyorum (Benim kullandığım D5 Ent 5.1) ancak bu şekilde sorunun çözülmesi lazım. Bildiğim kadarıyla programsal olarak Veri Bilinçli bileşenin değerini değiştirdiğinizde, karşılık gelen Field'ın OnSetText olay işleyicisi ateşlenmiyor. Dolayısıyla karşılık gelen alanın değeri değiştirilmemiş oluyor.
Umarım yardımcı olabilmişimdir. Başarılar ve Saygılar.
var
toplam:integer;
begin
toplam:=0;
Table1.First;
While Table1.Eof=False Do
Begin
toplam:=toplam+Table1Tutar.AsInteger;
Table1.Next;
end;
Label1.Caption:=inttostr(toplam);
end;
Edit: Bir sonraki mesaja tamamen katılıyorum. Ama programı Query ile baştan yazamayacak durumda da olabilirsiniz.
En son ulu coder tarafından 15 Nis 2006 08:51 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
-
- Üye
Aslında siz olayın görünen yönünden hareket ediyorsunuz bu da çözüme ulaşmanızı zorlaştırıyor. Yapmak istediginiz bir alanın değerinin toplamını almak. Table kullanıyorsanız baştan bir degişken tanımlar ve while not table eof yada for do (Table n record count ina kadar) döngü ile o alanın degerini alır toplarsınız. Yada query kullanıyorsanız sum u kullanırsınız.
Bence burda table yerine query kullanılmalı çünkü her kayıt eklemede üstte verilen döngü ile tüm kayıtları taramak programı yavaşlatır.
Bence burda table yerine query kullanılmalı çünkü her kayıt eklemede üstte verilen döngü ile tüm kayıtları taramak programı yavaşlatır.
-
- Üye