s.a. arkadaşlar;
Form1'in KeyPreview:=true yaptım..
procedure TForm1.FormKeyDown(Sender: TObject; var Key: Word;
Shift: TShiftState);
begin
if key=vk_F2 then
Form2.show;
end;
şöyle bir kod yazdım ve klavyeden F2'ye basınca form2'yi açıyo yalnız ben örneğin K 'ya basınca Kasa formunu form3'ü açmak istiyorum ama hata veriyo(F2 yazan kısmı K yapmayı denemeyin hata veriyo) fikri veya bilgisi olan arkadaşların yardımlarını bekliyorum.. ilgilenen tüm arkadaşlardan Allah razı olsun..
"Yaşamda en büyük hata, hedefine vardığını sanmaktır."
Klavye'den herhangi bir tuşa basınca Form açmak?
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
SuiDBGrid'in arkaplan rengini değiştiremiyorum..?
s.a. arkadaşlar;
programımda SuiDBGrid kullandım yalnız arka plan rengini değiştiremiyorum.. Obj. İns.'daki tüm renk özellikleriyle oynadım ama tasarım anında değişsede çalışma anında suiDBGrid'in arka plan rengi gri görünüyor.. bilgisi olan arkadaşların yardımlarını bekliyorum.. ilgilenen arkadaşlara şimdiden çok teşekkür ederim Allah razı olsun.. hayırlı çalışmalar..
programımda SuiDBGrid kullandım yalnız arka plan rengini değiştiremiyorum.. Obj. İns.'daki tüm renk özellikleriyle oynadım ama tasarım anında değişsede çalışma anında suiDBGrid'in arka plan rengi gri görünüyor.. bilgisi olan arkadaşların yardımlarını bekliyorum.. ilgilenen arkadaşlara şimdiden çok teşekkür ederim Allah razı olsun.. hayırlı çalışmalar..
Forma action menu ekleyerek yapmayı dene ,,,bu şekilde yapmıştım ama nasıl yaptığımı tam hatırlamadığım için yazamadım..Arama yaparsan da bulabilmen lazım kolay gelsni.
Kamil odur ki; koya dünyada bir eser,
Eseri olmayanın, yerinde yeller eser.
Kamil odur ki; koya dünyada bir eser,
Eseri olmayanın, yerinde yeller eser.
amin cümlemizden.sevturk yazdı:aslangeri'ye;
arkadaşım verdiğin kod için çok teşekkür ederim tam istediğim gibi Allah senden razı.. hayırlı çalışmalar..
valla bu yorgunlukta bu mesajın çok iyi geldi.
teşekkür ederim.
Allah sendende razı olsun.
Duyduğun Şeylerin Söylediklerim Olduğuna Eminim Ama
Anladığın Şeylerin Anlatmak İstediklerim Olduğuna Emin Değilim
Anladığın Şeylerin Anlatmak İstediklerim Olduğuna Emin Değilim