Arkadaşlar IBM client O:DBC: ve ole db destekli kurdum şifre vs leri girmeme ragmen bir turlu connection string oluturamadım ve ODBC ilede bağlanamadım..
Ricam şuki
1.bilen birisi adım adım yazarmı...
2.aS/400 e balantı için başka component library vs bilen varmı...
3. BU konuda örnek varmı..
4. Program as400 den veri cekecek ama 4 farklı librarydeki 4 farklı tablo için bu iş olacak. Kısaca bağlantıyı dinamk nasıl yaparım.
Önerilerinizi linklerinizi kısaca yardımlarınızı bekliyorum
As/400 bağlantı
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Mesajınız 26 kez görüntülemiş, eğer bu 26 kişiden as/400 e bağlantı yapmayı bilen olsaydı yazacaklarına eminim.
http://www.tamaracka.com burayı bir incelemenizi tavsiye ederim, sorunuza cevap bulabilirsiniz belki.
http://www.tamaracka.com burayı bir incelemenizi tavsiye ederim, sorunuza cevap bulabilirsiniz belki.
Re: Halletim
'Connection String'in nasil olusturulacagi bir Delphi sorusu degil ki.ikut yazdı:Zaten anlamadım bişeyi. Benmi fazla ağır soru soruyorum yoksa kimse sorularımımı görmüyor.
Bu adimi sizin gecebilmis olmaniz lazim.
as/400
Sorun bana verilen accountun sişfresinin habersiz değiştirilmesi imiş.
adreslere gelince google da vs epey aradım. o dediğiniz koduda indirmiştim. ama Client access kullandığı için işi gormuyor. ben ibm dışında bir driver aramıştım...
"'Connection String'in nasil olusturulacagi bir Delphi sorusu degil ki." denmiş ancak; unutmayınızki f11 e basınca propertiesda görünen bir şeye "delphinin konusu değilki " bu denmemeli.
adreslere gelince google da vs epey aradım. o dediğiniz koduda indirmiştim. ama Client access kullandığı için işi gormuyor. ben ibm dışında bir driver aramıştım...
"'Connection String'in nasil olusturulacagi bir Delphi sorusu degil ki." denmiş ancak; unutmayınızki f11 e basınca propertiesda görünen bir şeye "delphinin konusu değilki " bu denmemeli.
Benim verdiğim adreste adam client acces hantal bi client olduğu için bu componenti yazdım diyor???

New components, WITHOUT Client Access !
Because ClientAccess if a big fat client, and cause IBM AS/400 support now TCP/IP, I've made some new component to read DB2/400 files using FTP !
Bişnev in ney çün hikâyet mîküned
Ez cüdâyîhâ şikâyet mîküned

Ez cüdâyîhâ şikâyet mîküned

O component sadece ftp den dosya indiriyor
Üstad yardımın için sağol ama O component sadece ftp den dosya indiriyor
denediğim için biliyorum....
denediğim için biliyorum....