s.a. arkadaşlar;
arkadaşlar programımdaki tek sorun bu eğer sizinde yardımınızla bu sorunu çözebilirsek programımı ertesi günü satacağım ve kullanacak olan şirket benim bitti dememi bekliyo...
stok tablosunda stok_kodu, stok_adı, stok_adedi giriyorum..
arıza tablosunda ise dblookupcombobox sayesinde stok_kodunu listeletip yanındaki dbedit'e stok_adını yazdırabiliyorum,arızada kullanılan malzeme_adedini giriyorum ve butona bastımmı stoktan düşüyo ve stokta kalan adet olarak yazıyo buraya kadar sorun yok.
alt alta 3 tane;
dblookupcombobox(stok_kodu), dbedit(stok_adı), dbedit(kul_malz.adedi), Button(kalan stok adedini vermesi için), dbedit(stokta_kalan_adet)
tasarımında alt alta 3 sıra nesnelerim var, benim sorunum şu;
örneğin:ilk sırada bulunan nesnelere 01 nolu stok adedini seçtik conta yazdı adedi 2 girdik, stokta kalan adet olarak (stokta 50 girmiş varsayalım) 48 yazıyo..
navigator sayesinde yeni kayıt açtım bu sefer ilk sıraya 02 nolu stok adedini seçip işlemleri yaptırdım,(aynı anda iki malzeme değişecek olursa)ikinci sırada bulunan dblookupdan 01'i seçtiğimde stok_adını yazıyo kullanılan adeti giriyorum ikinsi sıradaki butona bastımmı bana stokta kalan adet olarak tekrardan 50'den düşerek sonuç veriyo, aslında bir önceki kayıtta 48 kalmıştı yani ilk sırada 01 iken başka müşteride 01 nolu stok_adı ikinci sırada olunca program yanlış işlem yapıyo..
bu sorunu nasıl çözebilirm 3 gündür sadece programın bu kısmıyla uğraşıyorum ve bugünde 10 saatten fazla bunla uğraştım ve ne denesem bulamadım yardımlarınızı bekliyorum arkadaşlar.. bilmiyorum ama programın resimleri foruma konabiliyosa öyle daha iyi anlatırım eğer yapılabiliyosa anlatırsanız programı anlatması ve anlaması daha kolay olur.. İlgilenen tüm arkadaşlardan Allah razı olsun şimdiden..
Adeti girilen malzemenin stoktan azalması?
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Re: Adeti girilen malzemenin stoktan azalması?
Bu ikinci sıradaki butonun onclick'ine tüm kodlardan önce Table1.Close; Table1.Open; yazabilirsiniz. Ama eğer kayıtları kodla yapıyorsanız Table1.Post; yazdıktan sonra kullanmanız daha sağlıklı olacaktır.sevturk yazdı:... ikinsi sıradaki butona bastımmı...
Bir de, size özel mesaj gönderecem şimdi. Yukarıdaki '1 yeni mesaj var' benzeri yazı pek dikkat çekmiyor. Burdan belirteyim dedim.
Re: Adeti girilen malzemenin stoktan azalması?
Kusura bakma sorunun buradan sonrasını okumadım. Bariz bir hata ile program yazıp kime satacaksınsevturk yazdı:...
stok tablosunda stok_kodu, stok_adı, stok_adedi giriyorum..
...

Bilgiyi paylaşarak artıralım! Hayatı kolaylaştıralım!!