windwsun sakladığı parolaları görebilme
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
windwsun sakladığı parolaları görebilme
Arkadaşlar herkese iyi geceler ...Windowsun otomatik tamamlama olarak sakladığı parolalara nasıl ulaşabiliriz.bunun bir yolu varmıdır..yada yapılırmı...herkese kolay gelsin.
Kamil odur ki; koya dünyada bir eser,
Eseri olmayanın, yerinde yeller eser.
Otomatik tamamlama özelliği bildiğim kadarı ile internetExplorer ın bir özelliği.
Internet Explorer, windows oturum paraloları, msn messenger paralolarını gösteren ve hatta windows (2000,2003 vs) admin parololarını sıfırlayan Yardımcı Yazılımlar var.
google da aratırsanız bulursunuz.
Not:64 bit olan nedir? Windows un 64 bit sürümünümü kullanıyorsunuz?
Internet Explorer, windows oturum paraloları, msn messenger paralolarını gösteren ve hatta windows (2000,2003 vs) admin parololarını sıfırlayan Yardımcı Yazılımlar var.
google da aratırsanız bulursunuz.
Not:64 bit olan nedir? Windows un 64 bit sürümünümü kullanıyorsunuz?
IE nin sakladığı şifreleri 64 bit kodladığını sizden duydum. Zaten bu sorun değil. Sonuçta bir şifreyi kodladığında şifrenin kodlanmış haline ulaşabiliyorsanız, şifrede elinizde var. Ve bu şekilde bir den fazla örnek elde etmenizde mümkün. Böyle bir şifrenin kaç bit kodlandığı önemli değil. Çözülebilir. (DES gibi HASH algoritmaları hariç tabi)
http://www.nirsoft.net/utils/asterie.html
Bu adreste IE otomatik tamamlama şifrelerini gösteren küçük bir uygulama var. (ve hatta source kodu da var)
Kullanımı şöyle. Otomatik tamamlama özelliği açık bir şifreeye login olunmuş ve şifre saklanmış ise aynı siteye gidip kullanıcı adını girip TAB a basıyorsunuz şifre otomatik geliyor. Nirsoft un programını çalıştırıyorsuzun. Şifreyi görüyorsunuz.
nirsoft password e takmış bir şirket. Hemen her şeyin password ünü çözen yada kıran ürünleri var. Küçük uygulamalar ücretsiz dağıtıyorlar ve bazılarında türkçe desteğide var. MS SQL server, MS Messenger gibi yazılımların şifrelerini gösteren (ve başka da var) uygulamaları bulabilirsiniz.
Sisteme zarar verme durumu. Sanmıyorum. Yaptığı şey ya penceren almak yada şifrenin saklandığı dosyadan şifrenin kodlanmış halini alıp çözmek.
Hepsi bu.
Bu adreste IE otomatik tamamlama şifrelerini gösteren küçük bir uygulama var. (ve hatta source kodu da var)
Kullanımı şöyle. Otomatik tamamlama özelliği açık bir şifreeye login olunmuş ve şifre saklanmış ise aynı siteye gidip kullanıcı adını girip TAB a basıyorsunuz şifre otomatik geliyor. Nirsoft un programını çalıştırıyorsuzun. Şifreyi görüyorsunuz.
nirsoft password e takmış bir şirket. Hemen her şeyin password ünü çözen yada kıran ürünleri var. Küçük uygulamalar ücretsiz dağıtıyorlar ve bazılarında türkçe desteğide var. MS SQL server, MS Messenger gibi yazılımların şifrelerini gösteren (ve başka da var) uygulamaları bulabilirsiniz.
Sisteme zarar verme durumu. Sanmıyorum. Yaptığı şey ya penceren almak yada şifrenin saklandığı dosyadan şifrenin kodlanmış halini alıp çözmek.
Hepsi bu.
