MYSQL Veritabanına Login ve Sıralama Hakkında

Diğer veritabanları ve SQL komutlarıyla ilgli sorularınızı sorabilirsiniz. Delphi tarafındaki sorularınızı lütfen Programlama forumunda sorunuz.
MyOsM
Üye

MYSQL Veritabanına Login ve Sıralama Hakkında

Mesaj gönderen MyOsM »

Sa.
Arkadaşlar ben MYSQL VT kullanarak bir müşteri takip programı yazdım. Program libmySQL.dll ve exe dosyayı taşıyarak programı kullanabiliyorum.
Benim takıldığım iki konu var yardımcı olursanız sevinirim.

1. Kullanıcıların log larını tutmak istiyorum, internet üzerinden farklı illerden programa bağlanılıp kullanılacağı için
Giriş Yapan kullanıcıların hangi tarih ve saatte sisteme giriş yaptıklarını ve Sisteme giriş yapan bir kullanıcının
tekrar giriş yapmasını nasıl engelleyebilirim.

2. Proram içersinde A-Z ve Z-A sıralama yaptırıyorum local de hiç bir sorunum yok 3000 kayıt 1 den saniyeden az bir sürede sıralıyor. Ama internet üzerinden bu işlemi yaptığım zaman direk program kilitleniyor.

Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.
Saygılarımla...
Gecenin en karanlık anı sabahın en yakın olduğu andır.
mkysoft
Kıdemli Üye
İletişim:

Mesaj gönderen mkysoft »

1- Giriş tarih saatini client programlarla bir tabloya kaydedebilirsin. client login olunca tabloya bir kayıt girer. İstersen bir tane procedure'de yazabilirsin daha kolay olur. Yine benzer şekilde kullanıcı tarafından daha önce bu kullanıcının girip girmediğini kontrol edebilirsin. show users yada show process yapınca geliyordu kullanıcılar.

2-3000 kayıt tabiki kitleyecektir sistemi. Ama biraz beklersen kayıtları karşıdan alınca düzelir. Veri tabanının compression desteği vardır onu aktif etmeyi deneyebilirsin. En mantıklısı limit yapmak tüm kayıtların çekilmesine izin vermemelisin.