Arkadaşlar internetten dowload ettigim bir sayfayı parse edip içerisindeki bilgileri kullanıyorum ve programda jedi bileşeni de kullanıyorum. Exe kendi bilgisayarımda sorunsuz çalışıyor ama bir başka işletim sisteminde Hata veriyor. Oluşturdugum exe bir sorunla karşılaştı ve kapatılması gerekiyor. Bu durumdan da özür diliyor. (Ne kadar affedilir bilmem)
Hata raporu gönder ve gönderme secenekleri çıkıyor.
Hata raporu gonderımınden veya gondermedıgındede soyle uyarı gelıyor;
"Exception EOlesysError in Module 'benım olusturdugum exe' at 000712A9 Sınıf Kaydedılmemıs" demekte.
Ben bu gibi sorunla ilk defa karşılaştım.Sorunla karşılaşan veya çözümü bilen var mı?
[quote="poshet303"]Sanırım bir ActiveX denetimi kullanmışsın ve EXE yi taşıdığın bilgisayarda ilgili activeX denetimi kayıtlı değil.
Hangi ActiveX denetimini kullandığını bulursan kayıt etmek kolay.[/quote]
Bilmeden kullandıysam yani jedi ile kulandıysam dogrudur ama ben rastlamadım neyse activex denetimini nasıl bulacagız fikri olan?
jedi ile kayan yaz,bir kaç tane de button,alert ve scrollbar bunlardan hangisinde olabilecegını tahmın edıyorum ama nasıl ortaya cıkartacaz...?
Arkadaşlar projede jedi bileşe kullandımda oluşturdugum exe farklı isletim sisteminde çalıştırdıgımda windows exe hata olutu kapalılmalıdır demektedır ama bu istetim sistemine delphi kurdugumda co guzel çalışıyor yada projeden jedi bieşenlerini sildiğimde çalışıyor.
Sorunun jed bileşeninde veya jedi bileşeni kullanırken benım bilmediğim bir durum soz konusudur.
Bu konuda bana yardımcı olabılır mısınız?
progamı derlediğinde ortaya çıkan EXE'nin boyu nedir?
Eğer JEDI kullandığın halde çıkan EXE boyutu 400KB nin altındaysa, muhtemelen paketler ile beraber derleme işi yapmışsındır.
Şimdi,projeni aç ve proje özelliklerine gir, orada packages diye bişi var eğer oradaki kutucuk işaretli ise EXe ile berber exe'nin ihtiyacı olan her BPL'ide dağıtman gerekir.
Gerçi sen Windows hatası diyorsun, eğer benim dediğim gibi olsaydı falanca BPL bulunamadı gibilerinden bişiler derdi.
Neyse sen bir bak bakalım benim dediğim gibi geyik bir şey mi olmuş.
arkadaşlar sorunu tespit emeliyiz...
ama bu bilgilerden bir sey çıkıyor ama emin değilim..Bence active x denetimidir..bir de program hiç mi başlamıyor... yoksa başlıyor bir kısım sonramı hata veriyor...kullanmış olduğunuz bir sey var...
uses satırında bulunan unitlerinize bakın gerekli olmayanları silin...
tuanna yazdı:arkadaşlar sorunu tespit emeliyiz...
ama bu bilgilerden bir sey çıkıyor ama emin değilim..Bence active x denetimidir..bir de program hiç mi başlamıyor... yoksa başlıyor bir kısım sonramı hata veriyor...kullanmış olduğunuz bir sey var...
uses satırında bulunan unitlerinize bakın gerekli olmayanları silin...
Haklı olabilirsin oluşturdugum exe'den kulandığım componentleri kaldırdım bu sefer sorunsuz çalıştı ama ilginc bir şey farklı projede çalışıyorlar hala ugraşıyorum inşallah hallederiz yoksa o kadar emek boşa gidecek.