listview hakkında

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
Kullanıcı avatarı
huseyinert
Üye

listview hakkında

Mesaj gönderen huseyinert »

s.a arkadaşlar
listview db den kayıt aktarabiliyorum, aktardığım kayıtları da listview den db ye alacağım bir tablodan listviewe aldım listview den de başka bir table alacağım bu listviewden table alma işini yapamadım forumda arattım ama bu anlamda bişey bulamadım

Kod: Tümünü seç

for x := 0 to listview1.Items.Count - 1 do
begin
data.fatura_detail.Append;
data.fatura_detail.FieldByName('birim_fiyat').AsFloat:=listview1.Columns[9].;
data.fatura_detail.FieldByName('KDV').AsFloat:=data.siparis_detail.FieldByName('KDV').AsFloat;
data.fatura_detail.FieldByName('barkod').AsFloat:=data.siparis_detail.FieldByName('barkod').AsFloat;
data.fatura_detail.FieldByName('birim').AsString:=data.siparis_detail.FieldByName('birim').AsString;
data.fatura_detail.FieldByName('stok_adi').AsString:=data.siparis_detail.FieldByName('stok_adi').AsString;
data.fatura_detail.FieldByName('stok_kodu').AsString:=data.siparis_detail.FieldByName('stok_kodu').AsString;
data.fatura_detail.FieldByName('miktar').AsFloat:=data.siparis_detail.FieldByName('miktar').AsFloat;

data.fatura_detailBIRIM2_MIKTAR.AsFloat:=data.siparis_detailBIRIM2_MIKTAR.AsFloat;

data.fatura_detail.FieldByName('isk1').AsFloat:=data.siparis_detail.FieldByName('isk1').AsFloat;
data.fatura_detail.FieldByName('isk2').AsFloat:=data.siparis_detail.FieldByName('isk2').AsFloat;
data.fatura_detail.FieldByName('isk3').AsFloat:=data.siparis_detail.FieldByName('isk3').AsFloat;

data.fatura_detail.FieldByName('isk4').AsFloat:=data.siparis_detail.FieldByName('isk4').AsFloat;
data.fatura_detail.FieldByName('isk5').AsFloat:=data.siparis_detail.FieldByName('isk5').AsFloat;
data.fatura_detail.FieldByName('ara_tutar').AsFloat:=data.siparis_detail.FieldByName('ara_tutar').AsFloat;
data.fatura_detail.FieldByName('kdv_tutar').AsFloat:=data.siparis_detail.FieldByName('kdv_tutar').AsFloat;
data.fatura_detail.FieldByName('toplam_tutar').AsFloat:=data.siparis_detail.FieldByName('toplam_tutar').AsFloat;
data.fatura_detail.FieldByName('isk_tutar').AsFloat:=data.siparis_detail.FieldByName('isk_tutar').AsFloat;
data.fatura_detail.FieldByName('isk_son_tutar').AsFloat:=data.siparis_detail.FieldByName('isk_son_tutar').AsFloat;
//data.fatura_detail.FieldByName('teslim_tarihi').AsDateTime:=data.siparis_detail.FieldByName('teslim_tarihi').AsDateTime;
//data.fatura_detail.FieldByName('aciklama').AsString:=data.siparis_detail.FieldByName('aciklama').AsString;
data.fatura_detailSIPARIS_DETAIL_KNO_NO.AsFloat:=data.siparis_detailKNO.AsFloat;
data.fatura_detail.Post;
end;
fatura_detail.append dan sonra fatura detaile listview dekileri aktarcam ama bi türlü olmuyor yardımlarınızı bekliyorum.
kolay gelsin
"Kula bela gelmez Hak yazmayınca,Hak bela yazmaz kul azmayınca..." MEVLANA
Kullanıcı avatarı
nitro
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen nitro »

listviewi bilmem. bence stringgrid kullan.

for i:=0 to stringgrid1.rowcount-1 do
    begin
table1.apppend;
table1adi.text:= stringgrid1.cells[0,i];
table1soyadi.text := stringgrid1.cells[1,i];
table1.post;
end;
gibi bi kod şini görür bence
kolay gelsin
Kullanıcı avatarı
huseyinert
Üye

string grid kullanmadım listview kullanıyorum bana bunda lazım
Kullanıcı avatarı
Opt2000
Üye

Mesaj gönderen Opt2000 »

Selam,

Anladığım kadarıyla Listview'deki 9. sütunun değerini okumak istiyorsun. Bunun için kodu şöyle yazman gerekir

ListView1.Items.Item[I].SubItems[8];
dikkat edersen 8 dedim, çünkü SubItems aslında bir StringList'tir ve dizi 0'dan başlar. Bir de şuna dikkat etmen gerekiyor, Item.Caption, bu dizi içinde yer almaz. Dolayısıyla ListView'in şölye göründüğünü düşün

UrunAdı Bilgi1 Bilgi2 Bilgi3

Böyle bir listede SubItems.Count 3'tür ve SubItems.Strings[0] da Bilgi1'dir

Sanırım yazdıklarım istediklerini yapman için yeterli olur.

Kolay gelsin
Bahadır Alkaç
Kullanıcı avatarı
huseyinert
Üye

opt2000 hocam cevabınız için tşk. ederim işimi bu kod gördü