Lisans İşlemleri

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
Kullanıcı avatarı
pro_imaj
Kıdemli Üye

Mesaj gönderen pro_imaj »

int üzerinden kont etmekte olmuyorsa bence böyle bişey sözkonusu olamaz.

Exe içinde bilgiler ve exe oluşturma tarişhleri vs herşey haddisk format yiyince kaybolacak. Biosada yazma sözkonusu olmadığından bence böyle bişey sözkonusu olamaz. Sadece bir fanteziden ibaret diye düşünüyorum.

Saygılarımla
Kolay gelsin.
Gün gelecek, dilleri, elleri ve ayakları yapmış oldukları bütün kötülükleri tek tek bildirerek aleyhlerinde şahitlik edecektir. [Nur Suresi 24]
İletişim:

Mesaj gönderen tuanna »

pro_imaj yazdı:int üzerinden kont etmekte olmuyorsa bence böyle bişey sözkonusu olamaz.

Exe içinde bilgiler ve exe oluşturma tarişhleri vs herşey haddisk format yiyince kaybolacak. Biosada yazma sözkonusu olmadığından bence böyle bişey sözkonusu olamaz. Sadece bir fanteziden ibaret diye düşünüyorum.

Saygılarımla
Kolay gelsin.

tekrar sorumu hatırlatarak bu fantezi meselesi bütün programcılar yapar....
(sanırım :D )

hepimizin mutabık olduğu nokta ise....

Lisans kontolü için verilerin bir yere kaydedilmesi ve kontrol edilmesi

peki bu nasıl olmalı sizce...
Kullanıcı avatarı
pro_imaj
Kıdemli Üye

Merhaba;
:)
Bir alet geliştirelim usb kadar olsun ve sadece ona biz yazı okuyabilelim o zaman istediğin işlemi yaparsın hatta güncellemeleride otomatik olarak oraya alırsık kul. hiçbir şekilde ona erişemeyeceği için herşeyi sen yapacaksın gibi bişeyler olabilr ama böyle bir alet yok ki :D

Ben seri üretyime başlasammıki 8)

Bence sıradışı olmaya gerek yok piyasadaki lisanslama sistemleri çok hoş. kullanıcının elimi aşınıyor canım format atınca tekrar lisans istesin.

Neyse bu konu uzaaar.
:roll:

Bil gatesden daha zeki birileri çıkarsa belki o zaman bu lisans sorunu çözülür diye düşnüyorum.

Karanlığın en revaçta olduğu an aydınlığa en yakın olan andır. Bu bağlamda halen kırık prog. çokda fazla değil. :D Daha bunu çözmenin zamanı gelmemiş olsa gerek :)

Kolay gelsin.
Gün gelecek, dilleri, elleri ve ayakları yapmış oldukları bütün kötülükleri tek tek bildirerek aleyhlerinde şahitlik edecektir. [Nur Suresi 24]
İletişim:

Mesaj gönderen seandillon »

c ile yapacağınız o tür işlemlerin hepsini delphi ile de yapabilirsiniz...
Hayatta iki şey paylaşmaya değer, sevgi ve bilgi. sevgisiz bilgi, bilgisiz sevgi olmaz...
aLonE CoDeR
Kıdemli Üye

Mesaj gönderen aLonE CoDeR »

Örnek, kaynak ya da muadili birşey yaz madem inceleyelim..
Kullanıcı avatarı
tuanna
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen tuanna »

pro_imaj yazdı:Merhaba;
:)
Bir alet geliştirelim usb kadar olsun ve sadece ona biz yazı okuyabilelim o zaman istediğin işlemi yaparsın hatta güncellemeleride otomatik olarak oraya alırsık kul. hiçbir şekilde ona erişemeyeceği için herşeyi sen yapacaksın gibi bişeyler olabilr ama böyle bir alet yok ki :D

Ben seri üretyime başlasammıki 8)

Bence sıradışı olmaya gerek yok piyasadaki lisanslama sistemleri çok hoş. kullanıcının elimi aşınıyor canım format atınca tekrar lisans istesin.

Neyse bu konu uzaaar.
:roll:

Bil gatesden daha zeki birileri çıkarsa belki o zaman bu lisans sorunu çözülür diye düşnüyorum.

Karanlığın en revaçta olduğu an aydınlığa en yakın olan andır. Bu bağlamda halen kırık prog. çokda fazla değil. :D Daha bunu çözmenin zamanı gelmemiş olsa gerek :)

Kolay gelsin.

evet var....sanırım yazdığım 4. veya 5 mesajda bundan bahsedilmiş ramazan abide sölemişti...

Bil gatesden zekileri var bu sistem sadece windowsta değil tüm sisitemlerde kullanılabiliyormuş (denemedim onların söyleyicisiyim(:D))
Kullanıcı avatarı
pro_imaj
Kıdemli Üye

Evet haspları biliyordum linki yeni inceledim usb tipinde olnalarıda varmış :shock:

Bu yöntemde ek maliyet getirir. Hem zaten kırılmaz demiyorlar güçlü bir şekilde korur diyorlar :D

Kolay gelsin.
İletişim:

Mesaj gönderen tuanna »

Doktor yaralıya demiyorki ... Seni Kesin kurtarırım sadece elimden geleni yaptım amaliyat iyi geçti diyor... :D
Siz hayal edin...Biz yapalım TuannaSoft...
Kullanıcı avatarı
pro_imaj
Kıdemli Üye

tuanna yazdı:Doktor yaralıya demiyorki ... Seni Kesin kurtarırım sadece elimden geleni yaptım amaliyat iyi geçti diyor... :D
Bence çok farklı şeyler bu örnek hiç bu konuya uygun değil.

