imkb anlık verileri.

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
ng
Üye
İletişim:

imkb anlık verileri.

Mesaj gönderen ng »

imkb de işlem gören hisselerin anlık değerlerini nerden bulabilirim. Üyelik karşılığında bankalar ve aracı kurumlar bunları veriyolar ama onların da aldıkları bir yer olmalı. imkb.gov.tr adresini araştırdım ama bulamadım.
Kullanıcı avatarı
Murat DİCLE
Kıdemli Üye
İletişim:

Mesaj gönderen Murat DİCLE »

Merhaba,

Bu iş için broker lisansın olması lazım. Tam olarak emin değlim ama bu lisansı sadece şirkete veriyorlar, ve direk olarak IMKB'ye bağlanıyorlar. Tabi şirket isterse bu bilgileri müşterileri ile paylaşıyor. Farklı programlar ile bunları sunuyorlar.

Ama ücretsiz bu hizmeti veren web siteleri var, onların sistemlerine bağlanarak bilgileri parse edebilir ve istediğin şekilde gösterebilirsin.

"Ama nasıl" deme sakın, bunu da sen araştır..

Saygılar.
ng
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen ng »

yardım için teşekkür ederim.IMKB ile irtibatta geçtim ve bu bilgilerin paralı olarak verildiğini söylediler. Bu bilgileri veren site aradım ama onu da bulamadım.Neyse çok da önemli değil.
Kullanıcı avatarı
pro_imaj
Kıdemli Üye

Mesaj gönderen pro_imaj »

ng yazdı: Bu bilgileri veren site aradım ama onu da bulamadım.Neyse çok da önemli değil.
:evil:
Gün gelecek, dilleri, elleri ve ayakları yapmış oldukları bütün kötülükleri tek tek bildirerek aleyhlerinde şahitlik edecektir. [Nur Suresi 24]

Mesaj gönderen penguen »

İmkb anlık olmamak şartıyla gecıkmelı olarak (insanlar bunu anlık olarak biliyorlar) Anlaşma yaptıkları firmalara verilmektedir ama browker olmak şart olmadığını biliyorum. Bunun en kolay yolu imkb'ye ulaşarak ögrenebilirsin...

[url]http://www.imkb.gov.tr/arayin.htm[/url]

Bulduğun bilgileri bizlerle de paylaşırsan sevinirim.

Bir de ekonomi ögrencisi olarak online borsa yazılımı yapacaksan bazı ekonomi ve finans kanunlarını iyi bilmelisin ki yaptıgın yazılım işe yarasın. Sana bu konu da yardımcı olmak isterdim ama hala ögrenciyim :lol: