yaptıgım bir player da dat formatındaki filmleri acamıyorum bunu nasıl halledebilirim bunun bir componenti var mı?
bir de dat codecleri hakkında bilgi verebilirmisiniz?
tesekkurler
iyi calısmalar........
dat formatındaki filmleri nasıl acabilirim
Forum kuralları
Bu forum sadece yapacağınız işle alakalı doğru bileşeni bulmak içindir. Şöyle bir şey yapmam lazım, hangi bileşeni kullanıyım diyorsanız, doğru yerdesiniz.
Bu forum sadece yapacağınız işle alakalı doğru bileşeni bulmak içindir. Şöyle bir şey yapmam lazım, hangi bileşeni kullanıyım diyorsanız, doğru yerdesiniz.
-
- Üye
- DAT dosyası VCD formatını çağrıştırıyor.
- Delphi IDE'den Project / Import Type Library menüsünden gelen formdan Microsoft Active Movie olanını seçip Install ederseniz, bileşen paletindeki ActiveX sayfasında yeni bir bileşen eklemiş olursunuz... TActiveMovie
- Bu bileşen ile Windows'a yüklediğiniz her Codec'in desteklendiği bir video penceresine sahip olursunuz.
- DAT bir codec değildir. 322x288 çözünürlükterki MPEG görüntü biçimidir.
- Codec; bir container (taşıyıcı) video formatının içeriği olan video verisinin paket türüne verilen addır.
- Yani AVI, bir container; DivX, XviD, OGG birer codec'tir ve hepsi birer AVI dosya içerisinde bulunur.
- Delphi IDE'den Project / Import Type Library menüsünden gelen formdan Microsoft Active Movie olanını seçip Install ederseniz, bileşen paletindeki ActiveX sayfasında yeni bir bileşen eklemiş olursunuz... TActiveMovie
- Bu bileşen ile Windows'a yüklediğiniz her Codec'in desteklendiği bir video penceresine sahip olursunuz.
- DAT bir codec değildir. 322x288 çözünürlükterki MPEG görüntü biçimidir.
- Codec; bir container (taşıyıcı) video formatının içeriği olan video verisinin paket türüne verilen addır.
- Yani AVI, bir container; DivX, XviD, OGG birer codec'tir ve hepsi birer AVI dosya içerisinde bulunur.
-
- Üye
sizden bir ricada daha bulunabilirmiyim
cok tesekkur ederim ilginiz için sizden bi ricada daha bulunabilirmiyim..
dediklerinizi yaptım ama calıstıramadım bana ufak bi kod yada bir ornek verebilirmisiniz simdiden tesekkurler ve iyi calısmalar....
dediklerinizi yaptım ama calıstıramadım bana ufak bi kod yada bir ornek verebilirmisiniz simdiden tesekkurler ve iyi calısmalar....
Form'a sadece bir panel iki tane de button koy. Örnekteki Matrix.AVI yerine kendi filminin adresini yaz.
Button1'e basarsan film hazırlanır...
Button2'ye basarsan film çalışır... Gerisi sana kamış...
Button1'e basarsan film hazırlanır...
Button2'ye basarsan film çalışır... Gerisi sana kamış...
Kod: Tümünü seç
Var
ActiveM : TActiveMovie; // Uses AMovie_TLB
procedure TForm1.Button1Click(Sender: TObject);
begin
ActiveM := TActiveMovie.Create(Nil);
ActiveM.Parent := Panel1;
ActiveM.Align := alClient;
ActiveM.ShowDisplay := False;
ActiveM.ShowTracker := False;
ActiveM.ShowControls := False;
ActiveM.DisplayMode := 1;
ActiveM.Visible := True;
Try
ActiveM.FileName := PChar( 'C:\matrix.avi' );
except
end;
ActiveM.MovieWindowSize := 2;
Panel1.Width := Panel1.Width +1;
Panel1.Width := Panel1.Width -1;
end;
procedure TForm1.Button2Click(Sender: TObject);
begin
ActiveM.Run;
end;
-
- Üye
saolun
hersey için cık tesekkur ederim saolum size iyi calısmalar
arkadaşlar her ne kadar muharrem abi compoennt mevzuna sıcak bakmıyor bende öle çünkü componentler kendin yapmadığın için hep sorun olur...
ama işiniz acilse ve kendinizde uğraşamayacaksınız...
ben böle bir projem vardı sunu kullandım....
denemenizi tavsiye ederim compoenti kurduğunuzda ...içinde örnek dosyalar var her türlü dosyayı açıyor...
http://www.progdigy.com/
bu sayfada DSPACK234 diye bir paket...
ama işiniz acilse ve kendinizde uğraşamayacaksınız...
ben böle bir projem vardı sunu kullandım....
denemenizi tavsiye ederim compoenti kurduğunuzda ...içinde örnek dosyalar var her türlü dosyayı açıyor...
http://www.progdigy.com/
bu sayfada DSPACK234 diye bir paket...
Siz hayal edin...Biz yapalım TuannaSoft...