O zaman sen progamında hata çıktığında ne yapayım hata olmuş diyebilme şansın varmı? bu lisans sözleşmelerine ters bir durum hatayı üstlenmen ve hatadan dolayı doğan zararları karşılamam gerekir.

Halbuki doktorların böyyle bir mehuliyeti yok. :)

acizane

Mesaj gönderen atlasbm »

selamlar
acizane benim bu konuda bir fikrim var ama ne derece de mantıklıdır olurmu olmaz mı bilemiyorum.birebir de denemedim zaten.
şimdi program ilk yüklendiği zaman sistem saatini ve tarihini alıp bi kenara yazar isek ve programa dahil ettiğimiz bir timer ile belirli aralıklarla sistem saatini-sistem tarihini-programın geçerlilik süresine olan orantısını (30 günü geçip geçmediğini) sorgularsak sanırım sorun hallolur gibi.zaman geriye doğru akmayacağı için hiçbir zaman aldığınız sistem saati ve tarihinden daha onceki bir zaman alamamanız lazım.eğer kullanıcı zamanı geriye alırsa bu sefer bir onceki programa giriş tarihiniz ve zamanınız orantısız olacak ve programınız zamanda bir oynama olduğunu veya deneme sürümünün zamanının aşıldığını anlayacaktır.
dediğim gibi ne derece mantıklıdır bilemiyorum.
Kullanıcı avatarı
pro_imaj
Kıdemli Üye

Re: acizane

atlasbm yazdı:selamlar
acizane benim bu konuda bir fikrim var ama ne derece de mantıklıdır olurmu olmaz mı bilemiyorum.birebir de denemedim zaten.
şimdi program ilk yüklendiği zaman sistem saatini ve tarihini alıp bi kenara yazar isek ve programa dahil ettiğimiz bir timer ile belirli aralıklarla sistem saatini-sistem tarihini-programın geçerlilik süresine olan orantısını (30 günü geçip geçmediğini) sorgularsak sanırım sorun hallolur gibi.zaman geriye doğru akmayacağı için hiçbir zaman aldığınız sistem saati ve tarihinden daha onceki bir zaman alamamanız lazım.eğer kullanıcı zamanı geriye alırsa bu sefer bir onceki programa giriş tarihiniz ve zamanınız orantısız olacak ve programınız zamanda bir oynama olduğunu veya deneme sürümünün zamanının aşıldığını anlayacaktır.
dediğim gibi ne derece mantıklıdır bilemiyorum.
Ya programcılığa yeni başladınız veya konuyu iyi analiz edemediniz.
Komikti doğrusu :D

Kolay gelsin.
İletişim:

Mesaj gönderen bluekid »

:D
havanda su dövmeye devam edecekseniz daha önce dövdüklerimizede bakababilirsiniz :wink:
viewtopic.php?p=25222&highlight=#25222
viewtopic.php?t=7971
viewtopic.php?t=13918
viewtopic.php?t=14340

bu arada başlığıda bi zahmet düzeltiverin
:twisted:
aLonE CoDeR
Kıdemli Üye

Mesaj gönderen aLonE CoDeR »

İşin teknik kısmı bi kenara objektif bir yaklaşım sergilersek;

Sonuçta senin programını bu şekilde kullanmak isteyen kişi makinaya format attığında girdiği verilerin kaybolmaması için bir yedek bulundurmak zorunda mı, zorunda (Şimdi burada bir parantez açma gereği duydum, eğer yedek almadan kullanırsa işine yaramaz zaten :idea: )..Bu yedeğe tarih, saat, kayıt sayısı vs.vs.herhangi bi veriyi kodlayarak ya da farklı decode yöntemleriyle kaydedebilir misin, edebilirsin.Açıldığında bunu kontrol ederek istediğin işlemi yaparak çözüme ulaşabilir misin, ulaşabilirsin..Peki bu yaptığın işlemin programın kırılmasına etkisi ne olur?Sadece kırılmasını biraz daha zorlaştırmış olursun.Konuyu daha da uzatmaya gerek yok, @bk'nın dediği gibi daha önce de dövülmüş yeteri kadar havanda vs.vs.

Kolay gele..
Kullanıcı avatarı
tuanna
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen tuanna »

bk yazdı::D
havanda su dövmeye devam edecekseniz daha önce dövdüklerimizede bakababilirsiniz :wink:
viewtopic.php?p=25222&highlight=#25222
viewtopic.php?t=7971
viewtopic.php?t=13918
viewtopic.php?t=14340

bu arada başlığıda bi zahmet düzeltiverin
:twisted:
anlamadığım başlığın neyi var...biz zaten böle bir başlık açmamızdaki sebebide yazmıştık...
Başlık konu ile ilgili sanıyordum...
evet hala öle sanıyorum... gerçi biton mesaj yazan arkadaşlar böle düşünmedi değil şimdi tekrar düşündüm başlığı bence bi sorun yok
Siz hayal edin...Biz yapalım TuannaSoft...
Kullanıcı avatarı
vkamadan
Kıdemli Üye
İletişim:

Mesaj gönderen vkamadan »

Başlıktaki sorun sanırım , Lisans yerine Lisan yazılmış olması.
Volkan KAMADAN
www.polisoft.com.tr