Siz Başka Kulvardan açıklama yapıyorsunuz? Windows'un "64 bit şifreleme tekniği/algoritması.." için Windows Sistemini çok iyi bilmeniz lazım....Tezgah muabbeti yapmıyalım şimdi..yaparsak'ta yasal ve yasal olmayan diye ikiye ayırırız...kimse kapısını açık bırakarak değerli eşyalarını ortada bırakmaz.
Özürdilerim sizin bahsettiğiniz konu hangi kulvarda benim bahsettiğim konu hangi kulvarda. Otomatik tamamlama özellğinin saklamış olduğu paralolar hakkında konuşmuyormuyuz.Siz Başka Kulvardan açıklama yapıyorsunuz?
Windows Sisteminden kastettiğiniz nedir bilmiyorum ama buna çok gerek olmaya bilir. Zira şifreleme (encrypting) "cryptology theory" nin konusu. Windowsla ilgili olarak "Protected Storage" konusunu ve Protected Storage un şifreleri "HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Protected Storage System Provider" anahtarında sakladığını bilmek yeterli olabilir. Gerisi bu anahtardan şifrelenmiş metni alıp encrypt etmeye kalıyorki, encrypt etmek yine "cryptology theory" nin konusu windows ile fazla ilgisi yok.Windows'un "64 bit şifreleme tekniği/algoritması.." için Windows Sistemini çok iyi bilmeniz lazım..
"cryptology theory" tabi çok geniş bir konu şahsen beni aşar. Master programaları (odtü de var), enstitüleri (Ulusal Elektronik ve Kriptoloji Araştırma Enstitüsü (UEKAE) gibi ) bile var.
Bu İş Ne Kadar Yasal.
Oldukça yasal sanırım. Internet Explorer, msn messenger vb. programların şifrelerini gösteren pek çok yazılım var çoğu ücretli ve Password Recovery Tool olarak pazarlanıyorlar. Sonuçta kendi bilgisayarınızda kullanıyorsunuz. Uzaktaki bir bilgisayarın şifrelerine erişmek söz konusu değil.
Not:
Bu kurtlar vadisinde yeni bir jargon mu?Tezgah muabbeti yapmıyalım şimdi

poshet303 yazdı:IE nin sakladığı şifreleri 64 bit kodladığını sizden duydum. Zaten bu sorun değil. Sonuçta bir şifreyi kodladığında şifrenin kodlanmış haline ulaşabiliyorsanız, şifrede elinizde var. Ve bu şekilde bir den fazla örnek elde etmenizde mümkün. Böyle bir şifrenin kaç bit kodlandığı önemli değil. Çözülebilir. (DES gibi HASH algoritmaları hariç tabi)
Hepsi bu.
Çok teşekkür ederim işe yaradı...Emeği geçen herkese teşekkürler.Allah işinizi rast getirsisn.
O zaman mesele yok! Her kes sizin kadar iyi niyetli olmayabilir.VedatKaba Arkadaşımızda iyi niyetinden soruyor zaten!!
eeeee...zaten herkesin bir Lisansı,parolası bir şifresi var ....niye yardımcı bir proğrama gerek duysun Windows'un içinden çözer,VedatKaba Arhadaşımızda o yolu soruyor,Windows'da her şey herkese açık değildir. ben onu kasdediyorum..zaten öyle olsa sokaktan geçen herkes bir "Bir Windows" yazar
"nirsoft password e takmış bir şirket. Hemen her şeyin password ünü çözen yada kıran ürünleri var. Küçük uygulamalar ücretsiz dağıtıyorlar ve bazılarında türkçe desteğide var. MS SQL server, MS Messenger gibi yazılımların şifrelerini gösteren (ve başka da var) uygulamaları bulabilirsiniz. "
siz zaten belirtmişsiniz! ""nirsoft password e takmış bir şirket. Hemen her şeyin password ünü çözen yada kıran ürünleri var" hassas olan tarafı bu!!
"Kurtlar vadisi de ayrı bir kulvar..."
Bizim emeklerimiz boşunamı???Biz ozaman gidip portakal satalım!!!
zaten Baştanda söyledim ben bu tür "Küçük uygulamaları " alıp kullanmaya gerek duymuyorum.
