selam
Telnetle bir servera bir porttan bağlanıyorum. Her tuşa bastığımda bir paket servera ulaşıyor ama ben her ENTER a bastığımda bir paket gitmesini istiyorum. RFC leri incelemeye başladım. Telnet hakkında fazla bilgiye sahip değilim, yardımlarınızı bekliyorum.
not: server portunu 25 (yani SMTP portu) yapınca paketler enterlardan sonra gidiyor.....
Telnet ile ilgili
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Telnet ile ilgili
balıkçıdan balık isteme, balık tutmayı öğretmesini iste....
selam
zaman ayırıp yanıtladıpınız için teşekkürederim.
bu konuda her türlü yardıma ihtiyacım var.
saygılar..
zaman ayırıp yanıtladıpınız için teşekkürederim.
Ancak bir mail servera(port=25) telnetten bağlandığımda enter destekli veri gönderebiliyorum. bunu bir sniffer programla sizde görebilirsiniz(Ör: ethereal). Ve bu haberleşme sırasında başka portlardaki serverlarla haberleşme arasında bir fark göremedim.Haliyle Telnet kullanacaksan enter a bağlı veri göndermen bence mümkün değil
bu konuda her türlü yardıma ihtiyacım var.
saygılar..
enter bastığında veri nin gitmesi senin yazdığın clientden değil telnet serverdan kaynaklanıyor. 25 numaralı pop3 portu kullanıcı girişin onaylanması için enter kodu bekliyor ve ondan sonra alt satıra geçiyor. poshet303'ın dediği gibi telnet sisteminde veriler anında gönderilir ve alınır bir buffer olayı yoktur. Ama sen istersen yapabilirsin tabiki. basılan tuşları bir arra^y'da tutarsın.. Sonra enter tuşunu görünce tüm array'ı gönderirsin.
kolay gelsin.
kolay gelsin.
telnette serverların hepsi komutun işlenmesi için "CR LF" yani 13 10 yani hex0D,hex0A karakterlerini bekliyorlar.
Sorun şu ki;
-port (25) ten "delphi" yazıp enter a bastığımda bu bir ethernet paketinde server a gönderiliyor. Yani 25 portunda oturum açınca telnet client birşey göndermek için enter tuşunu bekliyor..(not: bu bir mail server olmayadabilir delphide yazılmış port 25 i dinleyen herhengi bir server uygulaması da olabilir)
-aynı serverın dinlediği portu değiştirip telnetle bağladıktan sonra, "delphi" yazdığımda hertuş basılışında bir karakter gönderiliyor ve son olarak entera bastığımda komut işleme sokuluyor..
bu yazdıklarım ve ethereal da elde ettiğim paketler bana telnet clientın 25 portu için bu şekilde davrandığını gösteriyor yani sorun server kaynaklı değil client kaynaklı.
sorun= telnet Clientı, aynı port 25 te olduğu gibi, enter tuşuna basıldıktan sonra yazılmiş karakterleri bir pakette gönderecek şekilde nasıl ayarlayabilirim. ya da bu olanak dahilinde mi?
saygılar....
Sorun şu ki;
-port (25) ten "delphi" yazıp enter a bastığımda bu bir ethernet paketinde server a gönderiliyor. Yani 25 portunda oturum açınca telnet client birşey göndermek için enter tuşunu bekliyor..(not: bu bir mail server olmayadabilir delphide yazılmış port 25 i dinleyen herhengi bir server uygulaması da olabilir)
-aynı serverın dinlediği portu değiştirip telnetle bağladıktan sonra, "delphi" yazdığımda hertuş basılışında bir karakter gönderiliyor ve son olarak entera bastığımda komut işleme sokuluyor..
bu yazdıklarım ve ethereal da elde ettiğim paketler bana telnet clientın 25 portu için bu şekilde davrandığını gösteriyor yani sorun server kaynaklı değil client kaynaklı.
sorun= telnet Clientı, aynı port 25 te olduğu gibi, enter tuşuna basıldıktan sonra yazılmiş karakterleri bir pakette gönderecek şekilde nasıl ayarlayabilirim. ya da bu olanak dahilinde mi?
saygılar....
Merhaba;
Sanırım burda Telnet Protokolü ile telnet programı karıştırılıyor.
Telnet protokolü Port23 ü kullanan TCP/IP nin kendine has bir protokolüdür. Terminal emülasyonu sağlar.
Telnet windows tada bulunan bir program telnet 139.139.10.21 gibi bir adres yazarsanız 23 nolu porttan ilgili IP ye bağlanır.
Ama telnet programını 139.139.10.21 25 parametresi ile çalıştırır isek burda TCP/IP nin 25 port nolu SMTP protokolü ile bağlanmış oluruz. Bu durmda telnet programını kullanmış bile olsak Telnet protokolü ile alakamız olmaz, SMTP protokol kuralları geçerlidir.
Kısacası 23 nolu port (yani Telnet portu) kullanılır ise klavyede basılan her tuş server a gider. Bunu engellemenin bir yolu olduğunu sanmıyorum. (sanmıyorum dedim belkide vardır ama telnet in var olma amacına ters bir durum)
kolay gelsin.
Sanırım burda Telnet Protokolü ile telnet programı karıştırılıyor.
Telnet protokolü Port23 ü kullanan TCP/IP nin kendine has bir protokolüdür. Terminal emülasyonu sağlar.
Telnet windows tada bulunan bir program telnet 139.139.10.21 gibi bir adres yazarsanız 23 nolu porttan ilgili IP ye bağlanır.
Ama telnet programını 139.139.10.21 25 parametresi ile çalıştırır isek burda TCP/IP nin 25 port nolu SMTP protokolü ile bağlanmış oluruz. Bu durmda telnet programını kullanmış bile olsak Telnet protokolü ile alakamız olmaz, SMTP protokol kuralları geçerlidir.
Kısacası 23 nolu port (yani Telnet portu) kullanılır ise klavyede basılan her tuş server a gider. Bunu engellemenin bir yolu olduğunu sanmıyorum. (sanmıyorum dedim belkide vardır ama telnet in var olma amacına ters bir durum)
kolay gelsin.