Delphi'den netteki msaccess'e erişim

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
Kilitli
csyasar
Üye

Delphi'den netteki msaccess'e erişim

Mesaj gönderen csyasar »

Selamun aleyküm;

kardeşlerim delphiden yerel database'e eriştim fakat netteki msaccess'e bir türlü erişemedim. Bu işi halleden zeos tarzı bir component var mı?

Kod da olabilir ama ilk tercihim component. böyle bi kod parçacığı veya componenti olan csyasar@hotmail.com adresine gönderebilirse beni çok memnun eder.

<b>Not</b>:Bu soruyu delphiturk ve programlama.com dakiler yanıtlayamadı. şimdi bu sitede bir yiğit arıyorum:))
Kullanıcı avatarı
feinpus
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen feinpus »

Böyle bir component olsa gerçekten iyi olurdu ancak ben şimdiye kadar bulamadım. :? Ama karşına çıkan sorunları çözmenin birden fazla yolu vardır. :lol:

Nette ki access dosyasına erişebilmek için en iyi yol aracı bir asp sayfası yapmandır. Delphiden gerekli parametreleri bu netteki asp sayfana yollayarak bu asp sayfası üzerinde bilgiyi işlemen gerekli daha sonra istersen

1. asp sayfanın içine işlediği bilgiyi senin istediğin bir yere text olarak atarsn sende delphiyle buradan alırsın.

yada

2. direkt asp sayfasını alıp içindeki kodları temizleyip gerekli bilgiyi süzersin.

Not : DelphiTurk'ün kodbankası bu yöntem ile veri aktarımı sağlıyor. :idea:

Kolay Gelsin...
Oldeye Software
http://www.oldeye.com
Kullanıcı avatarı
mussimsek
Admin
İletişim:

Mesaj gönderen mussimsek »

Aleyküm selam,

aramıza hoşgeldiniz.

Öncelikle şunu belirteyim biz kimse ile yarış içerisinde değiliz, tek rakibimiz yine kendimiz. Biz sadece yaptığımız hizmeti daha iyi nasıl yaparız onun gayreti içerisindeyiz. Diğer tüm delphi siteleri de kardeşimizdir.

Bu açıdan eminim ki sorunuzun cevabını bilen birisi olsaydı yazarlardı. Bu tip bir ifade kullanamnız bence şık olmamış.

Ayrıca forumda mailime şunu gönderin tarzı istekleri pek hoş karşılamıyoruz, bu tip durumlarda kod ve dosya gönderen arkadaşlar bana iletiyorlar. Ben de siteye koyuyorum herkes faydalanıyor.

Sorunuza gelince, feinpus'un dediği gibi asp sayfasını aracı yaparak kullanabilirsin veya imkanın varsa ODBC DSN oluştur. Bunu ADO ile kullanarak kolayca bağlanabilirsin. Daha önce bağlantı linki örnekleri göndermiştim.

Kolay gelsin.
ardahan
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen ardahan »

Component : http://www.astatech.com

Detayı yok.
Kullanıcı avatarı
mussimsek
Admin
İletişim:

Mesaj gönderen mussimsek »

foruma yakışmayan son mesajların hepsini sildim.

@ardahan ile görüşülerek gerekli açıklamalar yapıldı.

kolay gelsin.
Kilitli