res dosyasını c:\test.bmp diye kaydediyrm,resim gözükmüyor
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
- huseyinkucuk
- Üye
- İletişim:
res dosyasını c:\test.bmp diye kaydediyrm,resim gözükmüyor
implementation
{$R *.dfm}
{$R test.res}
procedure TForm1.Button1Click(Sender: TObject);
var
KaynakAkisNesnesi:TResourceStream;
begin
KaynakAkisNesnesi:=TResourceStream.Create(HInstance,'#1',RT_BITMAP);
try
kaynakakisnesnesi.SaveToFile('c:\deneme.bmp');
finally
kaynakakisnesnesi.Free;
end;
end;
delphi'nin 'image editör'ünde bir tane 'res' dosyası yaptım, sonra içine de 3 tane resim çizdim (bitmap, 101, 3, 6 kb büyüklükte olmak üzere) ve isimlerini de 1, 2 ve 3 diye verdim. Yukarıda görüldüğü gibi 1. olanı c:\deneme.bmp diye kaydediyorum. Sonuç olarak kaydoluyor da, hem de boyutuna baktığımızda 101 kb. olduğunu da görüyoruz. Ama resimi açamıyorum... 'windows resim ve fax göstericisi' "önizleme yok" diyo, 'paint' de "paint bu dosyayı okuyamıyor. Bu geçerli bir bitmap dosyası değil" gibi bişey diyor. Niye böyle acaba... Teşekkürler, herkese kolay gelsin...
{$R *.dfm}
{$R test.res}
procedure TForm1.Button1Click(Sender: TObject);
var
KaynakAkisNesnesi:TResourceStream;
begin
KaynakAkisNesnesi:=TResourceStream.Create(HInstance,'#1',RT_BITMAP);
try
kaynakakisnesnesi.SaveToFile('c:\deneme.bmp');
finally
kaynakakisnesnesi.Free;
end;
end;
delphi'nin 'image editör'ünde bir tane 'res' dosyası yaptım, sonra içine de 3 tane resim çizdim (bitmap, 101, 3, 6 kb büyüklükte olmak üzere) ve isimlerini de 1, 2 ve 3 diye verdim. Yukarıda görüldüğü gibi 1. olanı c:\deneme.bmp diye kaydediyorum. Sonuç olarak kaydoluyor da, hem de boyutuna baktığımızda 101 kb. olduğunu da görüyoruz. Ama resimi açamıyorum... 'windows resim ve fax göstericisi' "önizleme yok" diyo, 'paint' de "paint bu dosyayı okuyamıyor. Bu geçerli bir bitmap dosyası değil" gibi bişey diyor. Niye böyle acaba... Teşekkürler, herkese kolay gelsin...
29.04.2005 tarihi itibariyle Delphi öğrenmeye başlayan yeni bir kullanıcı sayılabilirim.
- huseyinkucuk
- Üye
- İletişim:
hocam olmadı ya... timage nesnesi koydum bi tane... bunun loadfromstream özelliği yokmuş, ben de ilk önce tresourcestream.savefromfile('c:\deneme.bmp') yaptım, sonra tresourcestream.free; timage.loadfromfile('c:\deneme.bmp') yaptım, yine yükleyemiyo ordan resmi. Ama resim orda olması gereken boyutuyla duruyo. Bu arada #numara diye kullanım şöyle oluyomuş (ben de yeni öğreniyorum tabi bu konuları), resimlere 1, 2, 3... diye numara verirsek #1, #2, #3 diye çağırabiliyomuşuz ve böyle olunca daha hızlı bi uygulama oluyomuş. Ben kitabın yalancısıyım (Tansu Türkoğlu, Delphi ve Veri Tabanı). Noolur derdime derman...
29.04.2005 tarihi itibariyle Delphi öğrenmeye başlayan yeni bir kullanıcı sayılabilirim.
