text dosyasıyla ilgili
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
text dosyasıyla ilgili
Merhaba,
Delphide yeniyim. Ben diskte istedigim yerde bir text dosyası ve klasor felan olusturabilirmiyim? Evet ise nasıl olusturabilirim?
Bir de memo daki bilgileri text dosyasına kaydederken her defasında text dosyasındaki bilgiler siliniyor. Bunu nasıl engellerim yani yeni bilgileri nasıl textdeki onceki bilgilerin uzerine eklerim..
Saygılar...
Alperen
Delphide yeniyim. Ben diskte istedigim yerde bir text dosyası ve klasor felan olusturabilirmiyim? Evet ise nasıl olusturabilirim?
Bir de memo daki bilgileri text dosyasına kaydederken her defasında text dosyasındaki bilgiler siliniyor. Bunu nasıl engellerim yani yeni bilgileri nasıl textdeki onceki bilgilerin uzerine eklerim..
Saygılar...
Alperen
- Murat DİCLE
- Kıdemli Üye
- İletişim:
Merhaba,
Saklerken bunu kullanıyorsun.
Form açıldığında doğal olarak Memo1 boş geliyor. Sen ilk önce kimse bişi yazmasına izin vermeden önce
yapmalısın.
Alsana minik bir notepad programı.
İşte bu kadar.
Saklerken bunu kullanıyorsun.
Kod: Tümünü seç
Memo1.Items.SaveToFile('metin.txt');
Memo1.Items.LoadToFile('metin.txt');
Alsana minik bir notepad programı.
İşte bu kadar.
muratdicle yazdı:..yazmasına izin vermeden önceyapmalısın.Kod: Tümünü seç
Memo1.Items.LoadToFile('metin.txt');
Memo1.Items.LoadFromFile('metin.txt');
- Murat DİCLE
- Kıdemli Üye
- İletişim:
Aslında evet yanlış yazmışım, ve hatta FULL yanlış yazmışım ( copy paste kurbanıyım
) TMEMO için şöyle olmalıydı..
Saygılar..

Memo1.Lines.LoadFromFile('metin.txt');
Memo1.Lines.SaveToFile('metin.txt');
Re: text dosyasıyla ilgili
Sanırım sorunun cevabı net olmamış.
Daha sonra da yaptığınız değişikliklerle tekrar kaydet tuşu ile kaydetmelisiniz..
Evet oluşturabilirsiniz. Klasör oluşturmak için MkDir('c:\klasor_adi'); Daha detaylı bilgi için F1 e basınız.mcrea yazdı:Merhaba,
Bunun cevabı verilmiş. Öncelikle bu işi nasıl yaptığınızı ve ihtiyacınızı tam yazmamışsınız. Tahmin üzerine yazmak gerekirse, programınızı çalıştırdığınızda yada ilgili formu açtığınızda (OnShow) öncelikle text dosyasının olup olmadığını kontrol edip mevcut ise Memo ya yüklemelisiniz.mcrea yazdı:Bir de memo daki bilgileri text dosyasına kaydederken her defasında text dosyasındaki bilgiler siliniyor. Bunu nasıl engellerim yani yeni bilgileri nasıl textdeki onceki bilgilerin uzerine eklerim..
if FileExists('metin.txt') then
Memo1.Lines.LoadFromFile('metin.txt');
Memo1.Lines.SaveToFile('metin.txt');
Bilgiyi paylaşarak artıralım! Hayatı kolaylaştıralım!!
aslinda sormak istedigim sey bu degil..
Ben formu her calıstırısımda text dosyama birseyler kaydettiğimde text dosyasındaki önceki bütün veriler kayboluyor. Ben onceki verilere bir sey olmadan ve de memo gibi bir objeye .loadfromfile('C:\sdgdg.txt'); ile oncekileri cağırmadan nasıl kaydedebilirim?
Bir baska sormak istedigim text dosyaları olustururken mkdir gibi bir komutun olup olmadığı?
Şimdiden teşekkür ederim yardımlarınız için...
İyi günler...
Alperen...
Ben formu her calıstırısımda text dosyama birseyler kaydettiğimde text dosyasındaki önceki bütün veriler kayboluyor. Ben onceki verilere bir sey olmadan ve de memo gibi bir objeye .loadfromfile('C:\sdgdg.txt'); ile oncekileri cağırmadan nasıl kaydedebilirim?
Bir baska sormak istedigim text dosyaları olustururken mkdir gibi bir komutun olup olmadığı?
Şimdiden teşekkür ederim yardımlarınız için...
İyi günler...
Alperen...
var
fFile : TextFile;
sStr : String;
begin
AssignFile(fFile, 'c:\deneme.txt');
if not FileExists('c:\deneme.txt') then
begin
Rewrite(fFile); // Dosya varsa üstüne yazarak aç
CloseFile(fFile);
end;
Append(fFile); // Dosyayı Yazmak için aç (Dosya mevcut olmalıdır)
WriteLn(fFile, 'bişeyler...');
CloseFile(fFile);
Reset(fFile); // Dosyayı Okumak için aç (Dosya mevcut olmalıdır)
ReadLn(fFile, sStr);
CloseFile(fFile);
ShowMessage(sStr);