tanımlama hakkında
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
tanımlama hakkında
merhaba arkadaşlar ben bir proje üzerinde çalışıyorum ve tanımlamalar diye bir bölüm oluşturmam lazım ancak bunu nasıl yapsam.forma dblookupcombobox koymam gerek ve bunları alacağı bir veri tabanı oluşturmam lazım buraya kadar tamam.bundan sonrasını bir form oluşturup oraya ekle kaydet sil tarzı birşeyler mi yapmalıyım yoksa başka yolu var mı?
s.a.
Tanımlama derken ne kastettiğinizi biraz daha açabilirmisiniz.
Eğer progrmala ilgili bi takım ayarların tutulacağı bir şeyden bahsediliyorsa vt ye gerek yok.
registry veya ini dosyası kullanılarak da halledilebilir gibime geliyor.
kolay gelsn.
Tanımlama derken ne kastettiğinizi biraz daha açabilirmisiniz.
Eğer progrmala ilgili bi takım ayarların tutulacağı bir şeyden bahsediliyorsa vt ye gerek yok.
registry veya ini dosyası kullanılarak da halledilebilir gibime geliyor.
kolay gelsn.
Duyduğun Şeylerin Söylediklerim Olduğuna Eminim Ama
Anladığın Şeylerin Anlatmak İstediklerim Olduğuna Emin Değilim
Anladığın Şeylerin Anlatmak İstediklerim Olduğuna Emin Değilim
tanımlamadan brn personel takip projesi yapıyorum ve mesala departmanlar bölümünde departmanlara dblookupcombobox koydum.bunun bilgilerini bir veritabanından alması gerekiyor yanlış bilmiyosam ve yeni bir departman kuruldupunda bunu kullanıcı ekleyebilmeli diye düşünüyorum.ancak sorunum şu bunu nasıl yapacağım onu tam olarak bilmiyorum
hocam vt hazır zaten ben projenin büyük kısmını bitirdim.ancak dediğim gibi yeni bir departman gireleceği zaman bunu nasıl kayıt edebilirim (benim aklıma gelen departman tanımlamak için ayrı bir vt oluşturmak ve bir form üzerinde ekle kaydet sil tarzında bişeyler yapmak)bu şekilde yapsam olur mu acaba
Ben Şöyle yapıyorum
Firebird de Lookupcombobox a gelecek alanlar için (kaç tane kullanacaksan) table oluşturuyorum
Daha Sonra Listelenecek ve anahtar alanları tanımlıyorum
Kullanıcının yeni alan tanımlaması için de farklı bir pencereden
bağlantımı kurup ilgili table a kaydettiriyorum.
Firebird de Lookupcombobox a gelecek alanlar için (kaç tane kullanacaksan) table oluşturuyorum
Daha Sonra Listelenecek ve anahtar alanları tanımlıyorum
Kullanıcının yeni alan tanımlaması için de farklı bir pencereden
bağlantımı kurup ilgili table a kaydettiriyorum.
Fikren emir almazsan, esir olursun ikisinin ortası yoktur.