Buttonda Dropup menü? ve alan referansı
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Buttonda Dropup menü? ve alan referansı
Merhaba;
İnternet üzerinden sms gönderen bir program yazdım. Kullanıcı, mesaj gönderilecek numaraları ve mesajı giriyor sonra da mesaj gönder butonuna tıklayınca mesajı gönderiliyor. sorularım şunlar:
1. programda bir kişi listesi var. kişi listesine bilgiler veritabanından geliyor. bazı alanlarım:
Ad
Soyad
Gsm_No
Adres
Sehir
Dogum_Gunu
vs...
Yapmak istediğimse şu:
Kullanıcı mesaj yazarken, mesaj kısmının altında "alan ekle" diye bir butonum var. Bu butona tıklanınca, yukarı doğru açılan bir liste çıksın, ve bu listede yukarıda belirtmiş olduğum veritabanındaki alanlar gelsin (Ad,Soyad,Gsm_no,vs). bunlardan biri seçilince de, mesaja ilgili bilgi eklensin.
örneğin:
Ali Arman Adında bir kişiye sms gönderiyorum: Sayın Ali Arman yarın sabah toplantıya bekleniyorsunuz.
bunu: Sayın [Ad] [Soyad] yarın sabah toplantıya bekleniyorsunuz.
bu mesaj da kişiye şu şekilde gitmeli:
Sayın Ali Arman yarın sabah toplantıya bekleniyorsunuz.
bu tür referans işlemlerini nasıl yaptırabilirim. Butona açılan menü nasıl ekleyebilirim??
Biraz kazık ve uzun bir soru oldu, ben de uzun fakat kolay cevaplar bekliyorum...
İnternet üzerinden sms gönderen bir program yazdım. Kullanıcı, mesaj gönderilecek numaraları ve mesajı giriyor sonra da mesaj gönder butonuna tıklayınca mesajı gönderiliyor. sorularım şunlar:
1. programda bir kişi listesi var. kişi listesine bilgiler veritabanından geliyor. bazı alanlarım:
Ad
Soyad
Gsm_No
Adres
Sehir
Dogum_Gunu
vs...
Yapmak istediğimse şu:
Kullanıcı mesaj yazarken, mesaj kısmının altında "alan ekle" diye bir butonum var. Bu butona tıklanınca, yukarı doğru açılan bir liste çıksın, ve bu listede yukarıda belirtmiş olduğum veritabanındaki alanlar gelsin (Ad,Soyad,Gsm_no,vs). bunlardan biri seçilince de, mesaja ilgili bilgi eklensin.
örneğin:
Ali Arman Adında bir kişiye sms gönderiyorum: Sayın Ali Arman yarın sabah toplantıya bekleniyorsunuz.
bunu: Sayın [Ad] [Soyad] yarın sabah toplantıya bekleniyorsunuz.
bu mesaj da kişiye şu şekilde gitmeli:
Sayın Ali Arman yarın sabah toplantıya bekleniyorsunuz.
bu tür referans işlemlerini nasıl yaptırabilirim. Butona açılan menü nasıl ekleyebilirim??
Biraz kazık ve uzun bir soru oldu, ben de uzun fakat kolay cevaplar bekliyorum...
Güçlü olan haklı değil, haklı olan güçlüdür!
Merhaba ,
[Ad] [Soyad] şeklinde sembolize ederek oluşturacağınız taslaklarda mesaj içeriğini oluşturma aşamasında StringReplace fonksiyonunu kullanabilirsiniz örneğin,
gibi , kolay gelsin.
[Ad] [Soyad] şeklinde sembolize ederek oluşturacağınız taslaklarda mesaj içeriğini oluşturma aşamasında StringReplace fonksiyonunu kullanabilirsiniz örneğin,
Kod: Tümünü seç
MesajMetni := 'Sayın [Ad] [Soyad] ....';
MesajMetni := StringReplace(MesajMetni,'[Ad]',Table1.FieldByName('ad').Asstring,[rfReplaceAll]);
MesajMetni := StringReplace(MesajMetni,'[Soyad]',Table1.FieldByName('soyad').Asstring,[rfReplaceAll]);
Volkan KAMADAN
www.polisoft.com.tr
www.polisoft.com.tr
-
- Üye
-
- Üye
ya çook ilginç, çoook ilginç:((((
arkadaşlar, bir drop up menü yaptım (standart bileşeninde varmış zaten
). bu menüde bir alana tıklayınca (ad, soyad gibi), memo1 alanıma ilgili değer geliyor. örneğin:
sayın [##ad##] şeklinde.. Problem, her alaqn eklemesi yapışımda, curser memonun başına gidiyor. bunu engellemek için bir kod var mı????
arkadaşlar, bir drop up menü yaptım (standart bileşeninde varmış zaten

sayın [##ad##] şeklinde.. Problem, her alaqn eklemesi yapışımda, curser memonun başına gidiyor. bunu engellemek için bir kod var mı????
Güçlü olan haklı değil, haklı olan güçlüdür!
sol clikte poup kodu
bunu butonun on clik ine yazmalısın
Popup1.Popup(Left+butonadi.Left,Top+Butonadi.Top+butonadi.Height+30);
butonun buykse ayarlarsınona gore
Popup1.Popup(Left+butonadi.Left,Top+Butonadi.Top+butonadi.Height+30);
butonun buykse ayarlarsınona gore
Kod: Tümünü seç
edit1.selstart:= edit1.lenght-1;