Delphi İle Gerçek Anlamdaki İlk Projem...

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
Gold_Lady
Üye
İletişim:

Delphi İle Gerçek Anlamdaki İlk Projem...

Mesaj gönderen Gold_Lady »

http://www.hemenpaylas.com/download/627 ... s.rar.html

Delphi ile gerçek anlamdaki ilk yaptığım çalışma. Delphi ile çalışmaya çok uzun bir süre önce başladım ancak bu çalışma çok kısa sürdü. O zamanlar zor gelmişti bana ve Delphi öğrenmeyi ertelemiştim..

Neyse dediğim gibi gerçek anlamda ilk projem. Kaynak kodları ile koyuyorum foruma. İnceleyip eksiklerimi hatalarımı söylerseniz çok sevinirim. Ancak component kullandım ona göre. :D

Biliyorum aslında çok amatör oldu. Daha öğrenmem gereken çok çok çok şey var. Forumdan yavaş yavaş öğreniyorum işte. Hatta programı inceleyen arkadaşlarım görecek bir sürü hatamda vardır.

İnceleyip eksiklerimi hatalarımı yazın lütfen. Neyi nasıl yapmam gerektiğini, bunu böyle yapsaydın daha hoş olurdu yada daha iyi olurdu şeklinde yapıcı eleştirilere her zaman açığım...

Yorumlarınızı yazarken benim amatör olduğumu ve Delphi' ye fazla aşina olmadığımıda unutmayın lütfen...Özellikle veritabanı olayına...

Şimdiden teşekkür ederim. Herkese kolay gelsin... :)
Gold_Lady
Üye
İletişim:

Çok pardon denemek isteyen olursa ;
kullanıcı adı: ydemir
şifre 123456

:oops:
Kullanıcı avatarı
bobasturk
Kıdemli Üye

Mesaj gönderen bobasturk »

Merhaba,

Tebrikler güzel bir çalışma olmuş, kısa bir inceleme yapma fırsatı buldum. Projeye yabancı olunca tam bir yorum yapamayacağım, değinmek istediğim iki konu var.

1-kullandığınız comp. bende olmadığından delphi içinde çalıştırırken sorun oluyor.
2-direkt exe den çalıştırmak isteyince de bilgisayar adını değiştirmek zorunda kaldım. bir ini veya text dosyadan vt yolunu almış olsa idi direkt müdahale ile bilgisayar adı ve yoluna müdahale ederek programa girilebilirdi.
3-bazı sayfalarda menü ye dönüş yok ana sayfaya dönüyor oradan tekrar menüye geçiş yapılıyor.

Yinede tekrar tebrik eder daha güzel, büyük ve başarılı çalışmalar dilerim
kolay gelsin
Şefkat-u Merhamette Güneş Gibi Ol.
Başkalarının Kusurunu Örtmekte Gece Gibi Ol.
Sehavet-u Cömertlikte Akarsu Gibi Ol.
Hiddet-u Asabiyette Ölü Gibi Ol.
Tevazu-u Mahviyette Toprak Gibi Ol.
Ya Olduğun Gibi Görün Ya Göründüğün Gibi Ol.

Resim
Gold_Lady
Üye
İletişim:

Teşekkür ederim.
Kullanıcı avatarı
nitro
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen nitro »

ben de exeyi çalıştırmaya çalıştım ama bilgisaar adını değiştirmek aklıma gelmediği için bi türlü çalışmadı. bende interbase yüklü değil. firebird yüklü. yine de çalışırmı acaba?
Gold_Lady
Üye
İletişim:

Firebird ile çalışması lazım.

Evet eksiklerim teker teker çıkıyor işte. Bilgisayar adını değiştirmek zorunda kalmanız büyük bir hata bence... :oops:
Kullanıcı avatarı
nitro
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen nitro »

* bence gridlerde rowselecti true yap böylece sadece seçili hücre değil, seçili satır boydan boya lacivert olur.
* kullanıcı bazı yerlerde enter'a basınca olay tetiklensin ister. mesela giriş ekranında şifreyi yazdıktan sonra enter'a basılca girsin falan.
güzel program.
tebrik ederim.
Gold_Lady
Üye
İletişim:

Teşekkür ederim.