Yazar kasa hakkıda

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
Kullanıcı avatarı
macsonfor
Üye

Yazar kasa hakkıda

Mesaj gönderen macsonfor »

Esselamun Aleyküm...

Eğer kızmasazsanız size bir yazarkasa programı hakkında bazı sorularım var ve yardımlarınızı bekliyoruz İNŞAALAH.

yazarkasa= OLİVETTİ 6010

tablomuzun adı "urunler" olsun

urunler adlı tabloyu LPT girişi yardımıyla yazarkasaya nasıl gönderebilirim

yardımlarınızı bekliyoruz...

kolay gelsin...
Bilgi Paylaşıldıkça Çoğalır
DotCom
Kıdemli Üye
İletişim:

Mesaj gönderen DotCom »

Selamlar Kolay Gelsin...

biz o yazar kasayı eta muhasebe programı ile entegre olarak kullandırıyoruz...

bir programı var yazarkasanın sanırım sizin elinizdede vardır. yazar kasa ile birlikte verilir bu program program ismi "NKDEMO" bu programı çalıştırırsın 1 kereye mahsus. daha sonra sana ornegin "husnu.PLU" isminde bir dosya oluşturur. bu oluşturulan PLU uzantılı dosya yazarkasanın ayarlarını tutar...

kasadaki eleman bütün gün işlemlerini yapar yapar. gece marketin kapanışında. bu PLU dosyası sayesinde yazarkasada okutulan tüm ürünler programa aktarılır. ve stokdan düşülürler.. Olayın mantığı budur.

Ayrıca o model yaqzar kasa LPT degilde yalnış hatırlamıyor isem Com dan bağlanıyor. Klavye üzeirndede ek bir girişi olması lasım....

aaaa pardon klavye üzerindeki girişe yazar kasa üzerindeki barkodu bağlıyosun...

Umarım açıklayıcı olabilmişimdir....

Not : Elinde NKDEMO programı yok ise... yollaya bilirim. Fakat müşterim izmir dışında oldugu için pek sık gitmiyorum gittiğimde disketin bir kopyasını alıp sana yollayabilirim.

Kolay Gelsin....
mrsplit
Üye

nkdemo

Mesaj gönderen mrsplit »

merhaba arkadaslar benim de elimde yurtdisinda yazmis oldugumuz bir program var magza yonetim hotel yonetimi depo yonetimi gibi ve bazi yazar kasalari uyarlamak istedik fakat kimse yardimci olmadi ve vega programinin icinde birtane shr-com.exe diye bir program var bu program sharp tipi yazar kasalarla iletisimi saglamak icin kullaniliyormus isteyen varsa gonderebilirim ve su nkdemo.exe programini bana da gonderebilirseniz sevinirim turkiyede bu online pos makinalar ve yazar kasalar hakkinda bence monopolluk var yani programci olan arkadaslar kendi programlarini kullanamayacaklar ama bu yazar kasa konusunda neden? cunku benim programim hazir bana gerekli olan birtane maliye onayli fis yazicisi dunyaynin her tarafinda var bir bizde yok cok enteresan buyuk firmalar kaydettirmis telefon aciyorum diyorlar ki ancak bizim program ve bizim sistem sonuc bir yazici yurdisinda bu yazicilari kitaplari ve kullanim kodlari ile satiyorlar insanlar kendi programlarina uyarlasinlar diye malesef bizde bu yok.
Kullanıcı avatarı
spoke25
Üye

Mesaj gönderen spoke25 »

Tekelleşmiş te ondan ben Boluda Yaşıyorum Vega dediğin Programla ilgililen biri var sadce gecenlerde aradım illa o ikişiye bilgi veririz diyor.. Dedim ben lisans almışım bana destek varmek zorundasın ama nafile alack olanlara soyluyorum alini veren kolunu kaptırır. AMAN aman
Başlayan Herşey Birgün Bitmek Zorundadır.
strmovie
Üye

yardım edeyim ben size

Mesaj gönderen strmovie »

siz bana mail adresini verin ben size yazarkasa ile ilgili ne gerekirse göndereyim... ayrıca vega ile ilgili tüm sorun ve sorularınızı da iletebilirsiniz. bu teklif dos version vega için geçerlidir:)
mail adreslerinizi ben msn ime ekledim ne gerekirse yapalım
mrsplit
Üye

yazarkasa

Mesaj gönderen mrsplit »

Bakin arkadaslar aslinda benim soyle bir fikrim var aslinda fikirden ote artik calisan bir sistem Server Novell veritabani + yazmis oldugumuz program burada calisiyor ana makinadan yazarkasalara baglanmadan once 2 adet ince slims bilgisayar hardiski olmayan bootroom ile direk ana makineye bagli ve her bilgisayarda 1 adet TFT monitor barkod okuyucu bu barkod okuyucuda bilgisayara bagli aninda satis stoktan dusuyor ayni anda program yazar kasaya yada maliye onayli yaziciya mesaj gonderiyor bu bu urunler satildi fiyat sukadar bunu yazdir seklinde. ve bu sistem POS sistemi gibi calisiyor durumuna getiriliyor diyorum ama olmuyor cunku yazar kasalar printer gibi calismiyor veyahutta calisiyor ama ben bilmiyorum bana bunun bu sharp-con.exe dosyasinin yaptigini soylediler ama dokuman yok elimde benim anladigim su bilgisayar
+ para kasasi + barkod okuyucu + tft monutor + EPSON yazici TM-U210 gibi zaten buyuk firmalarda boyle yapiyor alip toplanip bir ad veriliyor diyelim unrealPOS gibi ve maliyeye kaydettiriliyor. Anladim Kadari ile sadece boyle yapilir bu is varsa fikri olan arkadaslar bana yazsinlar
aLonE CoDeR
Kıdemli Üye

Mesaj gönderen aLonE CoDeR »

Şimdiye kadar üzerinde çalıştığım yazarkasaların hiçbirisi bahsettiğin gibi pos sistemli çalışmıyor.Ve şunu kesin olarak söyleyebilirim ki Olivetti kasalar en dandik kasalardır pc senkronizasyonu açısından.

Kolay gele..