klasördeki tüm txt dosyaları?
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
klasördeki tüm txt dosyaları?
s.a arkadaşlar.
çalıştığım uygulamada bi klasördeki tüm txt dosyalarını okuyup tek bir dosyaya yazmam gerekişyor. o klasördeki tüm txt dosyalaerını bi döngüyle okumak istiyorum ama klasördeki tüm txt dosyalarının isimlerini almam gerekiyor. bunu nasıl yapabiliri. isimlerini alabilirsem loadfromfile ile memo ya alıp savetofile ile kaydetmeyi biliyorum ama isimlerini almayı bilmiyorum bu konuda fikir werebilirmisiniz?
teşekkür ederim.
selametle..
çalıştığım uygulamada bi klasördeki tüm txt dosyalarını okuyup tek bir dosyaya yazmam gerekişyor. o klasördeki tüm txt dosyalaerını bi döngüyle okumak istiyorum ama klasördeki tüm txt dosyalarının isimlerini almam gerekiyor. bunu nasıl yapabiliri. isimlerini alabilirsem loadfromfile ile memo ya alıp savetofile ile kaydetmeyi biliyorum ama isimlerini almayı bilmiyorum bu konuda fikir werebilirmisiniz?
teşekkür ederim.
selametle..
Kod: Tümünü seç
var
SR: TSearchRec;
begin
if FindFirst('c:\*.txt', faAnyFile, SR) = 0 then
begin
repeat
ShowMessage('c:\' + SR.Name);
until FindNext(SR) <> 0;
end;
FindClose(SR);
end;
for i := 0 to ListBox.Items.Count-1 do
Memo1.Lines.LoadFromFile(ListBox.Items[i]);
Merhaba,
Eğer text dosyalarınız toplam boyutu büyükse Memo yeterli olmayabilir bu durumda TStringlist Önerebilirim,
iyi çalışmalar.
Kodda söz dizimi hatası yapmışım düzelttim.
Eğer text dosyalarınız toplam boyutu büyükse Memo yeterli olmayabilir bu durumda TStringlist Önerebilirim,
var
ListeGecici,Liste:TStringList;
i:integer;
begin
try
Liste:=TStringList.Create;
ListeGecici:=TStringList.Create;
for i := 0 to ListBox.Items.Count-1 do
begin
ListeGecici.LoadFromFile(ListBox.items[i]);
Liste.text:=Liste.Text + ListeGecici.Text;
end;
Liste.SaveToFile('c:\birlestirilmisdosya.txt');
finally
ListeGecici.Free;
Liste.Free;
end;
end;
Kodda söz dizimi hatası yapmışım düzelttim.
En son vkamadan tarafından 23 May 2006 09:11 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
Volkan KAMADAN
www.polisoft.com.tr
www.polisoft.com.tr
pfff, ne yazmışım ki nedir bu kod soruyla ne ilgisi var.mceL yazdı:Kod: Tümünü seç
for i := 0 to ListBox.Items.Count-1 do Memo1.Lines.LoadFromFile(ListBox.Items[i]);

vkamadan'ın çözüm yolunu uygulamalısın interboy.
kolay gelsin.