"64 bit şifreleme tekniği/algoritması" için "Kullanıcı" ile ilgili Gerekli Bilgi burada var!!
http://www.tomshardware.com.tr/business ... 05-03.html
"Windows Sisteminden kastettiğiniz nedir bilmiyorum" ...demişsiniz!!!!!
Alıntı;
WinHEC 2005:
"Seattle'de yapılan Windows Donanım Mühendisliği Konferansı'nda (Windows Hardware Engineering Conference - WinHEC), Bill Gates, Windows XP Professional x64 Sürümü ve üç farklı Windows Server 2003 x64 Sürümü'nü duyurarak 64 bit sistemlere geçişi resmen başlattı."
eeeee...zaten herkesin bir Lisansı,parolası bir şifresi var ....niye yardımcı bir proğrama gerek duysun Windows'un içinden çözer,VedatKaba Arhadaşımızda o yolu soruyor,Windows'da her şey herkese açık değildir. ben onu kasdediyorum..zaten öyle olsa sokaktan geçen herkes bir "Bir Windows" yazar
"nirsoft password e takmış bir şirket. Hemen her şeyin password ünü çözen yada kıran ürünleri var. Küçük uygulamalar ücretsiz dağıtıyorlar ve bazılarında türkçe desteğide var. MS SQL server, MS Messenger gibi yazılımların şifrelerini gösteren (ve başka da var) uygulamaları bulabilirsiniz. "
siz zaten belirtmişsiniz! ""nirsoft password e takmış bir şirket. Hemen her şeyin password ünü çözen yada kıran ürünleri var" hassas olan tarafı bu!!
"Kurtlar vadisi de ayrı bir kulvar..."
Bizim emeklerimiz boşunamı???Biz ozaman gidip portakal satalım!!!
zaten Baştanda söyledim ben bu tür "Küçük uygulamaları " alıp kullanmaya gerek duymuyorum.
"64 bit şifreleme tekniği/algoritması" için "Kullanıcı" ile ilgili Gerekli Bilgi burada var!!
http://www.tomshardware.com.tr/business ... 05-03.html
"Windows Sisteminden kastettiğiniz nedir bilmiyorum" ...demişsiniz!!!!!
Alıntı;
WinHEC 2005:
"Seattle'de yapılan Windows Donanım Mühendisliği Konferansı'nda (Windows Hardware Engineering Conference - WinHEC), Bill Gates, Windows XP Professional x64 Sürümü ve üç farklı Windows Server 2003 x64 Sürümü'nü duyurarak 64 bit sistemlere geçişi resmen başlattı."
En son Ottoman tarafından 08 May 2006 11:42 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
Değerli arkadaşlar bu windows çok akıllı olabilir ama bazen sapıtıyor çünkü otomatil tamamlayarak girdiğim aynı şifreyi giriyorum kabul etmiyor ama neden diye araştırırken aklımıza gelen şüphelerden sonra ve ikincisi genel de benim ve devamlı olarak kullandığım sitelerin girişinde paswordu otomatik tamamlattırıyorum her defasında şifre girişi yapmamak için vs. uzun hikayaler.Ama insan oğluda bazı şeyleri unutuyor bende çok kez şifrelerimi unuttum abartmıyorum ben bu konularda unutkanım galiba, ve yine bir şifreyi unuttum değiştirmek istedim ama bilmediğim için değiştirmiyorum malum ilk şifreyi istiyor .ordan aklıma geldi açaba dedim varmı dır böyle birşey.Regedit aklıma geldi araştırdım orda ama bulamadım ve buraya sormaya karar verdim Allah razı olsun arkadaşlar çok yakın ilgi gösterdi ve yardımları ile çözdük.
Burdaki amaç windowsun şifresiyle oynamak değil maksat anlaşıldı umarım..İşimizi gördük vede öğrenmiş olduk.
Burdaki amaç windowsun şifresiyle oynamak değil maksat anlaşıldı umarım..İşimizi gördük vede öğrenmiş olduk.