bende bir tane tablo var cari_hesap diye
cari hesapta bulunan alanlar
kno(pkey)
dno(fkey)(cari nin knosunu atıyorum)
tarih
aciklama
borc
alacak
bunlara göre işlemleri yapıyor
yalnız exrede yazıcı çıktısında ben sadece
borc alacak şeklinde gösteriyorum
fakat borc alacak bakiye şeklinde olamsı istendi
sayın ertline bu ekstre raporlama olayında olayı bi ileri boyutu daha var. o sorunla ilerde karşılaşacaksın. kullancı diyecek ki sadece bu ayki işlemlerin ekstresini alayım. dolayısıyla raporuda dönem öncesi bakiye diye bişey daha eklemen gerekecek. mesela programda müşterinin ocak-şubat-mart ve nisan ayında işlemleri var. tarih aralığı belirlemek istiyoruz. yani sadece nisan ayı ekstesini alacağız. dolayısıyla raporun tepesinde dönem öncesi (ocak-şubat-mart) bakiyesi de olmalı tek satır halinde. hazır olayı prfosyonelleştirmişken sen bu ihtimali de göz önünde bulundur. ben de yardım edeyim ilerde bi daha sıkıntı olmasın sana.
kolay gelsin.
Select cari_kayit.cari_kodu,cari_kayit.tc_kimlik_no,cari_kayit.unvan,cari_kayit.adi,cari_kayit.soyadi,cari_kayit.cari_grubu,cari_kayit.cari_turu,cari_hesap.tarih,cari_hesap.vade_tar,'
+'cari_hesap.aciklama,cari_hesap.memur,cari_hesap.odeme_tipi,cari_hesap.borc,cari_hesap.alacak,cari_hesap.ozel_kod,cari_hesap.islem_turu,cari_hesap.evrak_no from cari_hesap left join cari_kayit on cari_hesap.dno=cari_kayit.kno where tarih between '+#39+datetostr(DAtetimepicker1.Date)+#39+' and '+#39+datetostr(DAtetimepicker2.Date)+#39+'
Select sum(borc) as devredenborc, sum (alacak) as devredenalacak from cari_hesap left join cari_kayit on cari_hesap.dno=cari_kayit.kno where tarih < '+#39+datetostr(DAtetimepicker1.Date)+#39
bu kodları kullanan ikinci bi query koy formuna.
quickreporta en tepeye de iki tane qrdblabel koy, dblabellardan birini devredenborca diğerini devredenalacak'a bağla. bunların en sağına da bi tane qrexression koy. onun expressionuna da devredenborc-devredenalacak yaz.
detailbanda koyduğun qrexpr'in kodunun başına da (devredenborc-devredenalacak) yaz. böylece detailbanddaki expression