seyahat otomasyon
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
seyahat otomasyon
arkadaşlar seyahat otomasyonu yapıyorum ve otobüsün koltuklarına tıklayınca o koltuğu alan müşterinin bilgilerini görmek istiyorum(dbgrid te olacaktır büyük ihtimalle) bu konu hakkında bilgisi olan arkadaşlar var mı varsa yardımcı olabilirlerse sevinirim
-
- Üye
Ben daha önce sinema programında buna benzer bir sorunu en sonunda TPanel kullanarak çözmüştüm. Zira otobüsün koltuk sayıları ne yanyana ne de dikey sabit değil. En arka koltuklar 5 kişilik. Bazı otobüsler de tek kişilik koltuklar var vs.
Otobüslerin koltuk bilgilerini (X, Y koodinatlarıyla) VT'de tutup ona göre TPanel'leri otomatik konumlandırabilirsin. TPanelin rengini caption'ını eventlerini vs. herşeyini kullanabilirsin. Tag'ı na da koltuk nosunu verirsin. İstersen içine image yerleştirirsin. Kısaca sana ekstra avantajlar, kullanım kolaylıkları sağlar.
Hem görsel olarak da oldukça güzel bir görüntü olacaktır.
Tabi tercih senin.
İyi çalışmalar.
Otobüslerin koltuk bilgilerini (X, Y koodinatlarıyla) VT'de tutup ona göre TPanel'leri otomatik konumlandırabilirsin. TPanelin rengini caption'ını eventlerini vs. herşeyini kullanabilirsin. Tag'ı na da koltuk nosunu verirsin. İstersen içine image yerleştirirsin. Kısaca sana ekstra avantajlar, kullanım kolaylıkları sağlar.
Hem görsel olarak da oldukça güzel bir görüntü olacaktır.
Tabi tercih senin.
İyi çalışmalar.
-
- Kıdemli Üye