MemoryTable Dediğiniz nedir?
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
MemoryTable Dediğiniz nedir?
hangi Component pakaetinde mevcuttur..
saygılar
saygılar
Delphi içerisinde bildiğim kadarı ile yok. Ayrıca yüklemeniz lazım. kbmMemtable iyidir. Sitede Linkler kısmında linki var.
MemoryTable hafızada yapar işlemleri, programı kapattığınız zaman bilgiler uçar. Geçici olarak bazı bilgileri hafızada tutmak için faydalı olur, daha sonra istersek bunları gerçek veritabanımıza kaydederek kalıcı yapar, istersek kaydetmeyiz silinir gider.
Kolay gelsin.
MemoryTable hafızada yapar işlemleri, programı kapattığınız zaman bilgiler uçar. Geçici olarak bazı bilgileri hafızada tutmak için faydalı olur, daha sonra istersek bunları gerçek veritabanımıza kaydederek kalıcı yapar, istersek kaydetmeyiz silinir gider.
Kolay gelsin.
- sadettinpolat
- Moderator
- İletişim:
TClientDataset acil memory table ihtiyacinizi gorur. Client datasetin kotu tarafi programi dagitirken midas.dll i de programla beraber dagitmaktir. delphi 7 de bunu uses satirina midaslib unitini ekleyerek asabiliyorsunuz. not olarak duseyim dedimHakan Can yazdı:Delphi içinde TClientDataSet mevcut ("Data Access" sekmesinde).
Oldukça da başarılı.
İyi çalışmalar.

MIDAS.DLL sart degil aslinda; ayni isi goren (acik kaynak ve bedava) HyperBase var.sadettinpolat yazdı: TClientDataset acil memory table ihtiyacinizi gorur. Client datasetin kotu tarafi programi dagitirken midas.dll i de programla beraber dagitmaktir. delphi 7 de bunu uses satirina midaslib unitini ekleyerek asabiliyorsunuz. not olarak duseyim dedim
http://www.vglib.com/link-4.html
Bunu DLL olarak dagitmak da zorunlu degil, monolitik de olabilir.
- sadettinpolat
- Moderator
- İletişim:
HyperBase'i yeni duydum.
setup programini indirip kurunca

borland, delphi 7 ye kadar midas lisansini makine basina talep ediyordu.
vladimir amca da buna inat boyle bir sey yapmis galiba. borland, delphi 7 de bu lisanslama seklinden vazgecince vladimir de HyperBase i acik kaynak yapti herhalde ama readme.txt dosyasini degistirmeye usendi
HyperBase in olumsuz diger bir yanida kaynak kodu derleyebilmek icin vg lib II ye ihtiyac duyuyor ve bu lib de malesef ucretli...
setup programini indirip kurunca
asagidaki satiri gormek biraz garip olduLicense
-------
HyperBase is a shareware product.

borland, delphi 7 ye kadar midas lisansini makine basina talep ediyordu.
vladimir amca da buna inat boyle bir sey yapmis galiba. borland, delphi 7 de bu lisanslama seklinden vazgecince vladimir de HyperBase i acik kaynak yapti herhalde ama readme.txt dosyasini degistirmeye usendi

HyperBase in olumsuz diger bir yanida kaynak kodu derleyebilmek icin vg lib II ye ihtiyac duyuyor ve bu lib de malesef ucretli...
Compilation
-----------
NOTE: HyperBase uses some units from VG Library II. For successfull
HyperBase compilation VG Library II must be installed. You can download
VG Library II from http://www.vglib.com.
- sadettinpolat
- Moderator
- İletişim:
Maalesef uses kısmına Midaslib ekleyince 65400 küsür kayıttan sonra hata mesajı veriyor. Yani anladığım kadarıyla kısıtlı kullanıma müsade ediyor.TClientDataset acil memory table ihtiyacinizi gorur. Client datasetin kotu tarafi programi dagitirken midas.dll i de programla beraber dagitmaktir. delphi 7 de bunu uses satirina midaslib unitini ekleyerek asabiliyorsunuz. not olarak duseyim dedim
İyi çalışmalar.
- Murat DİCLE
- Kıdemli Üye
- İletişim:
- sadettinpolat
- Moderator
- İletişim:
test amacli ufak bi form yaptimHakan Can yazdı: Maalesef uses kısmına Midaslib ekleyince 65400 küsür kayıttan sonra hata mesajı veriyor. Yani anladığım kadarıyla kısıtlı kullanıma müsade ediyor.
dbExpress, firebird ve clientdataset le gride 500.000 kaydi basariyla yukledim. clientdatasette bi tane de avg hesaplanan alan olusturdum.
her hangi bir sorun yasamadim.
midaslibi de asagidaki sekilde projeye dahil ettim
Kod: Tümünü seç
program Project1;
uses
midaslib,
Forms,
Unit1 in 'Unit1.pas' {Form1};