- huseyinkucuk
- Üye
- İletişim:
hocam, denedem, olmuyor ya... Ben de takıldım kaldım burda... Nerde yanlış yapıyorum ki? Bi de şöyle yaptım: bi tane tfilestream nesnesi yaptım ve tfilestreamnesnesi.copyfrom(tresourceakisnesnesi); yaptım (tabi öncesinde tfilestremnesnesi'ni create ettim ('c:\deneme.bmp',fmopen or fmcreate)). sonuçta dosya oluşuyo ama açılmıyo işte... Ben niye yapamıyorum ya bu işleri?
Herkese kolay gelsin...

abicim
rc dosyasini yeniden olusturalim.
isim rcdata "c:\mybmp.bmp"
daha sonra tekrar brcc32 ile compile edelim.
bir TImage nesnesi atalim formun üzerine ve buton ile bu image yi stream ile dolduralim. daha sonra bakalim sectigimiz image TImage nesnesinin icinde görünüyor mu?
görünüyor ise ikinci bir buton ile iki sey deneyecegiz
1.) image1.picture.savetofile
2.) image1.picture.bitmap.savetofile
iksinden biri muhakkak olmali!
umarim yanlis bilgilendirmemisim dir.
basarilar.
rc dosyasini yeniden olusturalim.
daha sonra tekrar brcc32 ile compile edelim.
bir TImage nesnesi atalim formun üzerine ve buton ile bu image yi stream ile dolduralim. daha sonra bakalim sectigimiz image TImage nesnesinin icinde görünüyor mu?
görünüyor ise ikinci bir buton ile iki sey deneyecegiz
1.) image1.picture.savetofile
2.) image1.picture.bitmap.savetofile
iksinden biri muhakkak olmali!
umarim yanlis bilgilendirmemisim dir.
basarilar.
- huseyinkucuk
- Üye
- İletişim:
abi tamam buldum, aynen senin dediğin gibi... Ben .res dosyasını 'borland image editor' ile yapıyodum, onda yapınca olmuyomuş meğerse... Delphi forum offlineyi indirip aradım biraz, husonet'in bi yazısını buldum, oraya link vermiş: viewtopic.php?t=1340&highlight=avi orda da aynen senin anlattığın gibi yazıyodu... ben de brcc32 ile yaptım, bu sefer oldu. Çok sağol yardımların için... Kolay gelsin...
- huseyinkucuk
- Üye
- İletişim:
estagfurullah. yardimci olabildiysem ne mutlu bana.
birden fazla dosya gömmek icin yine ayni taktigi kullaniyoruz.
ve resimleri yüklerken de resourcestring icin isim, isim2, isim3 seklinde veriyorsun. hangi resmi almasi gerektigini bu sekilde bildiriyorsun.
umarim bu sefer hallolur.
kolay gelsin!
birden fazla dosya gömmek icin yine ayni taktigi kullaniyoruz.
Kod: Tümünü seç
isim2 rcdata "c:\mybmp2.bmp"
isim3 rcdata "c:\mybmp3.bmp"
Kod: Tümünü seç
TResourceStream.Create(hinstance,'isim',RT_Bitmap)
kolay gelsin!
- huseyinkucuk
- Üye
- İletişim:
Teşekkürler...
hocam, Allah razı olsun... Çok teşekkür ederim... Bu sefer tam oldu...
Ben farklı RES dosyaları yaparak (her birinde bir dosya olmak şartıyla) tek tek {$R dosya.res} yaparak kısmen halletmiştim, ama senin gösterdiğin yol aradığım çözümdü. Teşekkür ediyorum, kolay gelsin...
Ben farklı RES dosyaları yaparak (her birinde bir dosya olmak şartıyla) tek tek {$R dosya.res} yaparak kısmen halletmiştim, ama senin gösterdiğin yol aradığım çözümdü. Teşekkür ediyorum, kolay gelsin...
- Trial_Cooder
- Üye