Delphide Kdv Hesaplama

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
huseyinsaka
Üye
İletişim:

Delphide Kdv Hesaplama

Mesaj gönderen huseyinsaka »

Öncelikle Herkese Merhaba;

Bi stok prog. yapıyorum girdi çıktıları kontrol edicek ve satış fiyatı üzerinden kdv hesaplayıp bunu labela aktarmaya çalışıyorum. ben yapamadım eğer yardımcı olabilirseniz sevinirim..

Kod: Tümünü seç

label22.Caption:=floattostr(strtofloat(label22.Caption)+strtofloat(label46.caption)+(strtofloat(instr)*strtofloat(label35.Caption)));
Label22:= Toplam Tutarı;
Label46:=Hesaplanmış KDV yi;
Label35:=Satış Fiyatı;
instr:=Kaç adet ürün satıldığı..

Şimdi benim düşünceme göre Toplam Tutar:=((SatışFiyatı+Hesaplanan KDV)+ (SatışFiyatı*Kaç Adet Ürün Satıldığı));

Ama bi türlü bunların çevirimini yapamıyorum yani şöyleki kdv daha öncede hesaplanıp yazdırılıyor labela ama strtofloat dediğimde hata veriyor.. Nassıl bir kod kullanmalıyım lütfen yardımcı olur musunuz??

Teşekkürler
Hüseyin[SunucuNET]
ulu coder
Üye

Re: Delphide Kdv Hesaplama

Mesaj gönderen ulu coder »

huseyinsaka yazdı:label22.Caption:=floattostr(strtofloat(label22.Caption)+strtofloat(label46.caption)+(strtofloat(instr)*strtofloat(label35.Caption)));

Label22:= Toplam Tutarı;
Label46:=Hesaplanmış KDV yi;
Label35:=Satış Fiyatı;
instr:=Kaç adet ürün satıldığı..

Şimdi benim düşünceme göre Toplam Tutar:=((SatışFiyatı+Hesaplanan KDV)+ (SatışFiyatı*Kaç Adet Ürün Satıldığı));
Altı çizili kısım'a Satış fiyatı demişsiniz fakat Toplam tutar. Burayı Label35 olarak değiştirmelisiniz. Büyük ihtimalle Label22'yi float'a çeviremiyor çünkü değeri '' ve bu değer float'a çevrilemez.

Kolay gelsin
huseyinsaka
Üye
İletişim:

Evet Çok teşekkür ederim artık çalışıyor :P.. + Bi sorum daha var..

Şİmdi ben bunları stringgride aktardım.. Bunları stringgriddeki alandan alıp nasıl yeni bir veritabanına kayıt yaptırtabilirim...
Hüseyin[SunucuNET]
ulu coder
Üye

Var
i,j:integer;
Begin
  For i:=1 To StringGrid1.RowCount Do //Griddeki Satır Sayısı
  begin
    Table1.Insert;
    For j:=1 To StringGrid1.ColCount Do //Griddeki Alan Sayısı
    begin      
      Table1.Fields.Fields[j-1].AsString:=StringGrid1.Cells[j-1,i];
    end;
    Table1.Post;
  end;
end;
Hata verebilir denemedim.
huseyinsaka
Üye
İletişim:

Yok hayır olmuyor yani hata vermiyor ama veritabanını açtığımda yazmamış oluyor...

Emeğin için teşekkür ederim.!
Hüseyin[SunucuNET]
ulu coder
Üye

Field'larını bilmediğim için böyle yazmıştım bi de şunu deneyebilir misin?

Var
i:integer;
Begin
  For i:=1 To StringGrid1.RowCount Do //Griddeki Satır Sayısı
  begin
    Table1.Insert;
    Table1Alan1.AsString:=StringGrid1.Cells[0,i];
    Table1Alan2.AsString:=StringGrid1.Cells[1,i];
    Table1Alan3.AsString:=StringGrid1.Cells[2,i];    
    //....
    Table1.Post;
  end;
end;
huseyinsaka
Üye
İletişim:

Mesela benim şimdi stok veritabanım var bunları stringe aktardım satış işlemi için 2. bi veritabanı kullanıyorum..

satış da satisno(+),alicino(+),aliciadi(A),stokno(+),stokadi(A),birimfiyati(N),satilanmiktar(N),kdv($),toplamfiyat(N),satildigitarih(D),odenecegitarih(D)

Burda striggriddeki Stok NO,Stok ADi Birim Fiyati , Satılan Miktar ; KDV; Toplam Fiyat seçenekleri stringgridden otomatik alacak; AliciNo Kayıt Eklendikçe Otomatik Artıcak; Alıcı Adı İnput Box nesnesi ile girilecek ve Hemen Ödeme Dediğinde O günün tarihini satildigitarihe yazan Tarihli Ödeme dediği zaman ise kullanıcı Ödeneceği tarihi girip otomatik olarak bunların hepsini satis.db ye kayıt ettirecek kodlar lazım sql ile yapamazmıyız ya lütfen yardımcı olun balatayı sıyırdım çünkü ne denediysem olmuyor bütün forumu gezdim valla... Hemen Ödeme ve Tarihli Ödeme seçenekleri buton olacak ama..
Hüseyin[SunucuNET]