Arapca problemi
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Arapca problemi
Hepinize selamlar.
Men bu forumda yeni bashlik achmadan once arama yaptim ve "arapca karakter" baresinde bir bashliqin olduqunu gordum. Ama orada da mesele tam hall olmamish durumda
Ben TNT Unicode-u download etdim, install etdim. Sonra onun Edit component-inin icherisinde arapca yazmak istedim, yazildi, ama harfler ayri ayri, yani normalda arap harfleri bir birine birleshik yazilir, ama burada yazilmadi. SOnra bu forumda aramadan sonra bulduqum bir bashliq altinda soylenilenleri eledim. Regional Settingsden arapca desteyini yukledim, bir Edit koydum, BiDiMode-u right to left eledim, font Traditional Arabic sechtim, sonra character Set-ini Arabic etdim. yene ayri ayri yazilmaqa bashladi.
Bana bu konuda yardimci olursaniz, vallahi chok sevinirim.
Hepinize evvelceden teshekkurler edirem
Men bu forumda yeni bashlik achmadan once arama yaptim ve "arapca karakter" baresinde bir bashliqin olduqunu gordum. Ama orada da mesele tam hall olmamish durumda
Ben TNT Unicode-u download etdim, install etdim. Sonra onun Edit component-inin icherisinde arapca yazmak istedim, yazildi, ama harfler ayri ayri, yani normalda arap harfleri bir birine birleshik yazilir, ama burada yazilmadi. SOnra bu forumda aramadan sonra bulduqum bir bashliq altinda soylenilenleri eledim. Regional Settingsden arapca desteyini yukledim, bir Edit koydum, BiDiMode-u right to left eledim, font Traditional Arabic sechtim, sonra character Set-ini Arabic etdim. yene ayri ayri yazilmaqa bashladi.
Bana bu konuda yardimci olursaniz, vallahi chok sevinirim.
Hepinize evvelceden teshekkurler edirem
Ben bir Ejdahayim tamammi???
- Murat DİCLE
- Kıdemli Üye
- İletişim:
Merhaba,
Ben XP PRO kullanıyorum, ama arapçada böyle bir sorun görmedim. TNT ile gayet güzel çalışıyor. Ama bence dert etme, sorun işletim sisteminden kaynaklanıyordur, arapça bir windows'ta bu böyle olmayacaktır.
Birde pek emin değilim ama bidi-mode otomatik olarak TNT tarafından değiştiriliyor.
Şunu yaptın mı, yada doğru yaptın mı?
Denetim masasından BÖLGE ve DİL SEÇENEKLERİ'ni bul. sonra açılan seçenekler penceresinden DİLLER tabına geç aşağıdaki EK DİL DESTEĞİ kısmındaki ilk kutucuğu (karmaşık komut dosyası ve sağdan sola dillerin dosyaları yüklensin) işaretle.
Bu sistemde, çince arapça vs. dillerin düzgün görünmesini sağlıyacaktır.
Saygılar..
Ben XP PRO kullanıyorum, ama arapçada böyle bir sorun görmedim. TNT ile gayet güzel çalışıyor. Ama bence dert etme, sorun işletim sisteminden kaynaklanıyordur, arapça bir windows'ta bu böyle olmayacaktır.
Birde pek emin değilim ama bidi-mode otomatik olarak TNT tarafından değiştiriliyor.
Şunu yaptın mı, yada doğru yaptın mı?
Denetim masasından BÖLGE ve DİL SEÇENEKLERİ'ni bul. sonra açılan seçenekler penceresinden DİLLER tabına geç aşağıdaki EK DİL DESTEĞİ kısmındaki ilk kutucuğu (karmaşık komut dosyası ve sağdan sola dillerin dosyaları yüklensin) işaretle.
Bu sistemde, çince arapça vs. dillerin düzgün görünmesini sağlıyacaktır.
Saygılar..
Buraya bir mesaj yazmıştım nedense silmişler. Neden mesajları "bashlik achmadan" gibi şsiz ç siz kullanıyorsunuz sorabilir miyim?
Bunun kanaatimce Türkçeye saygısızlık olduğunu da bildirmek isterim. Bence göze hoş gelmiyor.
Bu mesajda da silinecek birşey göremiyorum.
Tabi silmek sizin elinizde. Ne yaparsanız yapın.
Bunun kanaatimce Türkçeye saygısızlık olduğunu da bildirmek isterim. Bence göze hoş gelmiyor.
Bu mesajda da silinecek birşey göremiyorum.
Tabi silmek sizin elinizde. Ne yaparsanız yapın.
Arkadaş Azeri. Buyrun ispatı;
viewtopic.php?p=83407&highlight=#83407
Özür bile dilemiş.
Özür dileme sırası...
viewtopic.php?p=83407&highlight=#83407
Özür bile dilemiş.
Özür dileme sırası...
En son ulu coder tarafından 01 May 2006 09:51 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
Mesajları ben sildim, Arkadaşlar lütfen uyarı meselelerini moderatör arkadaşlara bırakalım. İşimizi gayet iyi yaptığımız kanaatindeyim 
Pek çok kere yazdım, üyelerin biribirini uyarmasının pek çok mahsuru var, eğer bir mesajın yanlış olduğunu düşünüyorsanız bize özel mesaj ile iletebilirsiniz. Nitekim bu mesaj için bir arkadaşımız sorup, özel mesaj ile nedenini öğrendi.

Pek çok kere yazdım, üyelerin biribirini uyarmasının pek çok mahsuru var, eğer bir mesajın yanlış olduğunu düşünüyorsanız bize özel mesaj ile iletebilirsiniz. Nitekim bu mesaj için bir arkadaşımız sorup, özel mesaj ile nedenini öğrendi.
unicode yaptıysan programı, font la sistem ayarlarıyla alakası olmaz. sonuçta unicode un amacı buydu. sistemden veya programdan bağımsız bir codepage yaratmak.Ejdaha yazdı:Ok tamamdır. Ben de çalışacağım bundan sonra türk ve azeri karakterleri ile yazım inşallah. Sorunun cavabına dönelimmi??
bence başka bir problem var. belki fontla ilgili bir problemdir.fontun unicode destekli olması lazım(tahoma örneğin). yoksada başka bir unicode uyumlu font olmalı. tnt nin sitesinde bu fontlarla ilgili bir bilgi dökümanı vardı.
.-.-.-.-.-.-.-. ^_^