s.a. arkadaşlar;
usb çoklandırıcı ile 6 kamera bağlı bilgisayara ve ben formun sol tarafına 6 adet buton koyduktan sonra hangi butona basarsam örneğin; 1.butona bastımmı formun geri kalan kısmında 1.kameranın çekmekte olduğu görüntü gelsin.. bu konuda bir bilgi veya düşünceniz varsa sevinirim.. ilgilenen tüm arkadaşlardan Allah razı olsun.
Güvenlik Programını Delphide nasıl yaparım?
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
-
- Üye
Re: Güvenlik Programını Delphide nasıl yaparım?
a.s.sevturk yazdı:s.a. arkadaşlar;
usb çoklandırıcı ile 6 kamera bağlı bilgisayara ve ben formun sol tarafına 6 adet buton koyduktan sonra hangi butona basarsam örneğin; 1.butona bastımmı formun geri kalan kısmında 1.kameranın çekmekte olduğu görüntü gelsin.. bu konuda bir bilgi veya düşünceniz varsa sevinirim.. ilgilenen tüm arkadaşlardan Allah razı olsun.
Arkadaşım Jedi'nin TAviCap bileşenini ya da TVideoCapture diye ücretsiz bir bileşen var onu kullanmalısın. Benzer bir uygulamayı zevk için yapmıştım. Ancak, web kameradan güvenlik kamerası uygulaması oldukça zorlu, şöyle ki: Alınan görüntüleri yazılımsal olarak işlemen gerektiği için tek bir kameranın CPU kullanımı bile oldukça fazla olabiliyor. Çünkü güvenlik kamerası olarak kullanacağın web kamerasının çözünürlüğü yüksek olmalı ki bir işe yarayabilsin.
Eğer sadece gözetim amaçlı kullanacaksan pek bir sorun olmaz, ancak hem gözetim hem de kayıt amaçlı kullanacaksan, bu durumda oldukça yüksek bir bilgisayar konfigürasyonuna ihtiyacın olacaktır. Başarılar ve saygılarımla.
Akin_Delphi arkadaşım;
söylediğin bileşenleri nasıl bulabilirim ve nasıl kullanacağımı yazarsan sevinirim çünkü bu konuda hiç bir bilgim yok, bir de kameralar güvenlik kamerası webcam değil..bu program halısahanın soyunma odalarını görüntülemek amaçlı kullanılacak yani görüntü kaydetmeye gerek yok.. yardımlarınızı bekliyorum ilgilenen arkadaşların hepsinden Allah razı olsun.
söylediğin bileşenleri nasıl bulabilirim ve nasıl kullanacağımı yazarsan sevinirim çünkü bu konuda hiç bir bilgim yok, bir de kameralar güvenlik kamerası webcam değil..bu program halısahanın soyunma odalarını görüntülemek amaçlı kullanılacak yani görüntü kaydetmeye gerek yok.. yardımlarınızı bekliyorum ilgilenen arkadaşların hepsinden Allah razı olsun.
-
- Üye
AviCap Jedi Bileşen Paketi içerisinde bulunmakta, indirme adresi http://jvcl.sourceforge.net/sevturk yazdı:Akin_Delphi arkadaşım;
söylediğin bileşenleri nasıl bulabilirim ve
JVCL bileşen paketi ile birlikte JCL (Jedi Code Library)'yi de indirmeyi unutmayınız. http://sourceforge.net/projects/jcl/
Ancak TVideoCapture'ı bulamadım. Onu da google'dan aratırsanız iyi olur.
Şimdi kayıt vs. yapmayacaksanız, nasıl kullanılacağı çok sorun değil. Sadece bir kaç ayarı yapıyorsunuz (yani kamerayı seçmek, çözünürlüğünü ayarlamak, vs.) o kadar. Zaten AviCap bileşeni için JVCL içerisinde kaynak koduyla birlikte bir demo da var. O demoyu inceleyerek bayağı bir şeyler yapabilirsiniz.nasıl kullanacağımı yazarsan sevinirim çünkü bu konuda hiç bir bilgim yok, bir de kameralar güvenlik kamerası webcam değil..bu program halısahanın soyunma odalarını görüntülemek amaçlı kullanılacak yani görüntü kaydetmeye gerek yok.. yardımlarınızı bekliyorum ilgilenen arkadaşların hepsinden Allah razı olsun.
Ancak eğer güvenlik kameralarınız IP kamera ise, daha önce söz etmiş olduğum bileşenleri kullanabileceğinizden şüpheliyim. Ancak USB dediğinize göre muhtemelen IP kamera değildir. Dolayısıyla pek fazla problem olacağını zannetmiyorum.
Başarılar ve Saygılarımla
- Trial_Cooder
- Üye
Component: http://rapidshare.de/files/15629155/TVi ... r.rar.html
Bileşen Ayarlarını Unutma (Hangi Port (Camera) Olduğunu)
-
- Üye
Arkadaşım,Trial_Cooder yazdı:Component: http://rapidshare.de/files/15629155/TVi ... r.rar.html
Bu bileşeni indirdim. Ancak sanırım deneme sürümü olduğundan sürekli nagscreen'ler çıkıyor. Eğer arkadaşın yapmaya çalıştığı şey bir ürün olacaksa pek işe yarar bir şey gibi gelmedi bana. Yani kim satın aldığı bir ürünün ekranında arada sırada Demo vs. gibi yazılar görmek ister ki?
Bence açık kaynaklı bileşenlerden devam etmek daha iyi gibi geliyor.
Saygılarımla
Akin_Delphi adlı arkadaşa;
arkadaşım bu bileşenler hakkında hiç bir bilgim yok ve daha önce bu tarz bir şey kullanmadım.. önerdiğin sitelere girdim ama download yaparken yarıda kalıp hata veriyor.. mümkünse bana önerdiğin siteden nasıl bileşen indireceğimi tarif edermisin ben JVCL3-Source-Latest adlı bileşeni indirebildim ama ne yapacağım konusunda hiç bişey bilmiyorum mümkünse bana uygun zamanınızda sıfırdan neler yapacağımı yazarsanız çok sevinirim, çünkü bu konuda hiç bir bilgim yok.. ilginiz için teşekkür ederim yardımlarınızı merakla bekliyorum şimdiden Allah sizden razı olsun.
arkadaşım bu bileşenler hakkında hiç bir bilgim yok ve daha önce bu tarz bir şey kullanmadım.. önerdiğin sitelere girdim ama download yaparken yarıda kalıp hata veriyor.. mümkünse bana önerdiğin siteden nasıl bileşen indireceğimi tarif edermisin ben JVCL3-Source-Latest adlı bileşeni indirebildim ama ne yapacağım konusunda hiç bişey bilmiyorum mümkünse bana uygun zamanınızda sıfırdan neler yapacağımı yazarsanız çok sevinirim, çünkü bu konuda hiç bir bilgim yok.. ilginiz için teşekkür ederim yardımlarınızı merakla bekliyorum şimdiden Allah sizden razı olsun.
http://www.mitov.com/html/visionlab.html
işini görür ticari kullanım için ücretli
işini görür ticari kullanım için ücretli